پوتین نظام سوریه را وادار به مذاکره کند
وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد که آنچه در حلب رخ داده پیروزی برای نظام اسد و مسکو محسوب نمی شود!
به گزارش ایسنا، بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه با شبکه خبری بی بی سی تاکید کرد، غیرممکن است که سوری ها با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه آشتی کنند و آنچه در حلب رخ داده پیروزی برای نظام اسد و مسکو محسوب نمی شود.
وی در ارزیابی آخرین تحولات سیاسی و میدانی سوریه مدعی شد: حتی فکر کردن به توافق میلیون ها سوری با بشار اسد امری غیرممکن است. بیش از ۴۰۰ هزار سوری طی سال های گذشته کشته شده اند که عمده آنها به دست ارتش سوریه کشته شده اند.
وزیر خارجه انگلیس تاکید کرد، پیشروی نیروهای ارتش سوریه در مناطق شرق حلب به منزله پیروزی برای اسد یا کرملین نیست. ولادیمیر پوتین باید نظام سوریه و هم پیمانانش در داخل را قانع کند به میز مذاکره بازگردند تا بحران را حل کنند.
جانسون افزود: انگلیس در خط مقدم اعمال تحریم ها علیه روسیه برای ایفای نقش در جنگ داخلی سوریه بوده است.
وزیر خارجه انگلیس همچنین درباره بمباران های عربستان در یمن گفت: عربستان از حد خود فراتر نرفته است.
این در حالی است که ماه ژانویه یک هیئت سازمان ملل اعلام کرد که ائتلاف تحت امر ریاض در یمن ۱۱۹ حمله هوایی انجام داده است که احتمالا نقض قوانین حقوق بشری است. انگلیس دومین کشور بزرگ جهان در عرصه تجارت سلاح و عربستان هم بزرگترین مشتری آن است و عمدتا از سلاح ها و موشک های ساخت انگلیس در یمن استفاده می کند.
جانسون گفت: گمان نمی کنیم که خطری درباره نقض قوانین حقوق بشری در رابطه با استفاده از آن تسلیحات وجود داشته باشد.
او بار دیگر بر اتحاد کشورش با عربستان تاکید کرد و گفت: ما از عربستان حمایت می کنیم. همچنین این مساله را رد می کنیم که کارشناسان انگلیسی در تعیین اهداف برای ائتلاف هوایی سعودی نقش دارند. آنها راهنمایی کلی کرده و تلاش می کنند توصیه کنند که چگونه روند هدف گیری باید انجام شود.
ائتلاف تحت امر ریاض به بمباران چندین مورد بیمارستان بین المللی وابسته به پزشکان بدون مرز و نیز بمباران مدارس، مراسم های تدفین و جشن های عروسی متهم است. حملات ماه سپتامبر به یک عروسی جان ۱۳۱ تن از جمله کودکان را در صنعاء گرفت. یک حمله به مراسم تدفین هم جان دست کم ۱۴۰ تن را گرفت. عربستان در ابتدا هرگونه ایفای نقش در این حمله مرگبار را رد می کرد اما نهایتا اذعان کرد که "اشتباها" غیرنظامیان را هدف قرار داده است. طبق برآوردها، تاکنون ۱۰ هزار تن کشته شده و ۸۳ درصد از جمعیت این کشور نیازمند دریافت کمک های فوری هستند.
وزیر امور خارجه انگلیس همچنین در ادامه مصاحبه اش تاکید کرد که کشورش نباید بعد از خروج از اتحادیه اروپا پول زیادی بابت دسترسی به بازار مشترک این اتحادیه بپردازد.
وی در ادامه گفت که سوالاتی درباره اینکه آیا انگلیس باید بابت دسترسی به بازار مشترک اتحادیه اروپا پولی پرداخت کند "کاملا گمانه زنی" است اما اگر اینطور شود، هرگونه پرداخت باید "منطقی" باشد.
او گفت: دلیلی نمی بینم که بخواهیم پرداخت هنگفتی داشته باشیم چرا که می توانیم این پول را در فرصت های جدید دیگری هزینه کنیم.
بازار داخلی اتحادیه اروپا معاف از تعرفه است و اقتصاد انگلیس به شدت از آن سود می برد. بسیاری از منتقدان بر این باورند که خروج از این بازار "خودزنی" است. این بازار حدود ۵۰۰ میلیون مشتری دارد. مذاکرات درباره شرایط خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا زمانی که این کشور رسما روند اجرای ماده ۵۰ را آغاز نکند، شروع نمی شود. با این حال ترزا می، نخست وزیر انگلیس گفته است که این رویه نهایتا تا اواخر مارس آتی آغاز می شود.
بوریس جانسون همچنین درباره خروج کشورش از اتحادیه اروپا موسوم به بریگزیت گفت: فرصتی برای کشورمان ایجاد شد تا کنترل مرزهایمان را در دستانمان بگیریم، کنترل حجم انبوهی از سرمایه هایمان را مجددا به دست آوریم و اجازه ندهیم که کشورمان به دست دادگاه اروپایی اداره شود و نگذاریم که قوانین اتحادیه اروپا در کشورمان باشد. مهمتر از همه اینکه می توانیم قراردادهای تجارت آزاد داشته باشیم.
اتحادیه اروپا از تمام جناح ها تحت فشار است تا به انگلیس سخت گیری کن اما جانسون می گوید که کشورش نباید باید رای بریگزیت مجازات شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس همچنین گفت که از بابت اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را مورد ستایش قرار می دهد، نگرانی ندارد و گمان نمی کند که این مساله روی روابط کشورش با واشنگتن تاثیری بگذارد.
نظر شما :