نخستین هنگ سنیان عراق برای جنگ با داعش آماده شد
عشایر سنی درصدد ورود به جنگ آزادسازی رمادی
دیپلماسی ایرانی: آموزش نخستین هنگ از نیروهای داوطلب عشایر سنی در استان الانبار،غرب عراق به پایان رسیده و به زودی آنها از اردوگاه هوایی الحبانیه خارج می شوند تا در عملیات آزادسازی رمادی و بخش گسترده ای از مناطق غربی عراق از دست داعش مشارکت کنند.
به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، نظامیان سنی در پایگاه الحباینه، شرق شهر رمادی زیر نظر کارشناسان امریکایی در حال آموزش هستند تا به زودی وارد درگیری تمام عیار با داعشی ها شوند.
سرهنگ احمد عبدالله، فرمانده هنگ اول نیروهای ویژه عشایر سنی عراق در این باره می گوید: «نیروهای داوطلب آموزش های نظامی سطح بالایی دیده اند و اکنون خود را آماده ورود به جنگ علیه داعش می کنند.»
وی درباره زمان ورود آنها به میدان مبارزه علیه داعش می گوید: «آنها در حال حاضر آماده و ورزیده شده اند و فقط منتظر دستور فرماندهان امنیتی هستند تا وارد جبهه های جنگ با داعش شوند.»
هنگ نخست آموزش دیده توسط امریکایی ها شامل 500 نفر از نیروهای عشایر مختلف سنی در استان الانبار می شود که اکثرا از اهالی رمادی و مناطق نزدیک به آن هستند.
پیش از این نیروهای داوطلب مردمی شیعی کار آزادسازی مناطق سنی نشین عراق را بر عهده داشتند که بعد از آزادسازی تکریت و ورود آنها به این شهر اعتراض اهل تسنن و کشورهای عربی حامی آنها بالا گرفت و با زدن اتهامات واهی تلاش کردند به قضیه آزادسازی مناطق سنی نشین عراق رنگ و طایفه ای دهند و از آن بهره برداری سیاسی – طایفه ای کنند. بعد از آن که رمادی سقوط کرد عشایر سنی استان الانبار تحرکات تازه ای را آغاز کردند و تلاش کردند ضمن راضی کردن طرف های خارجی از جمله ایرانی ها و امریکایی ها نیروهای داوطلب خود را برای مبارزه با نیروهای شبکه داعش و آزادسازی مناطق سنی نشین عراق از دست آنها وارد میدان کنند. در هفته های گذشته هیئتی از نمایندگان طایفه های سنی عراق نیز برای دریافت اسلحه به ایران آمدند و گفته شد که توانستند نظر مثبت ایران را در این زمینه به دست آورند.
این در حالی است که نزدیک به 9 ماه از تشکیل ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری ایالات متحده امریکا می گذرد و علی رغم حملات هوایی آنها علیه مواضع داعش در میدان عمل نه تنها تحولی رخ نداده بلکه بر عکس داعش توانسته فعالیت خود را به دیگر مناطق عراق و سوریه نیز گسترش دهد و مناطق و شهرهای بیشتری را به اشغال خود در آورد. در عین حال ایالات متحده نیز تا کنون بیان نکرده که به کدام از اهداف خود در تشکیل ائتلاف مبارزه با داعش رسیده است.
کارشناسان معتقدند که غلبه بر داعش تنها از طریق حمایت و آموزش نیروهای داخلی عراقی ممکن است و تنها آنها هستند که می توانند داعش را از مناطق تحت نفوذ داعش پاکسازی کنند.
در همین رابطه اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا می گوید: «ما تلاش می کنیم که افراد عراقی را برای رویارویی روانی و ایدئولوژیک برای مبارزه با شبکه داعش آماده کنیم اما خیلی سخت می توان این افراد را آموزش داد.»
با توجه به تحولات سریع در عراق بسیاری اقدامات امریکا را خجالت آور و شکست خورده می دانند و انتقاد می کنند که امریکایی ها هیچ استراتژی روشنی در قبال پرونده عراق ندارند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بهترین گزینه برای کاخ سفید برای آزادی مناطق سنی نشین از دست داعش دادن نقش بیشتر به عشایر سنی است تا بتوانند قدرت متضادی علیه شبکه داعش شوند. در عین حال آنها می گویند که قدرت گرفتن عشایر سنی می تواند توزانی در برابر گروه های مسلح شیعی و عشایر شیعی به وجود آورد. بسیاری می گویند طرف های عراقی آمادگی خود را برای انجام این کار اعلام کردند و حتی خود را آماده کمک به امریکایی ها در این زمینه کردند اما کاخ سفید تردید کرد و زمان بیشتری را از دست داد و این مساله سبب شد تا داعش فرصت یابد بر قدرت خود بیفزاید و عشایر سنی بیش از پیش ضعیف شوند. به اعتقاد آنها اقدامات اخیر امریکا برای آموزش نیروهای داوطلب عشایر سنی دیر صورت گرفته و زمانی به فکر آن افتادند که داعش بخش های دیگری از خاک عراق را نیز به تصرف خود در آورده است.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :