تلاش های مغرضانه ای که بر باد رفت
اهمیت فوق العاده توافقنامه امنیتی - نظامی ایران و سوریه
نویسنده: علیرضا دمیرچی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوسته علوم سیاسی
دیپلماسی ایرانی: مدتی بود که در شبکه های اجتماعی بحث هایی مطرح می شد مبنی بر تلاش روسیه و آمریکا برای کنار زدن ایران از معادلات سوریه. گفته می شد که سعی آنها بر این بوده تا بر سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و سال ها حضور آن در سوریه خدشه وارد کنند؛ اما پس از دیدار مسئول ستاد مشترک نیروهای مسلح با وزیر دفاع سوریه و امضای قراردادی استراتژیک و همه جانبه در بعد نظامی، این ایرادات، حواشی و شایعات به خاموشی گرایید.
نفس قرارداد ایران و سوریه پیام های بسیاری را برای کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای به همراه داشت و نشان از آن بود که ایران برخلاف سایر بازیگران این منطقه به دنبال تثبیت امنیت در خاورمیانه است.
از ویژگی های این قرارداد می توان به استقرار سامانه های «سوم خرداد» و «باور 373 -3» در این کشور و مقابله با تجاوزات اخیری اشاره داشت که رژیم صهیونیستی در این کشور انجام داده است که از علاقه ایران به تثبیت امنیت در سوریه و پایبندی آن به توافقات آستانه و سوچی بین ایران، روسیه و ترکیه نشان دارد که از بندهای مهم آن حفظ امنیت و تمامیت ارضی سوریه بوده است.
از آن جایی که سوریه در مرز با رژیم صهیونیستی قرار دارد و نقطه مرزی بین جبهه مقاومت و اسرائیل است، می توان این قرارداد را در تقویت جبهه مقاومت در منطقه موثر دانست.
قرارداد همکاری های دفاعی ایران و سوریه بیش از آن که توافقی دوجانبه باشد، گامی مهم برای مبارزه مستمر با تروریسم و برقراری ثبات و زمینه ساز تامین امنیت برای تمام کشورهای منطقه است.
با توجه به اثرگذاری قابل توجه همکاری های راهبردی دفاعی و نظامی میان ایران، روسیه و سوریه در شکست جریان تروریسم تکفیری، خط رسانه ای بی فرجام بودن حمایت های ایران از سوریه و معامله روسیه و آمریکا برای خارج کردن ایران از معادلات آینده سوریه به صورت جدی از سوی رسانه های غربی و صهیونیستی پیگیری می شد که این قرارداد آب سردی بود بر تلاش های آنها.
برخی از کشورهای منطقه به دنبال آن بودند تا به وسیله قراردادهای وسوسه کننده به سوریه برای بازسازی این کشور، بین ایران و سوریه فاصله ایجاد کنند و از این طریق به دنبال خروج ایران از سوریه بودند که این قرارداد نشان داد که همکاری های ایران و سوریه به مانند گذشته همچنان به قوت خود باقی است.
این قرارداد را صرفا نباید از دید نظامی تحلیل کرد بلکه باید به دید اقتصادی هم دید چرا که این قرارداد کمکی است به ایجاد یک ائتلاف علیه تحریم های آمریکا.
ویژگی دیگر این قرارداد را باید تقویت توان دفاعی منطقه برای بومی سازی تأمین امنیت و فراهم کردن زمینه خروج کشورهای فرامنطق های از جمله آمریکا دانست.
اکنون که به همت شهدای مدافع حرم و سید شهیدان مدافع حرم، شهید سردار حاج قاسم سلیمانی توانسته ایم که منطقه را از وجود داعش خالی کنیم باید بتوانیم به وسیله دیپلماسی در عرصه های مختلف در بازسازی کشورهایی که در خط مقدم مبارزه با داعش حضور داشتند شرکت داشته باشیم و بدین وسیله اقتصاد کشور خود را نیز تقویت کنیم .
نظر شما :