وزیر خارجه آلمان: به روابط‌ مان با تهران جانی دوباره ببخشیم

۲۶ تیر ۱۳۹۴ | ۱۰:۴۱ کد : ۱۹۵۰۱۴۳ سرخط اخبار
 وزیر امور خارجه آلمان گفت: پس از بیش از 12 سال مذاکره بدون خستگی در بغداد، برلین، بروکسل، استانبول، مسقط، مسکو، نیویورک، آلماتی، ژنو، لوزان و وین سرانجام به یک توافق تاریخی دست یافتیم.

 

به گزارش ایسنا ، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان در یادداشتی در روزنامه هافینگتن با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، نوشت: ما موفق شدیم به یک راه حل سیاسی برای مسأله ای دست یابیم که پتانسیل تبدیل به یک مناقشه بزرگ را داشت و می توانست جهان را در آستانه یک تقابل نظامی قرار دهد. توافقی که در وین حاصل شد یک پیروزی برای درک سیاسی و استقامت است. توافق وین امنیت بیشتری را برای منطقه به همراه دارد و یک رژیم برای کنترل جامع در فعالیت های هسته ای ایران را تضمین می کند. 

در ازاء ایران، از کاهش و در نهایت لغو رژیم تحریم های چندوجهی برخوردار خواهد شد و این زمانی اتفاق می افتد که تأیید شود تهران در تمام مراحل لازم و گام های توافق شده برای محدودیت و بازرسی از برنامه هسته ای خود همکاری کرده است. تقریباً من اطمینان دارم که این امر منجر به تغییر وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران و به طور همزمان فصلی تازه در روابط ایران و غرب خواهد بود.

 

اشتاین مایر ادامه داد: رئیس جمهور روحانی تاکنون نشان داده است که مایل به مذاکره و بهبود ایران است و اغلب مردم ایران نیز خواهان این توافق بودند. اکنون کاملاً به نفع ماست که نیروی جنبش را به سمت این تغییر هدایت کنیم و جانی دوباره به روابطمان با تهران، نه تنها در عرصه سیاسی و اقتصادی بلکه در زمینه فرهنگی و سطوح بین اجتماعی ببخشیم.

 

توافق وین به ایران این فرصت بی نظیر را می دهد تا پس از دهه ها انزوا به سمت جامعه بین الملل پیش برود. توافق هسته ای این امیدواری را ایجاد می کند که بعد از وین، سیاست تهران دیگر تنها مخالفانش را نمی بیند بلکه متحدان بالقوه و برنامه های برد- برد در خاورمیانه را نیز خواهد دید.

 

وزیر امور خارجه آلمان همچنین نوشت: با گروه 3+3 تیم مذاکره کننده ای را ایجاد کردیم که به غلبه بر دهه ها فقدان رابطه میان ایران و آمریکا فائق آمد و همزمان بزرگ ترین بازیگران بین المللی را برای پیگیری خواسته های مشترکشان در کنار هم جمع کرد. شاید ما بتوانیم بر نیروی این توافق تاریخی در وین بیفزاییم و دست به تلاش هایی برای کاستن اختلافات جدی در دیگر نقاط این منطقه بزنیم.

 

توافق وین به ما نشان می دهد که دو چیز برای این (پیگیری خواسته های مشترک و کاهش اختلافات) مهم است: اتحاد جامعه بین الملل بعلاوه خواست واقعی برای انجام اقداماتی به نفع خواسته های مشترک و همچنین صبر و تمایل برای دستیابی به راه حلی که با گام های عملی و کوچک برای غلبه بر بی اعتمادی فائق آمده و تجربه ایده ها و فرصت مباحثه. این رویکرد ما در لیبی نیز هست. هرچند در سوریه نیز که اکنون وارد پنجمین سال جنگ داخلی خود شده بسیار ضروری تر است.

 

وی در ادامه با اشاره به پیامدهای جنگ سوریه ابراز تأسف کرد: تاکنون 10 میلیون نفر از این کشور گریخته و یک چهارم میلیون انسان جان خود را از دست داده اند. اما تمام تلاش های سازمان ملل برای الزام طرف های دیگر به منظور یافتن راه حلی مسالمت آمیز در سوریه تاکنون شکست خورده است.

 

اشتاین مایر تأکید کرد: لازم است که کشورهای همسایه، بیش از همه عربستان و ترکیه همکاری کنند. چون این به نفع آنهاست که مانع از سقوط کامل شوند و ما نیازمند ایران هستیم تا برای یافتن راه حلی سیاسی و صلح آمیز کمک کند.

 

وزیر امور خارجه آلمان در پایان یادداشت خود تصریح کرد: توافق وین بر سر مسأله هسته ای به ما نشان داد که راه حل های مسالمت آمیز برای مناقشات امکان پذیر است، حتی جایی که سطح بی اعتمادی و خصومت در ابتدا برطرف نشدنی به نظر می آمد. این یک وظیفه دشوار است که نیازمند صبر و استقامت است اما تلاش برای آن، ارزشش را دارد.


نظر شما :