بحران سوریه توان عملی حزبالله را ارتقا داده است
یک روزنامه صهیونیستی ضمن اذعان به افزایش توانمندی تاکتیکی و تسلیحاتی حزب الله به اسرائیلی ها این اطمینان خاطر را می دهد که حزب الله قصد ندارد خود، آغازکننده جنگی جدید علیه این رژیم باشد.
به گزارش فارس، پس از گذشت چندین هفته از انفجار یک بسته انفجاری در «مزارع شبعا» در مرز بین سرزمین اشغالی و لبنان در هفتم ماه جاری (اکتبر) همچنان واکنش های تل آویو را به همراه دارد و باعث اعتماد به نفس بیشتر حزب الله شده است. رژیم صهیونیستی با اذعان به بالا رفتن اعتماد به نفس حزب الله در واقع به شکست خود اعتراف می کند.
روزنامه «هاآرتص» که این عملیات را چندین بار مورد تحلیل قرار داده است خواستار تعامل بیشتر با رویکردی جدید در این مورد شد و اعلام کرد که عملیات حزب الله تغییر بازنگری در نظریه پاسخگویی اسرائیل را می طلبد. روزنامه مذکور در مطلبی تحت عنوان «بازگشت رزمندگان حزب الله به جنوب لبنان» که طبق ادعای آن، مخالف با قطعنامه 1701 (درباره پایان جنگ ۳۳ روزه) شورای امنیت است، می نویسد: این بازگشت به علاوه امور دیگر نشان دهنده تغییری نگران کننده در سیاست بلند مدت حزب الله است و انعکاس های پیچیده تری برای اسرائیل خواهد داشت.
هاآرتص در ادامه ضمن اشاره به جنگ 2006 و 2014 از تل آویو می خواهد حتما در قدرت پاسخگویی خود نسبت به حزب الله بازنگری داشته باشد. روزنامه مزبور ضمن اشاره به بسته های انفجاری کار گذاشته شده در مزارع شبعا چند فرضیه را مطرح می کند: آیا کاشت این بسته های انفجاری هدفش کشتن نظامیان اسرائیل بوده که معنای آن دور جدید تنش با اسرائیل است؟ آیا حزب الله قصد آزمودن میزان پاسخگویی رژیم صهیونیستی را داشته است؟ فرضیه اخیر مربوط به حمله هوایی اسرائیل به محموله های سلاح منتقل شده از سوریه به لبنان است، امری که سطح پاسخگویی حزب الله را بالا برده است. امری که بیداری بیشتر اسرائیل را در صورتیکه قصد حمله دوباره به این محموله ها را دارد، می طلبد.
هاآرتص می افزاید که جنگ سوریه باعث افزایش توانمندی حزب الله به صورت عملی شده است و جنگ احتمالی آینده جنگی متفاوت خواهد بود.علاوه بر این افزایش تسلیحات پیشرفته حزب الله از جمله موشک های آن خسارت های زیادی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت. با همه این تفاصیل هاآرتص در نهایت به اسرائیلی ها اطمینان می دهد و می نویسد: برآوردهای تل آویو و سازمان های امنیتی حاکی از آن است که تغییری جوهری در منافع حزب الله رخ نداده است و این بدان معناست که این جنبش به فکر آغاز جنگ علیه اسرائیل نیست.
چندی پیش روزنامه اسرائیلی «معاریو» نیز در تحلیلی بر این عملیات اذعان کرد که حزب الله به دنبال جنگ نیست. «یوسی میلمان» تحلیلگر روزنامه «معاریو» در پرداختی به این موضوع نوشت: حزب الله به دنبال جنگ با اسرائیل نیست اما تلاش می کند قدرت پاسخگویی خود را تقویت کند. وی می افزاید این نتیجه ای است که می توان از انفجار دو بسته انفجاری در «مزارع شبعا» واقع در مرز بین سرزمین های اشغالی و لبنان گرفت و ممکن این این بسته های انفجاری قبلا کار گذاشته شده بود و در حال حاضر منفجر شده است.
میلمان تصریح می کند که رژیم صهیونیستی نیز به دنبال تشدید اوضاع کنونی نیست اما ممکن است حادثه ای شبیه سال 2006 در قبال حزب الله و یا وضعیتی شبیه به جنگ اخیر غزه سبب یک جنگ فراگیر دیگر شود. حساب حزب الله با اسرائیل باز است، حزب الله معتقد است که اسرائیل «حسن القیس» یکی از فرماندهان نظامی ارشد آن را در سال 2013 در بیروت ترور کرده است وعلاوه بر آن اسرائیل در فوریه 2014 به یک مخزن سلاح در اراضی لبنان حمله کرد.
در ادامه این مقاله آمده است که تقریبا یک ماه پیش رژیم صهیونیستی یکی از اعضای حزب الله که قصد خنثی سازی دستگاه شنود این رژیم را داشت، کشت و در بیانیه حزب الله پس از انفجار مزارع شبعا آمده است گروهی که عملیات مذکور را روز سه شنبه (14 مهر) انجام داده اند به نام همان فرد هستند. حزب الله معتقد است که اسرائیل به دنبال سوء استفاده از آنچه «بهار عربی» نامیده می شود است و در اسرائیل اینگونه اقدامات را «درگیری بین درگیری» می نامند.
تحلیلگر معاریو ضمن اشاره به سلاح پیشرفته حزب الله و توانایی نظامی آن می افزاید: حزب ا الله به هر اقدامی از طرف اسرائیل که آن را نقض حاکمیت لبنان و یا شکستن قواعد بازی بداند پاسخ می دهد، نه تنها پاسخ می دهد بلکه خود مسئولیت آن را بر عهده می گیرد. وضعیت در جولان اشغالی (در مرز سوریه) نیز به همین صورت خواهد بود.
وی در پایان می نویسد که حزب الله به صورت کامل درگیر جنگ سوریه شده است و 5 هزار نیرو از 30 هزار نیروی خود را به سوریه فرستاده است اما این باعث نمی شود اعتماد به نفس خود را از دست دهد به ویژه اینکه 100 هزار موشک در اختیار دارد و از سلاح جدیدی بی بهره نیست و این جنبش ایمان دارد که می تواند در مقابل اسرائیل برای مدتی طولانی بایستد و حتی وارد جنگ فرسایشی شود.
نظر شما :