دیدار نمایندگان ایران با «کارگروه اقدام مالی»

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۹:۰۵ کد : ۱۹۵۸۵۵۹ سرخط اخبار

رئیس کل بانک مرکزی گفت: نمایندگان دولت ایران و کارگروه اقدام مالی هفته گذشته در پاریس دیدار کرده اند.

به گزارش فارس، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران از دیدار نمایندگان تهران و سازمان بین المللی موسوم به «کارگروه اقدام مالی» خبر داد.

این کارگروه که وضعیت اقتصادی کشورها را مورد بررسی قرار داده و توصیه ها و هشدارهای لازم را در خصوص نحوه مراوده تجاری با آ ن ها ارائه می کند، تنها ایران و کره شمالی را در فهرست کشورهای مساله دار در زمینه پولشویی و حمایت از تروریسم، قرار داده است.

با وجود توافق هسته ای که سال گذشته میان ایران و گروه موسوم به 1+5 به دست آمد، این کارگروه در بیانیه ای مدعی شد که سیستم مالی ایران «تهدیدی» برای اقتصاد بین الملل است.

سیف که با شبکه «سی ان بی سی» گفت وگو می کرد، گفت نمایندگان ایران و این کارگروه هفته گذشته در پاریس دیدار کرده اند. این اولین دیدار طرفین بعد از هشت سال بود.

سی ان بی سی نوشته است که این دیدار و اعلام آمادگی ایران برای انجام آن نشان می دهد که ایران به آن مقدار منافع اقتصادی که تصور می کرده با رفع تحریم های هسته ای از آن بهره مند می شود، نرسیده است.

رئیس کل بانک مرکزی در مورد محتوای این نشست گفت: «آن ها از گام های برداشته شده توسط بانک ها و موسسات مالی ایرانی، متعجب شدند... آن ها از تغییراتی که ما در بخش بانکی خود ایجاد کرده ایم، مطلع نبودند.»

سیف ابراز اطمینان کرده است که نام ایران از فهرست سیاه این کارگروه خارج شود، اما زمان مشخصی را در این رابطه اعلام نکرده است.

کارگروه اقدام مالی انجام این دیدار را تائید کرده، اما از جزئیات آن را منتشر نکرده است. این کارگروه وعده داده است که وضعیت ایران را مانند دیگر کشورها، به نحوی «بی طرفانه» مورد بررسی قرار دهد.

با این حال، سی ان بی سی با اشاره به موضع این کارگروه بعد از اعلام توافق هسته ای، نوشته است که بعید است این سازمان تغییر فوری در موضع خود در قبال ایران انجام دهد.

سیف به انتفاد از وجود نام ایران در فهرست سیاه این کارگروه پرداخته و گفت که این اقدام «غیرمنصفانه» و «بر خلاف واقعیات میدانی و تغییراتی است که ما انجام داده ایم.»

به نوشته سی ان بی سی وجود نام ایران در فهرست کارگروه اقدام مالی و همچنین پابرجا بودن تحریم های غیرهسته ای، دسترسی ایران به منابع خارجی اش را با دشواری مواجه کرده است.


نظر شما :