سفر به ایتالیا از صحرای بزرگ آفریقا

نقد فیلم من کاپیتان هستم

۰۹ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۲۷۹۴۲ اخبار اصلی سینما دیپلماسی
فیلم «من کاپیتان هستم» از کارگردان ایتالیایی ماتئو گارونه که بیش‌تر با تریلر مافیایی گومورا Gomorra شناخته می‌شود، سفر این دو نوجوان را با جزئیاتی دردناک و بیرحمانه که گاهی رنگ و بوی یک داستان افسانه‌ای به خود می‌گیرد، به تصویر می‌کشد. با فیلیموشات و معرفی و نقد فیلم من کاپیتان هستم همراه باشید.
نقد فیلم من کاپیتان هستم

دیپلماسی ایرانی: من کاپیتان هستم مانند اولین فیلم آفریقای سیاه (آفریقای جنوب صحرا) که مورد توجه بین‌المللی قرار گرفت، یعنی فیلم دختر سیاه، از داکار در سنگال شروع می‌شود. و دقیقا مانند شاهکار عثمان سمبن که در آن وعده اروپا یک قهرمان جوان را وسوسه کرد تا از خیابان‌های پرجنب‌وجوش و جامعه گرم و صمیمی خود خارج شود تا مورد تحقیر و سوء‌استفاده قرار بگیرد، در «من کاپیتان هستم» نیز سیدو ۱۶ ساله و پسرعموی هم‌سن و سالش برای تحقق رویای خود راهی سفری پرماجرا برای رسیدن به سواحل ایتالیا می‌شوند. این فیلم از کارگردان ایتالیایی ماتئو گارونه که بیش‌تر با تریلر مافیایی گومورا Gomorra شناخته می‌شود، سفر این دو نوجوان را با جزئیاتی دردناک و بیرحمانه که گاهی رنگ و بوی یک داستان افسانه‌ای به خود می‌گیرد، به تصویر می‌کشد. 

داستان فیلم من کاپیتان هستم Me Captain درباره چیست؟

داستان فیلم من کاپیتان هستم Me Captain یا به ایتالیایی Io Capitano یک افسانه هومری است که سفر پرماجرا و مخاطره‌آمیز دو نوجوان به نام‌های سیدو و موسی را به تصویر می‌کشد که زادگاه‌شان داکار در سنگال را ترک می‌کنند تا خود را به اروپا برسانند. یک اودیسه معاصر که مسیرش از میان خطرات بیابان، دریا و تاریکی‌های روح انسان، می‌گذرد.

گارونه با همکاری تیمی از نویسندگان شامل ماسیمو گائودیوسو، ماسیمو چکرینی و آندره‌آ تالیافری، فیملنامه من کاپیتان هستم را براساس ایده‌ای از خودش نوشته است. چکرینی و گائودیوسو هر دو فیلمنامه‌نویسان باتجربه‌ای هستند و پیش از این سابقه همکاری با گارونه را داشتند. تالیافری نیز پیش از این به عنوان دستیار با گارونه در فیلم‌هایش همکاری کرده است. گارونه و همکارانش، فیلمنامه من کاپیتان هستم را براساس داستان مهاجرت واقعی برخی افرادی که از آفریقا به اروپا آمده‌اند، به نگارش درآورده‌اند.

بازیگران و عوامل فیلم من کاپیتان هستم Me Captain

مجموعه‌ای از بازیگران ناشناخته و تازه‌کار در جدیدترین فیلم گارونه ایفای نقش کرده‌اند. سیدو سار که جایزه بهترین استعداد نوظهور را از جشنواره ونیز دریافت کرد، نقش اصلی فیلم است. ایساکا ساوادوگو، مصطفی فال و دودو سانیا، از دیگر این چهره‌های ناآشنا هستند. بازیگر تونسی هاشم یعقوبی که بخاطر بازی در فیلم‌هایی مانند مونیح Munich، یک پیامبر A Prophet، تیمبوکتو Timbuktu و بد حرف نزن Speak No Evil شناخته می‌شود، تنها بازیگر حرفه‌ای فیلم گارونه است.

درباره کارگردان فیلم Io Capitano

من کاپیتان هستم، یازدهمین فیلم بلند داستانی ماتئو گارونه است. اگرچه گارونه اولین فیلم بلند خود را در سال ۱۹۹۶ ساخت، اما این شمشین فیلم او گومورا در سال ۲۰۰۸ بود که نام او را به عنوان کارگردانی خوش‌آتیه از سینمای ایتالیا بر سر زبان‌ها انداخت. این درام جنایی برنده ۵ جایزه از جوایز فیلم اروپا در سال ۲۰۰۸ شد و همچنین جایزه بزرگ هیئت داوران جشنواره فیلم کن را کسب کرد. گارونه ۴ سال بعد با فیلم واقعیت Reality دوباره برنده این جایزه از جشنواره کن شد. دو فیلم بعدی او، قصه قصه‌ها Tale of Tales – نخستین فیلم انگلیسی زبان او – و مرد سگی Dogman، هر دو در بخش مسابقه نخل طلای کن حضور داشتند. مرد سگی جایزه بهترین بازیگر مرد این جشنواره را برای مارچلو فونته به ارمغان آورد. پینوکیو (۲۰۱۹) آخرین فیلم گارونه بود که با بازی روبرتو بنینی در سال ۲۰۱۹ عرضه شد.

عوامل سازنده فیلم من کاپیتان هستم

فیلمبردار ایتالیایی، پائولو کارنرا، در اولین همکاری خود با گارونه، پشت دوربین من کاپیتان هستم حضور داشته است. نوستالژیا Nostalgia به کارگردانی ماریو مارتونه، خداحافظ لئونورا Leonora addio به کارگردانی پائولو تاویانی و ببر سفید The White Tiger به کارگردانی رامین بحرانی، از جمله آثار مطرح کارنرا به عنوان فیلمبردار هستند.

تدوینگر پرکار مارکو اسپولتینی که فیلم‌های کوتاه و سریال‌های زیادی در کارنامه خود دارد، من کاپیتان هستم را تدوین کرده است. اسپولتینی بیشتر بخاطر همکاری‌های مداومش با گارونه شناخته می‌شود. آن دو از نخستین فیلم کوتاه گارونه با یک‌دیگر همکاری داشته‌اند.

تاریخ پخش و انتشار فیلم من کاپیتان هستم Me Captain

فیلم من کاپیتان هستم Me Captain تقریبا با بودجه‌ای ۱۱.۲ میلیون دلاری به مدت ۱۳ هفته مقابل دوربین رفت. فیلمبرداری اصلی در داکار سنگال و بخش‌هایی از آن نیز در مراکش و ایتالیا انجام شد.

این فیلم اولین‌بار در هشتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز در ۶ سپتامبر ۲۰۲۳ روی پرده رفت و از ۷ سپتامبر اکران خود را در ایتالیا آغاز کرد. من کاپیتان هستم نمایش موفقی در جشنواره ونیز داشت و شیر نقره‌ای بهترین کارگردانی را برای گارونه و جایزه مارچلو ماسترویانی (جایزه‌ای برای بازیگر نوظهور) را برای سیدو سار دریافت کرد. این فیلم همچنین یکی از ۱۵ اثر راه یافته به لیست نامزدهای رقابت بهترین فیلم خارجی زبان اسکار است./فیلیمو

کلید واژه ها: من کاپیتان هستم نقد فیلم ماتئو گارونه ایتالیا آفریقا سنگال


( ۵ )

نظر شما :