تظاهرات مردمی در اعتراض به فساد مالی
مردم عراق در برابر خانه آیت الله سیستانی تجمع کردند
دیپلماسی ایرانی: بالاخره کارد به استخوان رسید و مردم عراق روز جمعه به خیابان ها آمدند و در اعتراض به فساد شدید مالی و اداری حاکم بر کشور، نبود خدمات و قطعی برق تظاهرات کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایلاف، وابسته به مخالفان لیبرال عربستانی، جمعه شب مردم عراق در بغداد، بصره، نجف اشرف و دیگر شهرهای عراق به خیابان ها آمدند و در اعتراض به بی تفاوتی دولت در ارائه خدمات و نبود برق و همچنین فساد شدید مالی دست به تظاهرات زدند.
تصاویر تجمع در میدان التحریر که حضور تعداد بسیاری از مردم را نشان می دهد در شبکه های اجتماعی به ویژه شبکه های اجتماعی عراقی بسیار چرخید.
به گفته منابع مختلف خبری مردم خشمگین که به دلیل گرمای شدید شبانه به خیابان ها آمده بودند تا پاسی از شب در خیابان های بغداد بودند و علیه فساد اداری شعار دادند. در نجف اشرف مردم در اعتراض به حضور رئیس شورای استانداری در جمع خود به او حمله کردند و به سمت او بطری آب و سنگ پرتاب کردند. او همچنین وقتی که تصمیم گرفت به مغازه ای پناه ببرد مردم به آن مغازه یورش بردند و شیشه های آن مغازه را شکستند. تظاهرکنندگان سپس به جلوی بیت آیت الله سیستانی رفتند و خواستار صدور فتوا از سوی ایشان علیه فساد اداری و مالی در عراق شدند.
بالا رفتن درجه حرارت در عراق مردم را کلافه کرده و به ستوه آورده است. درجه حرارت در بغداد و نجف اشرف به 49 تا 53 درجه سانتیگراد رسیده است. در برخی مناطق درجه حرارت حتی تا 56 درجه نیز گزارش شده است. در نبود برق و به دنبال آن ناتوانی از استفاده از تهویه های مناسب مردم بیش از پیش خود را در مذیقه احساس می کنند.
به دنبال این اتفاقات حیدر العبادی، نخست وزیر عراق با قاسم الفهداوی، وزیر برق و کادر امور پیگیری مشکل برق فورا تشکیل جلسه داد و خواستار رسیدگی فوری به معضل برق و مبارزه با فساد شد. وی تاکید کرد، همه وزیران و مسئولان باید به میان مردم بیایند و از مشکل شهروندان مطلع شوند و راه حلی فوری برای مشکلات بیابند. وی بعد از شنیدن اظهارات مسئولان درباره دلایل نبود برق در کشور نارضایتی خود را از کار مسئولان مربوطه بیان داشت و گفت که آمدن مردم به خیابان ها در اعتراض به کمبود برق هیچ توجیهی ندارد و باید هر چه سریعتر فکری برای این مشکل کرد.
نخست وزیر عراق همچنین با صدور بیانیه ای اعتراض مدنی را حق مردم عراق دانست و از آنها خواست به حکومت عامه کشور احترام گذاشته و در فضایی کاملا مدنی و متمدنانه اعتراض خود را بیان کنند. وی در بیانیه خود همچنین از نیروهای امنیتی برای تامین امنیت تظاهرکنندگان تشکر کرد.
قاسم الفهداوی، وزیر برق نیز تلاش کرد از بر عهده گرفتن هر گونه تقصیری به گردن خود خودداری کند و تقصیر همه مشکلات مربوط به برق را به گردن اداره های سابق و مسئولان سابق برق انداخت. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما با مردم عراق ابراز هم دردی می کنیم و از این اتفاقات متاثریم و درد آنها را احساس می کنیم چرا که جزئی از آنها هستیم. اما ما مسئول این مشکلات نیستیم. ما وضعیت ویرانی را تحویل گرفتیم و اکنون شب و روز تلاش می کنیم از میزان خرابی ها بکاهیم. ما بر روی حمایت بیشتر دیگر وزارت خانه ها برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها حساب کرده ایم و امیدواریم ظریف چند روز آینده نیروگاه های از کار افتاده به دلیل نبود سوخت وارد مدار شوند.»
از سوی دیگر شیخ عبدالمهدی الکربلائی، نماینده آیت الله سیستانی، مرجع عالیقدر جهان تشیع در کربلای معلا از کوتاهی دولت در خدمت به مردم و ارائه خدمت به آنها انتقاد کرد و گفت افزایش بیکاری و فساد پیش زمینه بلای الهی است.
وی هشدار داد که صبر شهروندان حد و مرزی دارد و مسئولان باید به مطالبات مردم پاسخ دهند.
بنا به گزارش دولت از سال 2003 تا کنون نزدیک به 30 میلیارد دلار در حوزه برق سرمایه گذاری شده اما به دلیل فساد شدید مالی و اداری و حیف و میل شدن اموال عمومی این سرمایه گذاری ها تا کنون به نتیجه نرسیده است.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :