پیام آمریکا به تهران از طریق یک کشور عربی

۱۸ دی ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۵ کد : ۲۰۲۴۰۱۰ سرخط اخبار

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه اعلام کرد که اخیراً آمریکایی‌ها به واسطه یک هیات از یکی از کشورهای عربی خلیج فارس پیامی برای حل فراگیر بحران منطقه ارسال کرده بودند.

به گزارش ایسنا، حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دمشق در اظهاراتی گفت که پاسخ به جنایت هدف قرار دادن مردم در کرمان در جریان مراسم سالگرد شهید سلیمانی بی شک انجام خواهد شد.

وی گفت که انفجار تروریستی کرمان واکنش برگرفته از ضعف رژیم صهیونیستی است.

انفجارهای تروریستی عصر چهارشنبه همزمان با چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج «قاسم سلیمانی» و هم‌رزمانش در گلزار شهدای کرمان باعث شهادت بیش از ۸۰ نفر و مجروح‌شدن ۲۸۴ نفر دیگر شد.

اکبری در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد تاکید کرد: رژیم صهیونیستی به مرحله‌ای رسیده است که جز کشتار زنان، کودکان و ویرانی‌ خانه‌ها بر سر ساکنان آن و همچنین انجام انفجارهای تروریستی و ترور شخصیت‌های مقاومت نمی‌تواند کاری انجام دهد. آن‌ها از یک طرف مرتکب کشتار و انفجار می‌شوند و از طرف دیگر هیات‌هایی برای ایران و مقاومت لبنان، عراق، فلسطین، سوریه و یمن می‌فرستند، همچنین آمریکایی‌ها ترس این را دارند که گسترش دایره جنگ می‌تواند منجر به نابودی رژیم صهیونیستی شود.

سفیر ایران در دمشق خاطرنشان کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی از پاسخ ایران می‌ترسند زیرا می‌دانند که اقدامات آن‌ها نشانه ضعف است و همچنین مطلع هستند که تمام اقدامات تروریستی آن‌ها با پاسخ قوی و قاطع ایران همراه خواهد بود.

وی گفت اگر ادعاهای آمریکا مبنی بر تلاش برای منع ترورها و اقدامات دیگر درست باشد این امر برای توقف خونریزی‌ها نیست، بلکه برای این است که رژیم صهیونیستی مرتکب حماقت نشود و دایره جنگ را گسترش ندهد و آمریکا و طرف‌های دیگر را وارد جنگ نکند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه در ادامه گفت: آمریکا هیات‌هایی به ایران فرستاد و خواستار عدم گسترش دایره جنگ شد؛ تقریبا 10 روز پیش پیامی از سوی یکی از کشورهای عربی خلیج فارس دریافت کردیم که هیات خود را به تهران فرستاده بود و حامل پیام آمریکایی‌ها بود، آن‌ها در این پیام خواستار حل بحران تمام منطقه شده بودند.

وی تاکید کرد: پاسخ ایران این بود که هم‌پیمانان تهران حق تعیین سرنوشت خود و آزادی مردم و استقلال سیاسی خود را دارند و ما جایگزین آن‌ها در این امر نیستیم.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگو با شبکه المیادین در پاسخ به سوالی درمورد پیام‌های آمریکا به ایران گفت: بله، ما مسأله پوشیده‌ای در این رابطه نداریم. آمریکا از روزهای اول هجوم وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه چندین پیام فرستاد. یکی از موضوعات مورد اهتمام آمریکا، توصیه ایران به خویشتنداری بود. این درخواست اول آمریکا از ایران بود. موضوع دوم این است که آمریکا در پیام هایش تأکید می‌کند که ایالات متحده به دنبال توسعه دامنه جنگ نیست. تقریبا در همه این پیام‌ها آمریکا از ایران می‌خواهد که به گروه‌های موجود در عراق و سوریه و یمن و منطقه توصیه کند که دست به اقدامی علیه اسرائیل و پایگاه‌های آمریکایی نزنند. اگر امروز در عراق و سوریه گروه هایی هستند که طبق تشخیص و تصمیم خود علیه آمریکا عمل می کنند، آنها برای این کار از ما کسب اجازه نمی کنند. آنان تحت فرماندهی ایران نیستند. ما به صراحت گفتیم که ایران هیچ گروه یا مجموعه نیابتی در منطقه ندارد. جوانان عراقی که طی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ با داعش و اشغالگری آمریکا مبارزه می کردند و شاهد این بودند که بیش از یک میلیون و صد هزار عراقی از سال ۲۰۰۳ به شهادت رسیدند، از سال ۲۰۱۱ به بعد آماده مقابله با داعش شدند، امروز برای استقلال خود و برای دفاع از همنوعان و برادران عرب و مسلمان خود به پایگاه های آمریکا در عراق یا سوریه حمله می کنند. یمن هم تصمیم گرفت که برای دفاع از ملت مظلوم فلسطین اقدام به پرتاب موشک به سمت شهر اشغال شده ایلات کند و با موشک های بالستیک و پهپادهای خود آن را هدف قرار دهد. آن چه در جنوب لبنان اتفاق می افتد نیز تصمیمی است که در داخل لبنان و توسط مقاومت لبنان اتخاذ شده است. بنابراین همگی برای امنیت ملی کشورشان و امنیت منطقه تلاش می کنند.

حسین اکبری در پایان خاطرنشان کرد: قدس در وجدان جهان اسلام قرار دارد و شهید قاسم سلیمانی شهید قدس و فرمانده نیروی قدس است و این امر معنای ویژه‌ای نزد جمهوری اسلامی ایران دارد که این نیرو را نیروی قدس نامگذاری کرد زیرا قدس عزت اسلام و جهان است، مسلمانان و تمام آزادگان جهان برای آزادی قدس تلاش می‌کنند به‌ویژه اینکه محور مقاومت امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری است و رژیم صهیونیستی نیز ضعیف‌تر از هر زمان دیگری شده است.


( ۷ )

نظر شما :

سعید ۱۹ دی ۱۴۰۲ | ۱۶:۴۴
این احتمال وجود داره که داعش این عملیات وحشیانه رو انجام داده باشه که بعد از تحقیقات ایرانی ها درست یا غلط بودن اون مشخص میشه.(یعنی ما فقط به ادعای رسانه ای بسنده نمیکنیم ).اما سوال بسیار مهم این هست که از نظر حقوقی و در چهار چوب قوانین بین الملل ایران چطور میتونه ارتباط بین داعش و ایالات متحده یا اسراییل رو اثباط کنه؟