یک «سیاست خارجی» داریم

۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۳:۴۱ کد : ۱۹۷۷۱۷۸ سرخط اخبار

علی نجفی خوشرودی در یادداشتی در روزنامه اعتماد، نوشته است: درحالی روز گذشته شاهد به تعویق افتادن دو ماهه لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایــــران بــه کنـــوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم بودیم که ...

شخصا موافق تصویب این لایحه بودم و اتفاقا در جایگاه موافق نیز در صحن نطق کردم. فارغ از آن چه عملا در صحن رخ داد، شاهد بودیم که پیامک هایی طی روزهای گذشته خطاب به نمایندگان مختلف ارسال می شد و از آنها می خواستند که به این لایحه رای مثبت ندهند. در این رابطه باید بگویم که نمایندگان باید بنابر دیدگاه خود و براساس مطالعه دقیق امور تصمیم گیری کنند.

در حال حاضر باتوجه به این تعویق ٢ماهه و در شرایطی که زمان چندانی به مهلت FATF برای خروج ایران از فهرست تعلیقی نمانده، نمی توان چندان نسبت به آینده این لایحه امیدوار بود. در عین حال باید همچنان در میدان مذاکره تلاش کنیم تا مگر راه حلی برای خروج از بحران پیدا شود.

نکته حایز اهمیت در این باره آن است که تشکیلات بین المللی منتظر ما نمی ماند و هم اکنون ما در حالی از پیوستن به این کنوانسیون بین المللی طفره رفته و خودداری می کنیم که عملا دو، سه کشور مهجور هنوز به این کنوانسیون نپیوسته اند و جالب آنکه حتی روسیه، لبنان و سوریه نیز عضو این کنوانسیون هستند.امروز در شرایطی که با خروج امریکا از برجام، جامعه جهانی از ما به خاطر پایبندی به تعهدات بین المللی مان در چارچوب برجام قدردانی می کند و شاهدیم که کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای جهان، ایالات متحده را به خاطر این رفتار غیرعقلانی سرزنش می کنند، باید با دقت و هوشیاری بیشتری در عرصه مناسبات بین المللی گام برداشته و از تک تک فرصت های پیش رو به نفع منافع ملی بهره ببریم.

امروز امریکا به عنوان ناقض بزرگ تحولات بین المللی شناخته شد و حتی در جی٨ نیز انتقاداتی جدی نسبت به این رفتار نامتعارف امریکا صورت گرفت. بنابراین ما باید از فرصت استفاده کنیم و به هیچ عنوان به دست دشمنان بهانه ندهیم. ما تمامی شرایط پیوستن به این کنوانسیون را مطابق منافع ملی و اقتضائات سیاست خارجی کشورمان سنجیده و در متن لایحه لحاظ کردیم و حتی ترتیبات خروج از این کنوانسیون را نیز در متن آن جا دادیم تا هر زمان که احساس کردیم در این کنوانسیون علیه منافع ما تصمیمی اتخاذ شود، از آن خارج شویم.

ما باید توجه داشته باشیم که در کشور تنها یک سیاست خارجی داریم که برآیند تصمیم همه نظام است و وزارت امور خارجه مجری این دیدگاه و رویکرد سیاست خارجی است. بنابراین سیاست خارجی نباید مستمسک مسائل داخلی قرار گیرد. البته این مساله منافاتی با اظهارنظر مخالفان و منتقدان ندارد اما وقتی تصمیمی در سطح کلان اتخاذ شد، دیگر همه باید مطیع باشیم. با این حال همواره شاهدیم که عده ای سعی می کنند این مباحث را مستمسک قرار دهند.

هم اکنون نیز این اتفاق افتاده و بعضی دوستان به دنبال مقاصد جناحی و موضوعات داخلی، مسائل سیاست خارجی را بازیچه قرار دادند و کار را برای کشور دشوار ساختند اما شخصا به توانایی، قدرت و دانش همکارانم در وزارت امور خارجه ایمان دارم و مطمئنم آنها دلسوز انقلاب، مردم و کشور هستند و همه سواد، معلومات و تجربه شان را به کار خواهند بست تا از سد این مشکل نیز عبور کنیم.


نظر شما :