پیشبینی سرنوشت سربازان آمریکایی در عراق از زبان ژنرال مککنزی
شش ماه پس از حمله هوایی مرگبار آمریکاییها در بغداد که موجب عصبانیت عراقیها و به تبع آن افزایش تقاضا برای خروج سربازان آمریکایی از این کشور شد، ژنرال ارشد آمریکا در خاورمیانه با حالت خوشبینانهای در مورد حضور نظامی کمتر اما پایدار در عراق صحبت کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ژنرال "فرانک مککنزی"، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، روز سهشنبه با "مصطفی الکاظمی" نخستوزیر عراق دیدار کرد. او پس از این دیدار گفت که معتقد است عراقیها از آمریکا و نیروهای ائتلاف- به ویژه در جنگ حال حاضر و به منظور جلوگیری از قدرتیابی مجدد داعش استقبال میکنند.
مککنزی که ساعاتی پس از ترک عراق از طریق تلفن با گروه کوچکی از خبرنگاران گفتوگو میکرد، اظهار کرد: من اعتقاد دارم کمی که بگذرد، عراقیها از ما میخواهند کنارشان باشیم. حس نمیکنم در حال حاضر خواستهای مبنی بر خروج عجولانه ما از عراق وجود داشته باشد و از این بابت مطمئن هستم.
پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به نزدیکی فرودگاه بغداد که منجر به شهادت ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابومهدی المهندس از رهبران حشد شعبی عراق شد، تنشها بین آمریکا و عراق در ماه ژانویه فزونی گرفت.
قانونگذاران عصبانی عراقی مصوبه غیرالزامآوری را برای اخراج همه نیروهای ائتلافی تحت رهبری آمریکا از عراق را به تصویب رساندند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا قول داده سربازان آمریکایی را به خانه برگرداند و آنچه را "جنگهای بیپایان آمریکا" میخواند، متوقف کند؛ در عین حال درباره حمله به آمریکاییهای حاضر در عراق هشدار داده و گفته حشد شعبی بایستی انتظار حمله خشنی را از طرف آمریکا داشته باشند.
روابط آمریکا و عراق اما پس از قدرت گرفتن الکاظمی در ماه مه، بهبود یافته است و در حالی که گروههایی مانند ائتلاف الفتح بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق اصرار میورزند، گفتوگویی بین آمریکا و عراق درباره روابط آینده بین دو کشور در حال شکل گرفتن است.
مککنزی اظهار کرد: آمریکا متوجه موقعیت دشوار الکاظمی است، او گویی روی میدان مین حرکت میکند و ما بایستی به او کمک کنیم چرا که الکاظمی تلاش میکند با تمام جناحها در دولت عراق کنار بیاید و در عین حال روابط عراق با آمریکا را هم حفظ کند.
آمریکا از دولت عراق بابت ناتوانی در مهار گروههای شبهنظامی شیعه که به گمان ایالات متحده در حملات علیه پایگاهها و تاسیسات دیپلماتیک آمریکایی نقش دارند، انتقاد کرده است. الکاظمی نیز قول داده از نیروها و تأسیسات آمریکا در برابر حملات، محافظت کند.
مککنزی ابراز امیدواری کرد نشست آمریکا-عراق که برای این ماه تعیین شده به صورت حضوری برگزار شود؛ اگر چه بیماری همهگیر کرونا میتواند روی این موضوع تأثیر بگذارد.
مذاکرات بین آمریکا و عراق قرار است به حیطه روابط دوجانبه دو کشور محدود شود؛ در حالی که واشنگتن حضور نیروهایش در عراق و حملات کنونی در این کشور را در اولویت قرار داده و بعداد نیز در حال تمرکز بیشتر بر بحران وخیم اقتصادی کشورش است.
مککنزی خاطرنشان کرد: مسلماً ما نیازمند حضور خارجی در عراق هستیم. این را نمیدانیم که این حضور باید به وسعت حال حاضر باشد یا خیر، چرا که این موضوع در نهایت یک تصمیم سیاسی و نه نظامی است اما فکر میکنم عراقیها این موضوع را میدانند و از آنچه ما در حال حاضر برای آنها انجام میدهیم استقبال کرده و برای آن ارزش قائل هستند.
بین ۵ تا ۶ هزار سرباز آمریکایی در عراق حضور دارند.
مککنزی درباره تعداد سربازان آمریکایی که در عراق میمانند چیزی نگفته اما اظهار کرده که نیروهای متعارف عراقی اکنون به تنهایی فعالیت میکنند؛ این در حالی است که ایالات متحده و نیروهای ائتلاف آمریکایی به تمرین و انجام عملیات ضدتروریستی ادامه میدهند.
وی افزود که تصمیم نهایی در این باره با دولت عراق هماهنگ میشود.
مککنزی در پایان یادآور شد: هر چه صلاحیت سربازان عراقی بیشتر شود، نیروهای ائتلافی کمتری مورد نیاز خواهد بود.
انتهای پیام
نظر شما :