معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: محوریت اصلی ایران در منطقه مسئله ترانزیت است
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: محوریت اصلی ما در منطقه به صورت ویژه بر روی مسئله ترانزیت است.
مهدی صفری پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت در آیین اختتامیه نخستین همایش ملی توسعه سرمایهگذاری در شیراز، اظهار کرد: محوریت اصلی ما در منطقه به صورت ویژه بر روی مسئله ترانزیت است و اگر بتوانیم این موضوع را در حمل و نقل و ترانزیت فراهم کنیم، میتوانیم فضای بسیار خوبی در صادرات و همچنین واردات از کشورهای مختلف به کشور خودمان و ترانزیت به کشورهای دیگر همچون شمالی، جنوبی، غربی و شرقی را فراهم کنیم.
او با اشاره به اینکه دسترسی ما به کریدورهای مختلف فراهم است، گفت: درباره صادرات به کشورهای همسایه که جزو اولویت اول ما است، وزارت خارجه در چهار ماهه اول سال گذشته، توانسته است ۴۰ درصد صادرات را به کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و به روسیه ایجاد کند این در حالی است که تا پایان شهریور در راستای افزایش درصد صادرات از این منطقه عملیات ریلگذاری ۲۲ کیلومتری منطقه آزاد کاسپین انجام میشود.
صفری ادامه داد: باتوجه به رشد صادرات ما در آسیای مرکزی در صورتی که با کمبود واگن قطار مواجه نبودیم میتوانستیم این رشد را به ۲۰۰ درصد برسانیم. این در حالی است که تنها برای کشور تاجیکستان در صادرات با کمبود ۲ هزار واگن قطار مواجهایم.
او عنوان کرد: کریدور شمال به جنوب از طریق قزاقستان فرصت خوبی برای کشور ایجاد کرده است که بتوانیم مشکلات عبوری دریایی را رفع کنیم و باتوجه به مذاکرات انجام شده در آینده میتوانیم ترانزیت کالاهای بین یک تا ۵ میلیون تن را به کشورهایی همچون هند را محقق کنیم.
صفری با بیان اینکه کریدورهای جنوبی کشور به کشورهایی همچون عمان، امارات، قطر، آسیای مرکزی ترکیه و قفقاز شکل گرفته و مسیر صادرات انجام میشود، افزود: در این راستا تلاش کردیم گمرکات از بازه زمانی ۴ ساعت به ۱۲ و ۲۴ ساعته برسانیم.
او خاطرنشان کرد: در کشور عراق باتوجه به نقطه مرزی زیادی که وجود دارد تبادلات زیادی داریم، این میزان تبادلات سال گذشته ۱۴ میلیارد بود و امسال در تلاشیم تا آن را به ۲۰ میلیارد برسانیم. همچنین با کشور ترکیه نیز در سال گذشته ۱۱ میلیارد تبادلات تجاری صورت گرفت که این میزان تنها مربوط به کالاهای غیر نفتی است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود به حوزه سرمایهگذاری اشاره و بیان کرد: قرارداد ۲۵ ساله کشور با چین بسیار روشن است و موضوعی که ما در نظر داریم سرمایهگذاری کشور چین در پروژههای کشور است و یکی از مهمترین موارد، روابط گردشگری چین با کشور است که میتواند بسیار فعال باشد.
صفری افزود: یکی از اهداف مدنظر ما در حوزه گردشگری استان فارس و شهر شیراز است و باتوجه به رایزنیهای انجام شده با حوزه گردشگری امکان سفر گردشگران چینی به کشور محقق خواهد شد.
او اضافه کرد: سالانه ۸۵۰ میلیون دلار مواد اولیه دارو از هند و ۵۵۰ میلیون دلار از چین وارد کشور میشود و در صورتیکه بر روی فرمولاسیون این داروها کار شود میتوان با گامهای روبه جلو در این حوزه خودکفا بشویم و باتوجه به امکاناتی که استان فارس در حوزه تولید دارو دارد بایستی این امکان فراهم بشود.
صفری در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: در این راستا شرکتهای دانشبنیان که امکان صادرات برای آنها فراهم باشد به نمایندگیها معرفی شوند تا کالا و محصولات مورد نیاز کشورهای هدف را تأمین کنند.
او خاطرنشان کرد: این موضوع محقق شده است تا پایان شهریور ماه سال جاری برای ۷۰۰ تا ۸۰۰ شرکت دانش بنیان که توانایی صادرات محصولات خود را دارند، مقدمات لازم انجام شود.
انتهای پیام
نظر شما :