گوترش: از سازمان ملل توقع معجزه در افغانستان نداشته باشید
دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد، هر حرفی مبنی بر اینکه این نهاد جهانی میتواند مشکلات افغانستان را حل و فصل کند "فانتزی و خیال" است و ظرفیت آن برای میانجیگری برای یک دولت طالبان فراگیرتر محدودیت دارد.
به گزارش ایسنا، یک ماه پس از تسلط طالبان بر افغانستان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با این پرسش خبرگزاری رویترز مواجه شد که آیا او برای ترمیم و بازسازی این کشور با فشار مواجه است یا خیر.
گوترش گفت: فکر میکنم انتظاراتی از نفوذ سازمان ملل متحد وجود دارد که بیاساس است چرا که اصلیترین سازمان بینالمللی هنوز آنجا مانده است.
دبیرکل سازمان ملل در آستانه نشستهای سالانه رهبران جهان که از هفته دیگر در نیویورک آغاز میشود، گفت: با توجه به این که آنها با این همه منابع در رفع مشکلات افغانستان شکست خوردهاند، فکر کردن به اینکه ما اکنون میتوانیم بدون آن نیروها و پول، مشکلاتی را حل کنیم که آنها نتوانستند برای چندین دهه حل کنند، یک خیال است.
به گفته گوترش، سازمان ملل متحد هر آنچه بتواند برای کمک به کشوری که در آستانه یک فاجعه انسانی غمانگیز است، انجام خواهد داد و تصمیم گرفته است به منظور کمک به جمعیت حدودا ۳۶ میلیونی افغانستان با طالبان تعامل کند.
گوترش گفت از تلاشها برای متقاعد کردن طالبان برای تشکیل دولت فراگیرتر به نسبت حکومت ۲۰ سال پیش آنها حمایت میکند. او گفت که سازمان ملل متحد ظرفیت کمی برای میانجیگری دارد و باید بر "موقعیت خود به عنوان یک سازمان بینالمللی که برای حمایت از مردم افغانستان وجود دارد" تمرکز کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: شما نمیتوانید انتظار معجزه داشته باشید.
او تاکید کرد که سازمان ملل متحد میتواند با طالبان تعامل کند، اما این جنبش اسلامی هرگز نقش سازمان ملل در کمک به تشکیل دولت جدید افغانستان را نمیپذیرد. گوترش گفت، کمکهای بشردوستانه باید به عنوان ابزاری برای متقاعد کردن طالبان به رعایت حقوق اساسی از جمله حقوق زنان و دختران مورد استفاده قرار گیرد.
دولتها بیش از ۱.۱ میلیارد دلار در این هفته برای افغانستان و برنامههای پناهندگان در کشورهای همسایه متعهد شدهاند. گوترش همچنین از کشورها خواست اطمینان حاصل کنند که اقتصاد افغانستان "به طور کامل خفه نشده است."
گوترش که دومین دوره ریاست پنج ساله خود بر سازمان ملل را در اول ژانویه ۲۰۲۲ آغاز میکند، میگوید: باید راههایی برای تزریق مقداری پول نقد به اقتصاد افغانستان وجود داشته باشد تا اقتصاد آن سقوط نکند و مردم در وضعیت نابسامانی قرار نگیرند و احتمالا میلیونها تن مجبور به فرار نشوند.
او گفت که سازمان ملل متحد با شرکای خود همکاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که کمکها براساس اصول بشردوستانه توزیع میشوند . این مقام همچنین گفت "با همه باید یکسان برخورد شود، بدون هیچگونه تمایزی براساس جنسیت، قومیت یا هرگونه ملاحظات دیگری."
گوترش تأکید کرد که هنوز زود است بدانیم که آیا طالبان به حقوق بشر احترام میگذارند و با مسئولیت حکومت میکند یا خیر. او وضعیت افغانستان را "غیرقابل پیشبینی" خواند و افزود: هیچکس نمیداند چه اتفاقی میافتد، اما مشارکت و تعامل مهم است.
انتهای پیام
نظر شما :