مالکی: ترامپ ریاض را بازی داد

۰۹ خرداد ۱۳۹۶ | ۲۲:۱۳ کد : ۱۹۶۹۲۸۰ سرخط اخبار

نخست وزیر سابق عراق تأکید کرد که یکی از طرف های ذی نفع از نشست سران کشورهای عربی و آمریکا در ریاض اسرائیل بوده است.

به گزارش ایسنا، نوری مالکی، نخست وزیر سابق عراق در مصاحبه با روزنامه الاخبار لبنان درباره نشست سران عربی و آمریکا در ریاض گفت: نشست ریاض باید از دو بعد بررسی شود: چه کسی سودبرنده و چه کسی متضرر بود؟ سودبرنده اسرائیل بود. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خودش حضور نداشت اما تفکرات و ذهن وی موجود بود و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با سفر به اسرائیل این را ثابت کرد. ترامپ خواست بگوید که من آنچه می خواهم به شما می دهم و به اسرائیل می روم و آنچه بخواهم نیز به اسرائیل می دهم.

مالکی افزود: سودبرنده دوم آمریکا بود که به سرمایه گذاری ها، پول و قراردادهایی دست یافت. آمریکا به قول ترامپ حضور قوی داشت و توانست یک ائتلاف عربی-اسلامی تأسیس کند. کسی که نسبتا در این جشنواره از نظر رسانه ای سود برد عربستان بود که رهبر ائتلاف عربی-اسلامی شد. این بلندپروازی عربستان بود که منطقه را به اینجا رساند. به عربستانی ها اسباب بازی داده شد تا با آن سرگرم شوند. عربستانی ها با روشی واضح و کینه توزانه افکار خود را بیان کردند. ایران و هم پیمانانش را هدفی برای آن ها قرار دادند. آن ها نیروهایشان را برای ضربه زدن به ایران گردهم می آورند و جنگ را همانطور که محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان گفته بود به داخل ایران منتقل کردند. ایران با این شکل ضعیف نیست و عربستان نیز به آن صورت قوی نیست. کشورهایی هم که در این کنفرانس شرکت کردند برای جنگ با ایران دنباله رو عربستان نخواهند بود. خود آمریکا نیز عربستان را برای جنگ با ایران همراهی نخواهد کرد. این یعنی در نهایت عربستان بزرگترین متضرر است که پول هایش را اعطا و از واقعیت دشمنی اش پرده برداشت و این ضربه بزرگی به ریاض خواهد زد.

مالکی از وجود قطعنامه بین المللی برنامه ریزی شده ای برای تشکیل دولت فوق العاده در عراق با هدف به حاشیه راندن طرح اسلامی پرده برداشت.

وی گفت: برخی از کسانی که از سیاست های آمریکا اطلاع دارند به من ابلاغ کرده اند که تصمیمی برای به تأخیر انداختن انتخابات وجود دارد. برخی سیاستمداران در عراق نیز درباره این مسئله صحبت می کنند. طرحی برای ایجاد تنش در دولت وجود دارد. دولت کنونی اکنون به ضعیف ترین دولت ها تبدیل شده است. از سوی دیگر گروه ها و حامیانشان می خواهند موجی از نگرانی و یک فضای بی ثبات ایجاد کنند تا عراقی ها را قانع کنند که انتخابات غیرممکن است.

وی افزود: ما هرگز به تأخیر افتادن را قبول نمی کنیم. ما از همگان می خواهیم تا صدای خود را برای برگزاری انتخابات در موعد مشخص بالا ببرند.

نوری مالکی گفت: سنی ها بیشتر از دیگر طوایف دچار دودستگی شده و پراکنده هستند. آن ها مرجعیت واحد مذهبی یا سیاسی ندارند. تمامی این مسائل نتیجه بازی است که برخی کشورهای عربی و شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه با آن ها کرده اند.

وی درباره طرح جدایی اقلیم کردستان گفت: اختلافات زیادی میان حزب مسعود بارزانی، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک و حزب اتحاد میهنی به ریاست جلال طالبانی و حزب التغییر وجود دارد. زمانی که بحران های داخلی تشدید می شود مسعود بارزانی حرف از لزوم استقلال کردستان می زند. موضوع جدایی اکنون برای مقابله با چالش ها و مخالفان بارزانی مطرح شده است. بارزانی دیگر رئیس مشروع اقلیم کردستان نیست. سیاست داخلی او بر پایه خشونت و یکجانبه گرایی است. بارزانی در تمامی سیاست ها و برنامه هایش به اسرائیل متکی است.بارزانی می گوید اگر مالکی برگشت من جدا خواهم شد چراکه او می داند من اجازه استقلال را به او نمی دهم. درباره کرکوک نیز وی حق برگزاری همه پرسی را ندارد.

نوری مالکی تأکید کرد که قصد بازگشت مجدد به نخست وزیری را ندارد.

کلید واژه ها: بارزانی


نظر شما :