بحران گردشگری در عراق به دلیل تحریم‌های ایران منبع

۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۸:۲۸ کد : ۱۹۷۸۵۳۱ سرخط اخبار

اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران و بحران ارزی اخیر، تعداد زائران ایرانی به شهر‌های مقدس عراق را بشدت کاهش داده است به طوری که هتل‌های این شهر‌ها با لغو گسترده رزرو هتل‌ها مواجه شدند. به گزارش فرارو، در اثر اجرای تحریم‌های ایران، هتل‌های عراق با لغو گسترده رزرو‌ها مواجه شده‌اند. امری که به عراقی‌های شهر مقدس نجف ضربه سختی زده است. زیرا دیگر زوار ایرانی به آنجا نمی‌روند.

در حاشیه نجف، مرقد حضرت امام علی (ع) قرار دارد که به غیر از راهپیمایی عظیم اربعین حسینی، سالانه یک و نیم میلیون زائر جذب می‌کند. اکثر این زائران از ایران می‌روند. صائب ابوغنیم، رئیس اتحادیه هتلداران نجف گفت: "بیش از ۸۵ درصد (زائران) از ایران می‌آیند".

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علایم سراسر شهر نجف، به فارسی ترجمه شده‌اند. این زبان در کل شهر شنیده می‌شود. زنان چادری و مردان زائر که برای اجتناب از خورشید گرم، در سایه راه می‌روند، به این زبان سخن می‌گویند. اما فقط چند روز پس از اجرای تحریم‌ها آمریکا علیه ایران، تاثیر آن در نجف احساس شد. ریال ایران از مشکلات اقتصادی داخلی و اقدامات آمریکا ضربه سختی خورد و در ماه آوریل تقریبا نصف ارزش خود را در برابر دلار از دست داد. فرزاد رضا علی، یک ایرانی که تامین مالی سفر خود را به نجف مدیریت کرده است، گفت: کاهش تعداد زائران، نتیجه مستقیم بحران ارزی بود. در حالی که یک کارت آژانس مسافربری به رنگ پرچم ایران به گردنش آویزان بود، افزود: "زیرا ریال هیچ ارزشی ندارد".

نخستین دور تحریم‌ها علیه ایران، شامل تعاملات مالی و واردات مواد خام می‌شود. تحریم‌های دیگر که قرار است در نوامبر اجرا شوند، بانک مرکزی و صنعت هیدروکربن ایران را هدف قرار خواهند داد.

در آغاز سال جاری میلادی، نرخ تبادل دلار ۴۲۰۰۰ ریال بود. از آن زمان تاکنون دلار در بازار آزاد به حدود ۱۲۰۰۰۰ ریال رسیده است. فرزاد گفت:" اکنون بازار دچار نوسان است و از سوی دولت حمایت نمی‌شود. بنابراین، زائران ایرانی کمتری وجود دارند".

لغو رزروهای زائران ایرانی ممکن است برای بخش گردشگری عراق تبعات دراماتیکی داشته باشد. بخشی که پارسال ۵۴۴۵۰۰ نفر را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به کار گرفت.

به گفته شورای جهانی گردشگری و سفر، بخش گردشگری عراق سه درصد تولید ناخالص داخلی عراق (حدود ۵ میلیارد دلار) را تامین کرد. گردشگری در عراق، تقریبا به طور انحصاری مذهبی است و در نجف و شهر مجاور آن، یعنی کربلا، متمرکز است. همزمان با آماده شدن نجف برای استقبال از زائران در چندین مناسبت مذهبی در این ماه، کاهش محسوسی در زائران ایرانی قابل مشاهده است. روابط حمل ونقل کمتر شده است. فرودگاه نجف که روزانه ۳۵ پرواز به ایران داشت اکنون فقط ۱۲ پرواز دارد. مقامات می‌گویند اکثر مسافرانی که از نجف به سمت ایران پرواز می‌کنند، زائران عراقی هستند که از اماکن مقدس ایران زیارت می‌کنند. با وجود آنکه ابوغنیم نتوانست آمار دقیقی از ۲۸۵ هتل نجف بدهد، اما گفت:" بسیاری از رزرو‌های هتل‌ها، لغو شده‌اند و تعداد زائران نجف بسیار شکننده است". هتلداران نجف برای مقابله با این مسئله، مجبور شدند اتاق‌‍‌های خود را به قیمت‌های توافقی اجاره بدهند. یوسف ابو طابوق، مالک هتل البلد الامین در نجف، گفت: " قیمت‌ها گاهی به کمتر است از ۵۰ درصد کاهش یافته است". با این حال، ابوطابوق اعلام کرده، تخفیف‌ها و سایر پیشنهادات ویژه برای جبران اثر تحریم‌ها کافی نبوده است. او گفته بدون زائران ایرانی، بازار دچار "سقوط آزاد است".

کلید واژه ها: گردشگری عراق


( ۱ )

نظر شما :