الکاظمی از تکمیل توافق اتصال خطوط ریلی ایران و عراق خبر داد

۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۷:۲۷ کد : ۲۰۰۰۸۸۸ سرخط اخبار

نخست وزیر عراق گفت که توافق اتصال راه آهن ایران با کشورش تکمیل شده است و این خط ریلی عراق را به چین متصل می کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از السومریه نیوز، مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در بازدید از مقر وزارت خارجه این کشور از کادر این وزارتخانه درخصوص برگزاری موفقیت آمیز مراسم استقبال از پاپ فرانسیس تقدیر و تشکر کرد.

وی دیپلماسی و فاصله گرفتن از جنگ را تنها راه خارج شدن از نزاع و درگیری توصیف کرد و گفت راه دیگر به جنگ های دیوانه وار و ویرانی هایی ختم می شود که عراق دهه ها گرفتار آن بود.

نخست وزیر عراق همچنین از تکمیل توافق اتصال راه آهن عراق و ایران که منجر به اتصال خط ریلی عراق به شمال چین می شود، خبر داد و گفت که این طرح فرصت های اقتصادی گسترده ای پیش روی عراق قرار خواهد داد.

الکاظمی تاکید کرد که عراق توانست با تقویت دیپلماسی، گفت وگوهای راهبردی با آمریکا را فعال کند و تعامل با آمریکا را از وضعیت نظامی به اقتصادی و فرهنگی و دیپلماتیک تبدیل کند و تعداد نیروهای خارجی در خاک خود را 60 درصد کاهش دهد.


( ۱ )

نظر شما :

ناشناس ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۹:۲۶
این راه آهن به واقع عراق و غرب آسیا را به به شرق و ابرکشورهای چین و هند و شمال آسیا و ارپا متصل خواهد کرد و کشورهای شمال و شرق آسیا را از طریق عراق به غرب آسیا متصل می کند !!!! انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله که سریع تر ساخته شود و به بهره برداری برسد انشاالله !!!
موحدابطحی ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۰:۲۱
اتفاق مثبتی است و ایران باید سریعا از این فرصت استفاده کند. چرا؟ چون تا چندی پیش، توسعه خطوط ریلی عراق در اولویت نبود و حتی دو ماه پیش نیز اظهار نظر رسمی از مقامات عراقی بود. پس چرا مقامات عراقی جدیداً موافق شده اند؟ چون توافق نامه ای با ترکیه پیدا کردند تا عراق بتواند کشورهای عربی خلیج فارس را به دریای سیاه متصل کند. این یعنی انزوای بیشتر ژئواکونومیک ایران! ایران چه باید بکند؟ البته اتصال راه آهن خرمشهر - بصره (شلمچه - بصره) باید در کنار خط آهن کرمانشاه - بغداد (خسروی - خانقین) پیگیری شود تا اهمیت تمدنی ایران (هاب شرق و غرب) تا حدودی جبران شود. خط آهن بغداد تا القائم (در مرز با سوریه) می تواند ایران را به دریای مدیترانه متصل نماید (اگرچه ترکیه و روسیه و اسراییل سنگ اندازی خواهند کرد). در ضمن، ایران باید به عربستان پیشنهاد اتصال خطوط ریلی بدهد تا کشورهای خلیج را به آسیای میانه متصل کند. پیشنهاد وسوسه انگیزی است که می تواند یخهای بن بست روابط ایران-عربستان را نیز آب کند. بازگشت به ایران تمدنی که هاب ترانزیتی شرق و غرب بوده، نیازمند سرمایه گذاری راهبردی است: تأمین امنیت، تأمین مالی و اعتباری، و حمایت سیاسی ذینفعان محلی و منطقه ای است. به نظر می رسد بازنگری در نظام سیاستگذار و تصمیم گیر در سطح هسته قدرت ایران الزامی است.