جنگ غزه روابط مصر و رژیم صهیونیستی را به فروپاشی رسانده است
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد، جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه روابطش با مصر را نیز تحت تاثیر قرار داده و بدتر کرده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی با اشاره به اینکه جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه روابطش با مصر را به چالش کشیده است، مینویسد:
«مصر در سال ۱۹۷۹ اولین کشور عربی بود که اسرائیل را به رسمیت شناخت اما حالا مناقشات بین دو طرف در حال چند برابر شدن است و قاهره اکنون به دلیل افت درآمدی که از محل کانال سوئز کسب میکند در وضعیت بغرنجی قرار گرفته است.»
وال استریت ژورنال در ادامه این مطلب خاطرنشان میکند: «حالا روابط دو طرف دارد از وضعیت متزلزل به نقطه شکست نزدیک میشود در حالی که مصر به اسرائیل در خصوص فشار وارد کردن برای خارج شدن تعداد زیادی از فلسطینیها از غزه و ورود آنها به شبه جزیره سینا همچنان که جنگش علیه حماس را ادامه میدهد هشدار میدهد. از سوی دیگر فروکش کردن تردد کشتیها از کانال سوئز نیز این وضعیت را دارد بدتر میکند.»
وال استریت ژورنال با اشاره به اینکه دولت مصر در جریان تلاش مقامهای قاهره و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از تشدید تنشها در اثر حمله هفتم اکتبر حماس چند بار درباره چشم انداز به راه افتادن موج آوارگان فلسطینی اظهار نگرانی کرد، مینویسد: مقامهای مصری و دیگر مقامهای مطلع به وضعیت میگویند روابط بین دو طرف حالا دست کم در دو دهه گذشته و از زمان قیام اوایل دهه ۲۰۰۰ فلسطینیها که تهدید ایجاد موجی از آوارگان را مطرح ساخت به پایینترین سطح خودش رسیده است.
وال استریت ژورنال در ادامه خاطرنشان میکند که حملات نیروهای ارتش یمن به کشتیهای در حال حرکت به سمت کانال سوئز در دریای سرخ به نشان حمایت از فلسطینیها تبعات را برای روابط مصر و رژیم صهیونیستی تشدید کرده است.
این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ کشتیرانی جهان به دلیل حملات در دریای سرخ از تردد در این منطقه خودداری میکنند، نوشته است: «مصر امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته میلادی حدود ۴۰ درصد از درآمدی که از محل ترانزیت از کانال سوئز به دست میآورد را از دست داده است. همچنین سازمان کانال سوئز نیز اعلام کرد که در همین مدت حدود ۳۰ درصد از ترافیک کشتیها در محل این کانال کاسته شده است. در صورتی که این بحران ادامه یابد مصر کشوری است که اقتصادش دچار مشکل شده و میلیاردها دلار از درآمدش را از دست میدهد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در هفتههای اخیر گفتگویی نداشتهاند.
به گفته مقامهای مصری، السیسی چندین تماس از سوی نخست وزیر اسرائیل را رد کرده است.
اوفیر وینتر، یک محقق ارشد در انستیتوی مطالعات امنیتی اسرائیل گفت: به اصطلاح صلح سرد میان دو طرف حتی بیش از پیش در روابط در سطوح غیرنظامی و دولتی سردتر شده است. این سردی فزاینده در روابط آنها میتواند تبعاتی گسترده داشته باشد.»
روزنامه آمریکایی در ادامه مطلب خود نوشته است: «مصر به رغم وجود روابط سیاسی دشوارش با اسرائیل شریک امنیتی مهمی برای اسرائیل است. این کشور در ماه نوامبر به حصول توافقی که منجر به تبادل اسرای فلسطینی با اسرائیلی و آتشبس در جنگ غزه شد کمک کرد.»
وال استریت ژورنال در خاتمه این مطلب نوشت: «جنگ غزه روابط مصر و اسرائیل را بیشتر از هر بحرانی در سالهای اخیر به چالش کشیده است. تصمیم مصر برای محکوم نکردن رسمی حملات هفتم اکتبر باعث خشم مقامهای اسرائیلی شد. زمانی که گلولههای توپ اسرائیلی به گذرگاه مرزی رفح بین مصر و غزه برخورد کرده و به زخمی شدن مقامهای امنیتی مصری منجر شد نشانههای هشداردهنده شروع شدند.
اسرائیل همچنین مصر را در هفتههای اخیر تحت فشار گذاشته تا حضور نظامی اسرائیلیها در امتداد مرز غزه-مصر را پذیرفته و اجازه دهد نیروهایش در خاک مصر به بهانه برخورد با قاچاق سلاحهای حماس گشتزنی کنند. مصر اما این پیشنهاد را نقض حاکمیتش دانسته و رد کرد. اسرائیل همچنین مصر را متهم کرده که به حماس اجازه قاچاق سلاح از طریق مرز غزه با مصر را داده است. یک مقام ارشد نظامی اسرائیل گفت: مصر کارش را در زمینه بررسی آنچه که به غزه سرازیر میشود خوب انجام نداده است. مقامات مصری اما این اتهام را رد میکنند.»
انتهای پیام
نظر شما :