ایران تمایلی به ارتباط با آمریکا ندارد

۲۷ تیر ۱۳۹۴ | ۱۷:۳۷ کد : ۱۹۵۰۱۶۳ سرخط اخبار

یک شبکه خبری آمریکایی نوشت که دستیابی به جمع بندی مذاکرات هسته ای میان ایران و آمریکا نمی تواند نشانه ای از تمایل این کشور برای ارتباط با آمریکا باشد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، خوشبینی «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در پی دستیابی به توافق هسته ای مبنی بر برقراری ارتباط با کشوری که از آن با عنوان حریف قدیمی واشنگتن یاد می شود، را با اقدام تاریخی «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور اسبق آمریکا در اتباط با چین و شوروی مقایسه می کنند. این مقایسه کنایه ای طنز آمیز است چرا که «هنری کیسینجر» معمار سیاست خارجی نیکسون هم عقیده دارد که اینگونه گشایش رابطه با ایران همان موردی نیست که وی آن را امضا می کرد.

 «مارک تواین» گفته است: «تاریخ تکرار نمی شود اما دارای نظم است.» با در نظر داشتن این موضوع اوباما باید توجه داشته باشد که شباهت های وضعیت کنونی با روابط روسیه و چین ممکن است فریبنده باشند اما ممکن است که تحولات به شکل دیگری پیش روند.

 شبکه خبری «سی ان ان» نوشت که قمار اوباما بر روی تحولی داخلی در ایران اقدامی مخاطره آمیز است چراکه نظام ایران خواستار تحولی اساسی در رابطه با آمریکا نیستند. ضمن اینکه در صورتی که تغییرات داخلی در ایران به وقوع بپیوندد، پیامدهای آن هرگز روشن و قابل پیش بینی نخواهند بود.

ضمن اینکه غیر از مسئله هسته ای در جمع بندی نهایی به موارد دیگری از اختلافات با واشنگتن از جمله آزادی زندانیان آمریکایی و یا تغییر رویکرد ایران در منطقه اشاره نشده واقعیت این است که مقابله با آمریکا قلب ایدئولوژی جمهوری اسلامی است که آیت الله خمینی و نیز آیت الله خامنه ای بیش از 30 سال آن را پیگیری کرده اند. از این رو نه ایران و نه آمریکا تمایل چندانی برای همکاری با هم ندارند.

همچنین نباید از نظر دور داشت که ابزارهای خزانه داری آمریکا برای تحت فشار گذاشتن ایران هم پس از برداشتن تحریم ها و آزادی 150 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران و امکان سرمایه گذاری اقتصادی جدید این کشور، ضعیف خواهند شد. 


نظر شما :