واکنش تند باکو به سخنان "بی اساس و غیرقابل قبول" ماکرون در مورد قره‌باغ

۲۳ مهر ۱۴۰۱ | ۱۶:۵۷ کد : ۲۰۱۵۲۱۰ سرخط اخبار

باکو به امانوئل ماکرون، رهبر فرانسه، به دلیل اظهارات "کاذب" و "غیر قابل قبول" وی در مورد درگیری آذربایجان با ارمنستان پاسخ داد.

به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی،الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان گفت: ما به شدت چنین اظهاراتی را محکوم و رد می کنیم. ما امکان ایفای نقش فرانسه در تلاش های عادی سازی بین آذربایجان و ارمنستان را از این پس نمی‌خواهیم.

ماکرون در یک مصاحبه تلویزیونی، باکو و روسیه را به دامن زدن به درگیری های مرگبار در مرز آذربایجان و ارمنستان در ماه گذشته متهم کرد که نزدیک به 300 کشته بر جای گذاشت.

علی اف گفت که ماکرون در گفتگوهای خود با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در پراگ در ماه جاری به عنوان نشانه حسن نیت شرکت داشته است.

علی اف گفت: یک هفته پس از این دیدار، ماکرون این اظهارات افتراآمیز، غیرقابل قبول، دروغ و تحریک آمیز را مطرح کرد و آذربایجان را به شروع جنگ متهم کرد. ماکرون با دستکاری واقعیت ها سعی کرد افکار عمومی در فرانسه و سراسر جهان را گمراه کند. سازمان امنیت و همکاری در گروه مینسک اروپا در 28 سال میانجیگری آذربایجان و ارمنستان نتوانسته به نتیجه مثبتی دست یابد. هدف اصلی این نهاد حل مناقشه نبود، بلکه متوقف کردن آن بود. مذاکرات برای سال‌ها لاینحل باقی ماندن درگیری‌ها را پوشش می‌داد. آذربایجان این مناقشه را به تنهایی و بر اساس قوانین بین المللی از جمله ماده 51 منشور سازمان ملل که می‌گوید هر کشوری حق دفاع از خود را دارد، حل کرد.

وزارت خارجه آذربایجان نیز در بیانیه‌ای جداگانه، ماکرون را به دلیل «دفاع آشکار از ارمنستان» محکوم کرد. در این بیانیه آمده است که «اتهامات بی اساس» او «کاملاً یک طرفه» و «مخاطب داخلی» بوده است.

این وزارتخانه گفت که باکو پیشنهادهای میانجی‌گری قبلی ماکرون را رد نکرد، اما دیدگاه‌های اخیر وی «علیه آذربایجان به‌طور جدی بی‌طرفی تلاش‌های میانجی‌گری او را زیر سؤال می‌برد».

در این بیانیه آمده است: «موضع یکجانبه و اتهامات بی‌اساس فرانسه، بازنگری در تلاش‌های میانجی‌گری این کشور را ضروری می‌سازد».


( ۴ )

نظر شما :

علی مردانی ۲۴ مهر ۱۴۰۱ | ۰۲:۱۹
اگر ماکرون و (فرانسه ) واقعا درستکار و بی طرف بودند، چرا در ۳۰ سال گذشته که ۲۰ در صد سرزمین اذربایجان در اشغال ارامنه بود هیچ اعتراضی به ارامنه نکردند؟ چرا از اواره شدن یک میلیون مسلمان اذری سخنی به میان نیاوردند؟ چرا از کشتار ۱۰۰ هزار مسلمان (نظامی شخصی) به دست ارامنه طی ۳۰ سال گذشته اعتراضی نکردند؟ چرا هیچ صحبتی از سرنوشت ۴۵۰۰ نفر اسیر جنگی که در دست ارامنه هستند نمیکنند؟ چرا از تخریب ۲۵۰ هزار خانه،و صدها مسجد و امامزاده ،مدرسه،... و تخریب و اتش زدن مزارع و جنگلهای اشغالی به دست ارامنه حرفی نمیزنند؟ چرا از تاراج ۳۰ ساله معادن طلا ومس....در مناطق اشغالی به دست ارامنه سخنی به میان نمیاورد؟ ونهایت چرا ارامنه به ۴ قطعنامه سازمان ملل و شورای امنیت عمل نکرد و باعث جنگهای بعدی شد؟ و چرا دولت فرانسه که عضو گره صلح مینسک هم بود در عرض ۳۰ سال هیچ تلاشی برای صلح نکرد ، ولی حالا که ارامنه شکست خورده اند به یاد صلح افتاده؟