سومین تجربه حضور پناهجویان

ایران رکورددار حضور ورزشکار در تیم پناهندگان المپیک پاریس

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۰ کد : ۲۰۲۵۹۷۰ اخبار اصلی اقتصاد و انرژی
نویسنده خبر: سعید هاشمی
سعید هاشمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: المپیک پاریس، سومین تجربه حضور تیم پناهندگان است و ورزشکاران پناهجو در دو دوره قبلی در ریو ۲۰۱۶ و توکیو ۲۰۲۰ عملکرد قابل قبول و بعضا درخشانی ارایه کرده اند.
ایران رکورددار حضور ورزشکار در تیم پناهندگان المپیک پاریس

دیپلماسی ایرانی: تیم پناهندگان کمیته بین‌المللی المپیک با حضور ۳۶ ورزشکار در المپیک پاریس حاضر خواهد بود که ورزشکارانی از ۱۱ کشور مختلف در قالب این تیم، در ۱۲ رشته ورزشی با رقیبان خود مسابقه خواهند داد. ۱۴ نفر از ۳۶ عضو تیم پناهندگان کمیته بین‌المللی IOC را ورزشکاران ایرانی تشکیل می‌دهند.

امید احمدی‌صفا (بوکس)، متین بالسینی (شنا)، محبوبه ژرفی (جودو)، سعید فضل‌الله (کانو سرعت)، یکتا جمالی (وزنه‌برداری)، ایمان مهدوی (کشتی آزاد)، کسرا مهدی‌پورنژاد (تکواندو)، دینا پوریونس (تکواندو)، امیر رضانژاد (کانو اسلالوم)، محمد رشنونژاد (جودو)، سمن سلطانی (کانو سرعت)، هادی تیران‌ولی‌پور (تکواندو)، جمال ولی‌زاده (کشتی فرنگی) و درسا یاوری‌وفا (بدمینتون)، ورزشکاران ایرانی عضو تیم پناهندگان خواهند بود.

از جمع زنان ایرانی در این تیم، یکتا جمالی، 20 ساله و ساکن آلمان، در رقابت های جام جهانی تایلند، با ثبت وزنه 100 یکضرب، 125 دوضرب و 225 مجموع در دسته 81 کیلوگرم، موفق به کسب سهمیه حضور در المپیک شد.

کاروان ورزشی المپیک ایران در مسابقات بدمینتون 2024، نماینده ای ندارد، در حالی که درسا یاوری وفا در تیم پناهندگان المپیک در این مسابقات حاضر است.

المپیک پاریس، سومین تجربه حضور تیم پناهندگان است و ورزشکاران پناهجو در دو دوره قبلی در ریو 2016 و توکیو 2020 عملکرد قابل قبول و بعضا درخشانی ارایه کرده اند.

بنابر اعلام کمیته بین المللی المپیک (IOC) : تیم پناهندگان برای نخستین بار در المپیک پاریس نشان خود را خواهد داشت و یک قلب در مرکز پرچم وجود دارد.

در بیانیه IOC آمده است: "این نشان همه ما را متحد می‌کند. با وجود اینکه همه ما متفاوت هستیم، اما همه ما مجبور شدیم سفری را طی کنیم تا به جایی که هستیم، برسیم. ورزشکاران نماینده کشور خاصی نیستند، آنها نماینده تیم المپیک پناهندگان هستند. داشتن لوگوی خودمان حس تعلق ایجاد می‌کند و به ما این فرصت را می‌دهد که جمعیتی بالغ بر 100 میلیون نفر را نیز نمایندگی کنیم".

حواشی و مساله پر تکرار ایام اخیر، در منابع خبری و برنامه های تی وی مختلف جهانی، که مدام بازتولید می شود، در خصوص تعداد زیاد نمایندگان ورزش ایران در تیم پناهندگان المپیک است!

با توجه به ظرفیت عظیم و بی بدیل المپیک، به عنوان بالاترین سکوی افتخار جهانی در عرصه ی ورزشی – فرهنگی، از دست اندرکاران و مسئولان امر مرتبط با این حوزه انتظار می رود: برنامه ها و فعالیت های ویژه ای برای حضور فاخر و معرفی چهره های شاخص ورزشی و فرهنگی و همچنین ارائه ی سیمای صلح دوستی از ایران فرهنگی، در این آوردگاه سیاسی – اقتصادی جهانی، تدارک ببینند. چرا که عرصه ی المپیک، که هر چهار سال یک بار چشم همه جهانیان را به خود خیره می کند، از آوردگاه های مهم امروز زیست بشری در دنیای مدرن است که یک ورزشکار به طور انفرادی می تواند پرچم یک کشور را به اهتزاز درآورد، کاری که حتی یک ارتش توان انجام آن را ندارد!

بازی‌های المپیک پاریس از 26 جولای تا 11 آگوست (5 تا 21 مرداد) برگزار می‌شود. 

سعید هاشمی

نویسنده خبر

کارشناس حوزه شرق اروپا و دکتری تخصصی جامعه شناسی سیاسی

اطلاعات بیشتر

کلید واژه ها: المپیک المپیک پاریس مسابقات الملپیک فرانسه پناهنده های ایرانی سعید هاشمی


( ۲۹ )

نظر شما :

محمد ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۹
کاهش مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ، کاهش فاصله ایجاد بحران های اجتماعی در کشور ، بیشترین آمار مهاجرت از یک کشور در حال صلح . بیشترین کاهش ارزش پول ملی ، بیشترین تعداد اعضای تیم پناهندگان در المپیک . صدها میلیارد دلار ایرانیان خارج از کشور که امکان سرمایه گذاری در کشور را ندارند . میلیاردها دلار اسکناس و طلایی که در دست مردم است اما به دلیل بی اعتمادی به سیستم بانکی و فرار از تورم ویرانگر ، حاضر به سرمایه گذاری در بانک ها نیستند. ندیدن این نشانه ها غیر ممکن است .
اسماعیل ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۲:۰۸
تا وقتی برضد ایران کاری نکنند مشکلی نداره ، نوش جونشون .
ناشناس ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۴۵
با وجود معذوریت‌ها بابت حضور بانوان ، تحریم ، سومدیریت و برخی خرابکاریها ، بازم تو المپیک از تمام کشورهای اسلامی جلوتریم به جز کشوری در شرق آسیا . هر چقدر دانه می پاشند برای ربودن استعدادهای ایران ، بازم ایران سربزنگاه آس جدید رو می‌کند . اینجاست که ثابت میشود این نکته که چرا غرب تمام توانش را برای مهار ایران گذاشته و کاری به کار سایر کشورهای اسلامی ندارد . تنها کشوری که ردای ریاست بر جهان اسلام برازنده اش است ایران است و این را استعمارگر مکار خوب فهمیده است .
ناشناس ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۰
به محمد . اینها هزینه پیشرفته . البته اگر با همین دست فرمان پیش برویم ، نوه ی جنابعالی طعم پیشرفت را خواهد چشید . غرب نمی نشیند و تماشا کند که چگونه خاورمیانه و جهان اسلام ، صاحب پیدا می کنند . ریشه تمام نکاتی که گفتی در توطئه های شبانه روزی غرب استعمارگر است . اونها با توسعه ی واقعی که خودت با میل خودت و متناسب با نیاز خودت در علومی که مصلحت می دانی رشد کنی ، مخالفند . البته با ساخت برج فلان ، کازینوی بهمان و ... مشکلی ندارند . مشکل آنها با رشد واقعی است . حالا یا پای کار می مانیم ، زجرش را تحمل می کنیم و یکبار برای همیشه از این جهان سومی بودن ( یا در حال توسعه بودن ) لعنتی نجات پیدا می کنیم و یا ... . نان خالی امروز تو مساوی کباب فردای فرزند تو است و بر عکس عافیت طلبی امروز برابر با لعن و نفرین آیندگان . اگر کشور توسعه یافته ای را دیدی که بدون دردسر رشد کرده است ، آدرس بده تا حرفهایم را پس بگیرم . فقط خواهشاً از این کلاغ های اطرافمان که با اسپری رنگ ، خودشان را قناری جا زده اند نگو که ... به عقلت شک خواهم کرد .
صمد ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۰
کلاه رو مسئولین بزارن بالا