در صورت تصویب طرح جدید تسلیحاتی در کنگره
طرح بایدن برای تجزیه عراق کلید میخورد؟
دیپلماسی ایرانی: می گویند که سیاست قاعده پذیر نیست و آن طور که استالین آن را شناخت تنها مبتنی بر نفاق و دشمنی است. آن چه می خواهیم در این جا بگوییم سیاست امریکا است که همه می دانند هیچ چیز در آن ثابت نیست و به هیچ وجه قاعده پذیر نیست مگر در یک چیز، آن هم امنیت اسرائیل است که حتی اگر چهره ها و روسای جمهور و دولت ها تغییر کنند، پایبندی امریکا در قبال امنیت اسرائیل به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد. با وجود این که اسرائیل سامانه های بزرگ تسلیحات هسته ای ایجاد کرده و ملتی را قتل عام کرده است، با این وجود سیاست امریکا همیشه مبتنی بر همکاری با این شیطان بوده است، مبادا که امنیتش به خطر بیفتد. گویی امریکا وظیفه دارد سلامت اسرائیل را تامین کند. برای همین امریکا تمامی قوانین را زیر پا می گذارد، همه توافقاتش با همه هم پیمانان را نادیده می گیرد و حتی حاضر است دنیا را به آتش بکشد مبادا امنیت نازپرورده خودساخته اش به مخاطره بیفتد.
اکنون اسرائیل از نیروهای داوطلب مردمی در عراق ترسیده است و آن را قدرتی ویرانگیر می داند که می تواند از ریشه حیات آن را به خطر بیندازد، اکنون در همه محافل صهیونیست می شنویم که نسبت به نیروهای داوطلب مردمی هشدار می دهند و آن را به مثابه خطری شیعی که قابل گسترش است و می تواند امنیت اسرائیل را تهدید کند، جا می زنند. برای همین ذهن متوهم امریکایی به سرعت دست به کار شده است و تلاش دارد نیروهای داوطلب مردمی را از میدان مبارزه برای آزادسازی الانبار و موصل دور کند، برای همین امریکا شرط گذاشته در صورتی حاضر به قبول پاکسازی این دو استان از لوث داعش است که نیروهای داوطلب مردمی در این مناطق وارد نشوند و اقلیمی سنی به وجود بیاید. در مقابل می پذیرد که به ارتش عراق سلاح بفرستد و قرارداد تحویل جنگنده های اف 16 را اجرا کند، مساله ای که سبب شد عراق به فکر یافتن جایگزینی برای سلاح های امریکایی بیفتد.
اما مساله دوم، تلاشی است که قرار است امریکایی ها با تصویب کنگره امریکا آغاز کنند. و آن تشکیل دولت کردی و دولت سنی و حمایت از آنها است که در حیقیت احیای طرح بایدن، معاون رئیس جمهوری امریکا در تجزیه عراق محسوب می شود. هدف از این طرح در حقیقت این است که منطقه ای سنی ایجاد شود که هر گونه احتمال حمله به اسرائیل را ناکام بگذارد و در عین حال جلوی امتداد هلال شیعی را بگیرد. اگر کنگره امریکا تعامل با این دو دولت را تصویب کند، عراق پاره پاره خواهد شد و هر دولتی در این مناطق با هر حزبی که تحت کنترل خود دارد، خواهد توانست جلوی کارهای دولت مرکزی را بگیرد و هر کار که صلاح خود بداند، انجام دهد. دقیقا به همین دلیل است که مقتدا صدر تصمیم به رفع تعلیق شاخه نظامی خود گرفت و اعلام کرد هدف آن حمله به مصالح ایالات متحده در عراق و خارج از آن است. در صورتی که طرح امریکایی ها در کنگره تصویب شود آنها با کردها و سنی ها مثل دو کشور مستقل تعامل خواهند کرد.
می توانیم بگوییم که کارد به استخوان رسیده و پشت عراق در صورت تصویب طرح کنگره شکسته خواهد شد، برای همین وظیفه دولت عراق است با امریکا اتمام حجت کند و به آن بفهماند در صورتی که چنین سیاستی در پیش بگیرد قطعی روابط با آن گریزناپذیر است. ملت عراق این همه خون نداد که امریکا صرفا به فکر اجرای طرح های خود باشد و اهداف خود را در پشت پرده دنبال کند. عراق باید از تجربه تحریم کوبا که بیش از 50 سال طول کشید اما به هیچ نتیجه ای نرسید و کوبا از آن علیه امپریالیست امریکایی پیروز خارج شد، درس بگیرد. ملت مومن و بااراده عراق می تواند شوکت امریکا را بشکند و آن را وادار به تجدید نظر در طرح های شیطانی اش علیه عراق کند.
منبع: البینه / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :