دولت بعدی باید با نفت خداحافظی کند

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۶:۳۵ کد : ۲۰۰۳۳۸۲ سرخط اخبار

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید، دولت بعدی باید در زمینه اصلاح مصرف انرژی و نحوه اتکا به درامدهای نفتی تغییراتی کلیدی را نهایی کند.

حمیدرضا صالحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: امروز شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که از یک سو، ما باید با بیماری طولانی مدت وابستگی اقتصاد کشور به پول نفت مواجه شویم و درمانی برای آن پیدا کنیم و از سوی دیگر با توجه به حرکت کشورهای توسعه یافته به سمت استفاده محدودتر از سوخت‌های فسیلی، احتمالا بازار نفت دیگر مانند گذشته برای ایران عمل نمی‌کند. از این رو باید با نفت مانند آنچه که در گذشته استفاده می‌شد خداحافظی کرد و به سمت شیوه‌های نوین گام برداشت.

وی با بیان اینکه توسعه سرمایه گذاری در صنایع نفتی که منجر به تولید کالا با ارزش افزوده بیشتر می‌شوند، می‌تواند یکی از راه حل‌های ایران در این حوزه باشد، بیان کرد: در صورت فعال کردن این صنایع، از سویی ما از خام فروشی عبور می‌کنیم و از سوی دیگر امکان صادرات با کیفیت بالاتر به وجود خواهد آمد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اصلاح برخی روندهای غلط حکمرانی در اقتصاد ایران باید اولویت دیگر اقتصادی دولت آینده باشد، گفت: آمارها می‌گوید ایران با حدود ۸۵ میلیون نفر، ۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی هزینه کرده و این در حالی است که در چین با جمعیتی نزدیک به ۱.۵ میلیارد نفر، یارانه انرژی کمتر از ۴۰ میلیارد دلار است. این نشان دهنده لزوم اصلاح برخی رویه‌های کلان در اقتصاد کشور است.

صالحی با اشاره به لزوم نقش آفرینی بخش خصوصی در حوزه بزرگ‌تری از اقتصاد ایران، گفت: اینکه سهم این بخش تنها ۱۵ درصد از اقتصاد ایران در نظر گرفته شود و آن هم در عمل با مشکلات و محدودیت‌های جدی مواجه باشد، بسیار از اهداف کلان به دور خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: دولت آینده باید از سویی به سمت کوچک‌تر کردن وزارتخانه‌ها و نقش دادن به بخش خصوصی حرکت کند و از سوی دیگر حمایت از تولید را به جای شعار در عرصه عمل به اجرا برساند.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام وزارت کشور، سید ابراهیم رییسی به عنوان رییس جمهور منتخب، دولت سیزدهم را در مرداد ماه امسال تشکیل خواهد داد.


( ۲ )

نظر شما :

مهدی ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۳:۰۰
چگونه میتوان کشوری که 20 برابر آمریکا و 22 برابر ژاپن و یا به عبارتی 5 میلیون کارمند دارد را از یک سقوط آزاد نجات داد. هزینه های دولت در دنیای امروز که 2 کارگزار دولتی به ازای هر 800 نفر جمعیت را بیشتر تحمل نمیکند چگونه میتوان هزینه های جاری دولت را براورده کرد . عدهای مالیات را عنوان میکنند یا به عبارتی ادامه اقتصاد ویلموتسی ان هم تامین این هزینه ها از 15 درصد باقیمانده اقتصاد غیر دولتی. هیچ کس صحبت از کوچک کردن این سازمانهای عریض و طویل بوروکراتیک دولتی نمیکند. امیدوارم که تصمیم گیران متوجه باشند که اقتصاد دولتی با راندمان 16 درصد با توجه به ادعای خودشان چه خطرات بنیادینی اقتصاد ایران را تحدید مینماید.