زنان اروپایی که به داعش پیوستند

عروس های انگلیسی داعش

۲۳ مرداد ۱۳۹۵ | ۲۲:۳۰ کد : ۱۹۶۲۱۵۹ اخبار اصلی اروپا
سالی فروشنده عطر و نوازنده گیتار بود. او حالا در فهرست حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی و انگلیسی است.
عروس های انگلیسی داعش

دیپلماسی ایرانی: پس از مرگ یک دختر نوجوان انگلیسی در سوریه سوالات زیادی درباره محل نگهداری زنان و دخترانی که از این کشور به داعش پیوسته اند ایجاد شده است.   
به خانواده خدیجه سلطان گفته شده که او در جریان حمله هوایی روسیه در ماه می کشته شده اما دو تن از دوستانش که با او به شهر رقه سفر کرده اند می گویند که او هنوز زنده است. این سه نفر که از اهالی شرق لندن بوده اند از جمله حداقل ۵۶ زن جوان و دختری هستند که سال گذشته برای پیوستن به داعش از انگلیس راهی سوریه شده اند. پس از این که خانواده این افراد خواستار بازگشت آنان به خانه شدند پلیس بین الملل عملیاتی را در این باره آغاز کرد. این در حالی است که نام بسیاری از افرادی که برای پیوستن به داعش به سوریه رفته اند همچنان اعلام نشده و خانواده ها نیز به دلیل تشدید عملیات نظامی ضدتروریستی مشکلات زیادی برای برقراری ارتباط با آنان دارند.
خدیجه سلطان، امیره عباسه و شمیمه بیگم
سه دختر نوجوان ۱۵ و ۱۶ ساله پس از ناپدید شدن در تعطیلات عید پاک در سال ۲۰۱۵ از طریق ترکیه روانه سوریه شدند. اعتقاد عمومی بر این بود که این سه دختر جوان به صورت آنلاین تحت تاثیر تمایلات بنیادگرایانه قرار گرفته و برای پیوستن به داعش ترغیب شدند. آن ها در دسامبر ۲۰۱۴ و پس از این که دختری از آن مدرسه به سوریه رفته بود مورد بازجویی قرار گرفته بودند اما خطرناک تشخیص داده نشدند.
خانواده خدیجه می گویند که او پس از رسیدن به شهر رقه و مرگ شوهرش که یک داعشی آمریکایی سومالی تبار بوده سرخورده شده است. به خانواده خدیجه گفته شده بود که او در جریان حمله هوایی روس ها به رقه در ماه می کشته شده است.
تسنیم آکونجه که نماینده هر سه خانواده است، گفته امیره و شمیمه هر دو با تکفیری ها ازدواج کرد ه اند و شوهر امیره کشته شده است. آکونجه می گوید که امیره و شمیمه زنده هستند اما جزئیات بیشتری را درباره شرایط آنان افشا نخواهد کرد.
اقصی محمود: ام اللیث
اقصی محمود، دختر ۲۱ ساله، در سال ۲۰۱۳ از خانه پدری خود در گلاسکوی اسکاتلند راهی سوریه شد و از آن زمان شدیدا مشغول تبلیغات آنلاین برای داعش است. این دانشجوی سابق دانشگاه برای وبلاگ و فعالیت هایش در شبکه های اجتماعی به نام «ام اللیث» معروف بود؛ جایی که اقصی محمود حملات تروریستی در تونس و فرانسه را ستود و شبکه های اجتماعی صفحه کاربری او را حذف کردند.  
محمود با یکی از اعضای داعش ازدواج و خیلی سریع مراتب ترقی را در این گروه تروریستی طی کرد و یکی از رهبران گردان های زنانه داعش موسوم به الخنسا شد. نیروی تمام زنانه ای که وظیفه اش اجرای قوانین شریعت با استفاده از زنان و کودکان بود. تنبیهات علیه کسانی که قوانین را اجرا نمی کردند مانند بیرون آمدن زنان از منزل بدون همراهی یکی از خویشان مرد شلاق است.
در سپتامبر ۲۰۱۵ بود که اقصی محمود به همراه سالی آن جونز تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند، دارایی هایشان مسدود شد و برای جلوگیری از افراط گرایی بیشتر ممنوع السفر شدند.
خدیجه دره (Dare)
خدیجه دره، ۲۴ ساله، یکی از نخستین زنان انگلیسی بود که به همراه فرزندش عیسی کشورش را در سال ۲۰۱۲ به دلیل تمایلات افراط گرایانه به مقصد سوریه ترک کرد. «دره» که به عنوان یک مسیحی در جنوب لندن بزرگ شده بود اما در نوجوانی به اسلام (وهابی) گرویده بود به همان مسجدی رفت و آمد داشت که عاملان حمله و قتل سرباز انگلیسی درومر لی ریگبی به آنجا می رفتند. او در سال ۲۰۱۲ لندن را به مقصد سوریه ترک کرد و سال بعد در یک برنامه مستند کانال چهار ظاهر شد. این برنامه درباره زنان انگلیسی بود که به داعش پیوسته بودند.    
او در این برنامه با نام مریم و در کنار همسر سوئدی خود، یکی از اعضای داعش که ابوبکر می خواندند، دیده می شد. گفته شده که ابوبکر در همان سال کشته شده است. در حالی که عیسی، فرزند اول «دره»، کودکی نوپا بود. او انتظار فرزند دیگری را می کشید و سوگند یاد کرد که برای بزرگ کردن فرزندانش در سوریه خواهد ماند. صفحه کاربری او در توئیتر با عنوان «مهاجری در شام» بسیار فعال بود. دره در این صفحه کاربری بریده شدن سر جیمز فولی، روزنامه نگار آمریکایی توسط اعضای داعش را ستود. او همچنین با افتخار به اعدام های دسته جمعی داعش در ملاءعام از مسلمانان انگلیسی خواست که به سوریه سفر کنند. دره همچنین تصاویری را از فرزندش عیسی به همراه تسلیحات منتشر کرد.
در فوریه پسر دره که حالا حدود چهار سال دارد در ویدئویی تبلیغاتی با لباس و سربند داعش ظاهر شد. عیسی در این ویدئو در حالی که می گوید «ما کفار را خواهیم کشت» ضامن انفجار یک خودرو حامل سه زندانی سوریه ای را فشار می دهد.
سالی جونز: ام حسین بریتانیایی
سالی جونز ملقب به ام حسین بریتانیایی، زن ۴۷ ساله ای است که بارها انگلیس، ایالات متحده و اروپا را به حملات تروریستی تهدید کرده و از حامیان داعش خواسته که این حملات را انجام دهند. سالی جونز با جنید حسین، هکر داعشی که سال گذشته در حملات هواپیماهای بدون سرنشین کشته شد، ازدواج کرد. او پس از مرگ همسرش در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: «افتخار می کنم که همسرم به دست بزرگترین دشمن خداوند کشته شده باشد که خداوند از او راضی باشد.»
سالی جونز از جمله افرادی است که در شبکه های اجتماعی شدیدا برای داعش تبلیغ می کند. او به عنوان مثال، فهرستی از کسانی که توسط داعش مورد حمله تروریستی قرار می گیرند یا سرشان از بدشان جدا می شود را منتشر می کند. سالی پیش از سفر به سوریه به همراه پسر ۱۰ ساله اش در سال ۲۰۱۳ به عنوان فروشنده عطر و نوازنده گیتار مشغول به کار بود. او اکنون جزء فهرست اهداف حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی و انگلیسی است.
خواهران داوود
خدیجه ۳۰ ساله، زهره ۳۳ ساله و صغری ۳۴ ساله به همراه ۹ فرزندشان تابستان گذشته بردفورد انگلیس را با هدف پیوستن به داعش ترک کردند. آن ها پس از سفر به عربستان سعودی راهی استانبول شدند و از آنجا به سوریه رفتند. هدف این سه خواهر پیوستن به برادر خود احمد داوود بود، کسی که بیش از یک سال است برای داعش در سوریه می جنگند. این سه خواهر در زمان ترک انگلیس در مجموع پنج فرزند دختر و چهار فرزند پسر از سه سال تا ۱۵ سال داشتند.   

منبع: ایندپندنت / تحریریه دیپلماسی ایرانی / 30

کلید واژه ها: سالي جونز ام الحسين بريتانيايي خديجه سلطان ام الليث داعش سوريه


( ۸ )

نظر شما :