بازگشت نفتکشهای خارجی به ایران
وزیر نفت با بیان اینکه براساس توافق ژنو هیچ گونه محدودیتی در بازگشت نفتکش های خارجی به پایانه های نفتی ایران وجود ندارد، با تشریح سیاست های جدید صادرات نفت، اعلام کرد: پرونده توسعه میدان پارس جنوبی تا سال 96 بسته می شود.
بیژن زنگنه در گفتگو با مهر درباره ورود اولین کشتی نفتکش غیر ایرانی به پایانه های نفتی ایران پس از توافق هسته ای ژنو، گفت: براساس توافق هسته ای ژنو نباید منع و محدودیتی برای بازگشت نفتکش های خارجی و یا تامین پوشش بیمه محموله های نفت صادراتی ایران وجود داشته باشد.
رسانه های بین المللی اخیرا گزارش داده اند: یک نفتکش غیرایرانی برای نخستین بار از زمان کاهش تحریم های غرب در چارچوب توافق هسته ای ژنو توانست تحت پوشش بیمه های غربی وارد دو بندر ایرانی شود.
از این رو نفتکش الکساندرا - ١ متعلق به شرکت کشتیرانی ترانسلند بالک تحت پوشش بیمه انگلیسی وست آو انگلند پی اند آی کلاب، ٢٥ ژوئیه (٣ مرداد ماه ٩٣) وارد پایانه عسلویه شد و در ٢٩ ژوئیه (٧ مرداد ماه ٩٣) برای بارگیری محموله میعانات گازی در پایانه نفتی خارک پهلو گرفته است.
صادرات نفت ایران محدود نمی شود
وزیر نفت همچنین در خصوص احتمال امضای قراردادهای جدید صادرات نفت ایران برای سال 2015 میلادی، تصریح کرد: ایران برای صادرات نفت، خود را محدود به هیچ عدد و رقمی نمی کند و حجم صادرات نفت مطابق با سیاست های دولت ادامه می یابد.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید از افزایش حجم صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به عنوان یکی از سیاست های اقتصادی دولت یاد کرد و افزود: قطعا با افزایش فروش نفت حجم درآمدهای ارزی کشور افزایش می یابد که این موضوع می تواند به خروج اقتصاد از رکود تاثیرگذار باشد.
زنگنه در تشریح سیاست های وزارت نفت برای خروج اقتصاد از رکود از افزایش صادرات گاز هم به عنوان یکی از این سناریوها یاد کرده و گفته بود: با افزایش تولید گاز و گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها امکان صادرات پنج میلیارد دلار فرآورده نفتی در سال جاری و 12 میلیارد دلار فرآورده نفتی در سال 1394 فراهم می شود.
وزارت نفت همچنین هفته جاری با ارائه گزارشی به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به صادرات 7 میلیارد و 900 میلیون دلار نفت خام و میعانات گازی در چهار ماه نخست سال جاری، اعلام کرده است: در این مدت 13 میلیارد دلار از مطالبات نفتی ایران آزاد شده است.
پرونده توسعه پارس جنوبی بسته می شود
وزیر نفت همچنین در خصوص آخرین وضعیت توسعه فازهای در دست اجرای میدان مشترک پارس جنوبی، توضیح داد: با برنامه ریزی انجام شده ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران تا دو سال آینده حدود 200 میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.
زنگنه با بیان اینکه در حال حاضر طرح توسعه پنج فاز 12، 15 تا 18 پارس جنوبی در اولویت اجرا قرار دارد، اظهار داشت: با آغاز تولید گاز و بهره برداری از این فازها، طرح توسعه سایر فازهای این میدان مشترک در اولویت قرار خواهد گرفت.
این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه با توجه به روند توسعه فازهای پارس جنوبی پیش بینی می شود توسعه این میدان گازی تا سال 96 به پایان برسد، تبیین کرد: افزایش ظرفیت تولید گاز با اولویت میادین مشترک به ویژه پارس جنوبی منجر به کاهش مصرف سوخت مایع در صنایع و نیروگاه ها خواهد شد.
این مقام مسئول در همایش خروج اقتصاد از رکود نیز از افزایش ظرفیت تولید میعانات گازی به عنوان یکی از سیاست های در دست اجرای وزارت نفت یاد کرده و گفته بود: با بهره برداری از هر فاز روزانه 40 هزار بشکه به ظرفیت تولید میعانات گازی کشور افزوده می شود که این اقدام درآمد سالانه 1.3 میلیارد دلاری به همراه دارد.
به گفته زنگنه، با بهره برداری از چهار فاز پارس جنوبی سالانه حدود 5 میلیارد دلار فقط از محل تولید میعانات گازی نصیب اقتصاد کشور خواهد شد.
نظر شما :