نیروهای جنگ اطلاعاتی روسیه تقویت می شوند
بر اساس اعلام وزیر دفاع روسیه، این کشور به میزان زیادی قابلیت خود را در حوزه جنگ اطلاعاتی تقویت کرده و برنامه های گسترده ای را در این حوزه به اجرا در آورده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه "فری بیکن"، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در یک ارزیابی درباره قوای نظامی این کشور گفت: نیروهای عملیات اطلاعاتی ما در طول زمان شکل گرفته و سازمان پیدا کرده اند و اکنون این نیروهای خیلی قوی تر و موثرتر از واحد ضد پروپاگاندا (در دوران شوروی سابق) عمل می کنند.
او به ارائه توضیحات بیشتر درباره این بخش که از آن به عنوان یکی از محرمانه ترین قابلیت های ارتش روسیه یاد می شود، نپرداخت.
شویگو گفت: پروپاگاندا باید هوشمندانه، بدیع و موثر باشد.
ژنرال ولادیمیر شامانوف، رئیس کمیته امور دفاعی مجلس سفلی پارلمان روسیه نیز درباره این اظهارنظرهای شویگو در ارتباط با قابلیت های جنگ اطلاعاتی روسیه به رسانه ها گفت: سربازان ما در محافظت از منافع دفاعی ملی ما و در جنگ اطلاعاتی درگیر هستند.
ژنرال لئونید ایواشوف، رئیس سابق واحد همکاری های بین الملل در وزارت دفاع روسیه نیز اظهار داشت: روسیه به نیروهای جنگ اطلاعاتی خود برای مقابله با پروپاگاندای غربی متکی است.
ایواشوف خاطر نشان کرد: ما باید غرب را مجبور به گرفتن موضع دفاعی با انجام عملیات هایی برای افشای دروغ هایش کنیم.
در ماه های اخیر برخی از کشورهای غربی از جمله آمریکا، روسیه را به حملات سایبری و انتشار اخبار ساختگی متهم کرده بودند و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را از اهداف عملیات پروپاگاندا و سایبری روسیه خوانده اند.
کیئر گایلز، کارشناس مسائل نظامی روسیه در مرکز تحقیقاتی چتم هاوس در لندن معتقد است که تلاش های روسیه در عرصه پروپاگاندا بسیار گسترده تر از فعالیت های سایبری است که کشورهای غربی به مسکو نسبت می دهند.
گایلز اخیرا طی گزارشی به سازمان ناتو نوشت: هدف، کنترل اطلاعات است، در هر شکلی که باشد.
این کارشناس می گوید برخلاف دوران شوروی، در حال حاضر هدف دستگاه پروپاگاندای روسیه ترویج یک ایدئولوژی خاص در جهان نیست بلکه مسکو در پی تضعیف مفهوم "حقیقت بی طرف" است- امری که خبررسانی را غیرممکن می کند.
گایلز گفت که روسیه از طرق مختلف نیروهای ناتو را محک می زند، از جمله با هدف قرار دادن نظامیان ناتو در رسانه های اجتماعی.
در ماه های اخیر گزارش هایی درباره حملات سایبری روسیه به نظامیان ناتو در کشورهای حوزه دریای بالتیک، لهستان و اوکراین منتشر شده است.
روسیه اتهام غرب مبنی بر انتشار اخبار ساختگی را بی اساس می داند. روسیه متقابلا ناتو را به اتخاذ سیاست های خصمانه متهم می کند.
سازمان های اطلاعاتی آمریکا در ماه ژانویه رسما اعلام کردند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، برای کمک به پیروزی دونالد ترامپ، دستور یک عملیات چند جانبه علیه کارزار انتخاباتی ایالات متحده را صادر کرده بود.
بنا بر آن گزارش، عملیات روسیه دارای جوانب مخفی - از جمله عملیات سایبری - بوده و در عین حال شامل تلاش های رسانه های دولتی روسیه و نیز کاربران رسانه های اجتماعی که پول دریافت می کردند بوده است.
دولت روسیه قویا دست داشتن در هک کمیته مرکزی حزب دموکرات و انتشار هزاران ایمیل دستیاران هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات، را اتهامی بی اساس می خواند.
نظر شما :