آزمونی بزرگ پیش روی استراتژی اوباما

رمادی به زودی آزاد می‌شود

۰۷ دی ۱۳۹۴ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۹۵۵۱۰۲ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
پنتاگون به وضوح بر روی پیروزی در عملیات رمادی حساب کرده است تا سالی که در آن داعش جهانی شده و توانایی انجام اقدامات تروریستی در اروپا و ایالات متحده را پیدا کرده است، حملات هوایی علیه داعش هم افزایش یافته و قلمروی آنها در عراق و سوریه تضعیف شده است را به پایان برساند.
رمادی به زودی آزاد می‌شود

نویسنده: آستین رایت

دیپلماسی ایرانی: استراتژی نظامی رئیس جمهور باراک اوباما برای مبارزه با داعش که زیر آتش انتقادات در واشینگتن و کمپین انتخاباتی کاندیداها قرار دارد، سرانجام با یک پیروزی کلیدی روبه رو شده است.

پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای عراقی که تحت حمایت حملات هوایی و مشاوران نظامی ایالات متحده قرار دارند، به زودی شهر رمادی را که اوایل امسال توسط گروه تروریستی داعش تصرف شده بود، فتح خواهند کرد.

این حملات با تکیه بر 6 هزار نیرو از قبایل سنی صورت می گیرد که به نوبه خود دستاورد بزرگی است و شاید بهترین دلیل برای این باشد که چرا شمار بالای نیروهای زمینی آمریکایی در عراق برای رسیدن به موفقیت ضروری نیست.

سقوط رمادی در ماه می یک ضربه جدی به دولت شیعه عراق و اقدامی غیرمنتظره برای مقامات ایالات متحده بود. در آن مقطع اشتون کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده گفت نیروهای ارتش عراق نشان دادند که «اراده ای برای مبارزه ندارند.»

علی المولوی، سخنگوی سفارت عراق در واشینگتن به پولیتیکو می گوید قبایل سنی «بهتر از دیگران منطقه را می شناسند و ارتش عراق به اقداماتش در جریان عملیاتی که در حال انجام است ادامه می دهد.» وی می گوید هدف این است که رمادی تا پایان این ماه به کنترل دولت عراق دربیاید.

پنتاگون به وضوح بر روی پیروزی این عملیات حساب کرده است تا سالی که در آن داعش جهانی شده و توانایی انجام اقدامات تروریستی در اروپا و ایالات متحده را پیدا کرده است، حملات هوایی علیه داعش هم افزایش یافته و قلمروی آنها در عراق و سوریه تضعیف شده است را به پایان برساند.

سرهنگ استیو وارن به خبرنگاران در بغداد می گوید: «سقوط رمادی غیرقابل اجتناب است.» وی تخمین زد که حدود 250 تا 350 داعشی از این شهر خارج شده اند و نیروهای عراقی پس از عبور از رودخانه فرات در حال متفرق کردن آنها هستند.

وارن همچنین به این نکته اشاره می کند که نیروهای عراقی به اسنادی از داعش در شهر فلوجه -که همچنان در کنترل این گروه است- دست یافته اند که در آن جنگجویان این گروه خودشان را به جای نیروهای عراقی جا می زنند و با انجام اقدامات خشونت آمیز دولت عراق را بی اعتبار کنند. وی می گوید: «ما شاهد تغییر در رفتار آنها هستیم که ممکن است مربوط به بیچارگی و ناامیدی آنها باشد.» وی از پاسخ دادن به سوالی درباره فشار ایالات متحده به دولت عراق که نیروهای شیعه در این حمله مشارکت نداشته باشند، امتناع کرد.

جیمز جفری که در سال های 2010 تا 2012، سفیر ایالات متحده در عراق بود و در دوران جورج دبلیو بوش معاون مشاور امنیت ملی بود، می گوید سقوط رمادی یک «پیروزی قابل توجه» است. وی معتقد است که این مسئله نشان داد که «چنین فرمولی می تواند کار کند و ما می توانیم از اعراب سنی در این مبارزه استفاده کنیم. این مسئله بدون حضور شبه نظامیان شیعه صورت گرفته است.»

اما مقامات دولت اوباما در حال تلاش هستند تا سطح انتظارات را پایین بیاورند و درباره «عملیات سختی» که می تواند منجر به نبردهای خیابانی مرگبار شود، هشدار دادند. یکی از مقامات ارشد دولتی در این باره می گوید: «این یک عملیات آسان نخواهد بود.» این مقام به این نکته هم اشاره می کند که تیم اوباما انتظار «یک فوتبال هیجان انگیز» را ندارد. وی به مسیر طولانی ای که برای حذف این گروه تروریستی از دژهایش پیش رو قرار دارد، اشاره می کند.

براساس گفته های مقامات کنونی و سابق ایالات متحده و عراق شاید مهمتر از موفقیت های نظامی پر کردن خلاء به وجود آمده در مناطقی است که داعش در آنها خلافت اعلام کرده است. آنها به شکاف های جدی باقی مانده میان توانایی دولت برای کنترل رمادی، فلوجه و موصل -دومین شهر بزرگ عراق- و ایجاد یک حسن نیت بلند مدت در مواجهه با جمعیت ناراضی سنی و منزوی نگه داشتن داعش اشاره می کنند.

المولوی سخنگوی سفارت عراق در آمریکا می گوید: «پلیس فدرال و پلیس محلی بسیار بسیار مهم هستند. این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که مطمئن شویم در بلندمدت دولت های محلی و شوراهای ولایتی بر روی پای خودشان بایستند.»

منبع: پولیتیکو/ مترجم: حسین هوشمند

کلید واژه ها: رمادي عراق داعش


نظر شما :