دامنه‌ توطئه‌های خارجی به بیروت رسید

رد پای قطر در آشوب‌های لبنان

۱۲ شهریور ۱۳۹۴ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۹۵۱۶۰۰ اخبار اصلی خاورمیانه
منابع سیاسی لبنانی می‌گویند منظور وزیر کشور لبنان از وجود کشوری خاص در پشت تظاهرات لبنان قطر است که تلاش می‌کند از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای وابسته به خود تظاهرکنندگان را تحریک کند تا سقوط دولت پیش بروند.
رد پای قطر در آشوب‌های لبنان

دیپلماسی ایرانی: تظاهرات اعتراضی در لبنان در حالی می رود وارد هفتمین روز خود شود که نهاد المنشوق، وزیر کشور لبنان گفت که کشورهای عربی کوچکی پشت ناآرامی ها و شورش های اخیر لبنان هستند.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، منابع سیاسی می گویند اشاره وزیر کشور به قطر بوده که به همراه رسانه های واسته به خود به ویژه شبکه الجزیره به شدت به تظاهرات هیجان می دهند و به تحریک تظاهرکنندگان می پردازند و به نوعی پشت ناآرامی ها هستند.

منشوق همچنین گفت که به زودی طرف های داخلی و خارجی که پشت سر این شورش ها در خیابان ها هستند را معرفی خواهد کرد.

منشوق تاکید کرد، طرف های خارجی به این ناآرامی ها کمک می کنند و به آشوبگران پول می دهند و آنها را تحریک می کنند. یک کشور عربی به طور خاص وجود دارد که تحقیقات نشان می دهد نقشی فعال و سلبی در تحریک شورشیان دارد و تلاش می کند آنها را به ادامه تظاهرات تحریک کند و زمانی که تحقیقات در این رابطه تمام شود نام این کشور و طرف های درگیر دیگر در این ماجرا را اعلام خواهیم کرد.

وی همچنین گفت: «انتظار می رود این شورش ها ادامه یابند و ما مطمئنیم که احزابی سیاسی پشت این ناآرامی ها و آشوب ها هستند.»

منابع سیاسی داخلی لبنانی می گویند منظور وزیر کشور لبنان به طور خاص دولت قطر بوده و همین که می گوید کشوری کوچک در پشت این ماجراها ایستاده به روشنی نشان می دهد که منظور او قطر بوده است.

این در حالی است که سوالی که به وجود می آید این است که دولت قطر چه سودی از ادامه این ناآرامی ها و تحریک تظاهرکنندگان علیه دولت لبنان تا آن جا که این دولت سقوط کند، می برد.

از زمان آغاز بهار عربی در اواخر سال 2010 و ابتدای 2011 شبکه خبری الجزیره اقدام به پوشش سنگین تظاهرات و راهپیمایی های اعتراضی مردمی علیه حکومت های وقت می کرد و با پوشش گسترده ای که انجام می داد اقدام به بزرگ نمایی در واقعیت های جاری میدانی می کرد، مساله ای که سبب تیرگی روابط بسیاری از کشورهای عربی با قطر شد. از جمله مصر که با حمایت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در موضعی یکسان با آنها، روابط خود را با قطر قطع کرد و حتی اقدام به بستن سفارت خود در خاک این کشور کرد. در پی این اقدام کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین نیز سفرای خود را از قطر فراخواندند و دوره ای از تیرگی روابط میان قطر با پایتخت های عربی آغاز شد. اگر چه نزدیک به یک سال است کشورهای عربی سفرای خود را به دوحه بازگردانده اند و اجازه داده اند قطر به پایتخت هایشان مجددا سفیر بفرستد اما روابطشان با دوحه همچنان حسنه نیست.

منابع آگاه می گویند قطر مشابه همان رویکرد را این بار در قبال لبنان اتخاذ کرده است. برخی رسانه های لبنانی از حمایت مالی خارجی بهره می برند، به ویژه یکی از شبکه های محلی لبنانی که بر تحریک تظاهرکنندگان اصرار دارد و آنها را ترغیب می کند تا سقوط دولت پیش بروند.

منشوق در این رابطه گفت: «برخی از تظاهرکنندگان می خواهند شورش را تبدیل به رویارویی نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان کند. به ویژه اتفاقاتی که در شنبه گذشته افتاد این ادعا را ثابت می کند اما نیروهای امنیتی توانستند با تسلط بر امور این توطئه را خنثی کنند.»

وزیر کشور لبنان روز سه شنبه و در پی ورود تظاهرکنندگان به ساختمان وزارت محیط زیست در بیروت اجازه مذاکره با تظاهرکنندگان داد تا آنها راضی شوند ساختمان وزارت خانه را تخلیه کنند. وی در این باره نیز گفت: «من دستور به انجام مذاکره با تظاهرکنندگان دادم چرا که اگر این کار را نمی کردم ممکن بود هر اتفاقی بیفتد برای این که آنها ساختمان مرکزی وزارت خانه را به اشغال خود در آورده بودند.»

منشوق همچنین دستور به توزیع بطری های آب در میان تظاهرکنندگان داد و به آنها نیم ساعت فرصت داد تا ساختمان وزارت محیط زیست را تخلیه کنند برای این که به گفته او "آنها آزاد هستند در خارج از ساختمان تظاهرات کنند اما انجام این کار در داخل وزارت خانه ممنوع است برای این که این جا یک مکان رسمی است."

در پی این اظهارات تظاهرکنندگان خشمگین شدند و بر تحرکات خود افزودند و اقدام به اشغال کامل وزارت خانه کردند و خواستار برکناری محمد منشوق از سمت خود شدند.

 

شامگاه سه شنبه نیروهای امنیتی با دستور وزارت کشور لبنان به میدان آمدند و به زور تظاهرکنندگان را از وزارت محیط زیست خارج ساختند که در پی آن دست کم سه نیروی پلیس زخمی شدند.

 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

 

کلید واژه ها: قطر کشور لبنان تظاهرات لبنان


نظر شما :