عمل جراحی بیماران در غزه بدون بیهوشی و تجهیزات پزشکی لازم

۱۷ آبان ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۳ کد : ۲۰۲۲۹۲۸ سرخط اخبار

به گفته منابع فلسطینی و سازمان جهانی بهداشت در سایه ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه و کمبود شدید دارو و دشواری رساندن مجروحان به بیمارستان‌ها برخی مجروحان بدون بیهوشی تحت عمل جراحی مثل عمل قطع عضو قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، اسماعیل ابوموسی، فلسطینی ۳۴ ساله اهل غزه اخیرا بعد از ضربه‌ای که در حملات رژیم صهیونیستی به سرش خورد تحت عمل جراحی قرار گرفت. وی وقتی به هوش آمد خود را در ورودی مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان یونس یافت. پزشکان مجبور شدند عمل جراحی را بدون ضدعفونی کردن محل جراحت‌ها انجام دهند. زمانی که پزشک چیزی می‌خواهد پاسخ این است که نداریم. بیمار نیز این را می‌شنود.

ابوموسی گفت: پزشک برای پاک کردن زخم‌های سرم از آب استفاده کرد. گفت الکل نداریم و غیر از آب و پنبه چیز دیگری نیست.

وی افزود که هنگام بخیه زدن درد زیادی احساس کرد.

ابوموسی گفت: پزشکان برای ضدعفونی کردن زخم‌های شکم یا پشت تعدادی از مجروحان از سرکه یا آب استفاده می‌کنند. بعد از دو روز درد زیادی احساس کردم و مسکن فایده نداشت. تمام طول روز سرگیجه داشتم. گاهی مجروحان به دلیل کمبود جا و تعداد زیاد بیماران ایستاده عمل جراحی می‌شوند.

در سایه کمبود شدید تجهیزات پزشکی، دارو، الکل و داروهای بیهوشی اتاق‌های عمل جراحی فقط برای افرادی است که جراحت‌های شدیدی دارند.

در این وضعیت مجروحان درست معالجه نمی‌شوند. کادر پزشکی چادرهایی را در بیمارستان‌ به بخش اورژانس اختصاص داده‌اند و برخی مواقع عمل‌های سخت به دلیل پر بودن اتاق‌های عمل و عدم وجود تخت خالی در این بخش‌ انجام می‌شود.

احمد عبدالهادی، جراح استخوان در بیمارستان خان یونس گفت: ما عمل‌های جراحی زیادی را بدون بیهوشی انجام دادیم. برای پزشک ساده نیست که ببیند بیمار درد می‌کشد. کادر پزشکی هر روز تعدادی از نزدیکان خود را می‌بینند که مجروح یا شهید شده‌اند. تعدادی از پزشکان به بیماران مسکن می‌دهند، اما به دلیل کمبود دارو باید تنها در صورت نیاز استفاده کرد. حملات شدید رژیم صهیونیستی به شهرهای خان یونس، رفح و مرکز غزه منجر به وخامت بحران در بیمارستان‌های جنوب شده است که ۲۴ ساعته از مجروحان استقبال می‌کنند.

محمد ابوسلمیه، مدیرکل مجتمع پزشکی الشفا گفت: کادر پزشکی قانونی از مشخص کردن قدرت سلاح‌هایی که فلسطینی‌ها را زخمی می‌کند، عاجز هستند. برخی از این سلاح‌ها از نظر بین‌المللی ممنوع هستند. برخی بیمارستان‌ها دیگر پنبه ندارند. پزشکان درحالی بیماران را عمل می‌کنند که درد می‌کشند.

عدنان البرش، رئیس بخش استخوان در بیمارستان الشفا گفت: ما از ضدعفونی کننده‌ها و داروهای بیهوشی در برخی عمل‌های سخت کم استفاده می‌کنیم. برخی بیماران مجبورند روی زمین دراز بکشند چون اتاق‌ها پر هستند. بیمارستان تنها ۱۲ اتاق عمل دارد و در برخی مواقع همزمان با ۴۰ بیمار مواجه می‌شویم که همگی به عمل فوری نیاز دارند.

سلامه معروف، رئیس دفتر رسانه دولتی در غزه گفت: کمک‌هایی که وارد غزه می‌شود محدود است و تلاشی برای زیبا جلوه دادن چهره اشغالگران در مقابل جامعه بین المللی است.

در این راستا، کریستین لیندرمایر، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گفت: مجروحان در غزه بدون بیهوشی تحت عمل قطع عضو قرار می‌گیرند. ما با کاهش داروهای بیهوشی و سایر داروها در غزه مواجه هستیم. بیمارستان‌ها پر هستند و در نتیجه هزاران مجروح نمی‌توانند بستری شوند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز سه شنبه اعلام کرد که هزاران غیرنظامی مجروح در غزه دیگر نمی‌توانند وارد بیمارستان‌ها شوند و حملات خشونت آمیز علیه مراکز پزشکی در غزه منجر به تلفات غیرقابل قبول می‌شود.


نظر شما :