خرازی: ناتوی اسلامی باید شکل بگیرد

۱۶ مرداد ۱۳۹۳ | ۱۸:۰۶ کد : ۱۹۳۶۸۴۱ سرخط اخبار

سفیر و نماینده اسبق ایران در سازمان ملل متحد گفت: می توانیم به لحاظ اقتصادی در کل دنیای اسلام، رژیم صهیونیستی را وارد محاصره اقتصادی کنیم زیرا رژیم صهیونیستی نیازمند انرژی و تکنولوژی است و در بسیاری از مسائل روزمره خود محتاج است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش حمایت از مردم مظلوم غزه شامگاه چهارشنبه با حضور صادق خرازی معاون اسبق وزارت خارجه، حمید طهایی استاندار البرز، محمد تقی ایرانی فرماندار کرج و جمعی از مسئولان در سالن اجتماعات مسجد حضرت رسول در کرج برگزار شد.

در این همایش معاون اسبق وزارت امورخارجه با بیان اینکه یکی از حوادث پردرد که بشر امروز با آن روبرو است و در دنیای اسلام و عرصه جهان اسلام در حال رخ دادن است حوادث غزه است، گفت: اگر بخواهیم واقع بینانه و دقیق خارج از همه حب و بغض ها که بین نژاد های مختلف در خاورمیانه وجود دارد به این موضوع بنگریم می توان به این جمع بندی رسید که جهان در حال گذار و گذر تاریخی خودش است و این قبیل حوادث هم در تکمیل و استمرار این امور است.

صادق خرازی ادامه داد: غزه، عراق، سوریه، لیبی، یمن، لبنان و افغانستان حلقه های به هم پیوسته و وابسته ای از همه خشونت ها را به عنوان مظهر یک جریان جدید نشان می دهد.

سفیر و نماینده اسبق ایران در سازمان ملل متحدبا بیان اینکه مشهود است  صهیونیست ها در تداوم رفتار تاریخی خودشان همزمان سه جبهه جدید را برای موقعیت هایی که در آن قرار گرفته اند باز کرده است افزود: به هم ریختگی دنیای اسلام ، تبدیل روند دموکراسی و بیداری اسلامی به یک خشونت و استبداد از یک سو و از سوی دیگر ورود نهضت ها و جریانات جدید تندرو و رادیکال مانند داعش که عقبه آن بعثی و تفکیری است و پس از آن انجام عملیات های مستقیم در غزه و عدم پاسخگویی نظام  بین الملل از جمله این جبهه هاست.

وی با اشاره به انتشار فیلمی در فضای مجازی گفت: نتانیاهو در کنار کلینتون بیان می کند که ما هیچ محدودیتی نداریم، مدارس، کودکستان ها ، بیمارستانها و مساجد را مورد حمله قرار دادیم و باز خواهیم زد. جوانان، کودکان و سالخوردگان را می کشیم و پاسخگو نیستیم و این استراتژی ما است. اگر امریکا سئوالی دارد خود را موظف نمی دانیم پاسخگو باشیم.

معاون اسبق وزارت خارجه تاکید کرد: منطق اسرائیل این است و در سه جبهه ایجاد شده در دنیای اسلام و عرب برخی سران این کشورهابه عنوان متعهدان استراتژیک اسرائیل هستند و این شعار نیست.

وی تصریح کرد: هدف نهایی اسرائیل این است که خاورمیانه را از وضعیت فعلی به دو برابر تعداد کشورها افزایش دهد و از داعش به عنوان یک جریان رادیکال تندرو در دفتر کاری خود به صورت موقت استفاده کند و بعدها سرریز آن را در نقاط دیگری از دنیای اسلام داشته باشد.

خرازی به ارائه پرسشی مبنی بر اینکه آیا اسرائیل به اهداف خودش در این جنگ ها رسیده است یا خیر، اظهار داشت: دو جریان معاصر در این امر وجود دارد. حمله اسرائیل به جنوب لبنان و جنگ 33 روزه و حمله به غزه که تاکنون 32 روز به طول انجامیده است.

سفیر و نماینده اسبق ایران در سازمان ملل ادامه داد: در جنگ اسرائیل و غزه استدلال هایی وجود دارد مبنی بر جدایی دولت از حماس و واگذاری قدرت از سوی حماس و نقش نداشتن در سیاست های غزه و اینکه وزیر خارجه این کشور نباید در کنفرانس ایران شرکت داشته باشد اما هیچ یک از اینها محقق نشد.

معاون اسبق وزارت خارجه تاکید کرد: در زمان کنونی افکار عمومی جهان در یک وضعیت بسیار عجیب در اروپا و آمریکا به محکومیت دولت های خود برای سکوت در برابر جنایات غزه هستند.

وی با بیان اینکه هدف اسرائیل و تعالی افکارش در جهت توسعه است، گفت: یکی از اهداف اسرائیل این است که به سوریه، اردن و بخشی از صحرای سینا و کشور عربستان و برخی از مناطق استراتژیک آن نفوذ پیدا کند و به صورت کنترل شده با برخی از کشورها فضا را به نفع خود تغییر دهد.

خرازی افزود: آنچه از شواهد بر می آید هر چند سال یک بار با حوادث تلخ انسانی و سکوت مجامع بین المللی مواجه هستیم که در این وقایع، اسرائیل در جهت انهدام همه ظرفیت های دنیای اسلام  گام بر می دارد و حیات ، آسایش ، آرامش و استقلال عده ای را تحت نفوذ خود قرار داده است.

سفیر و نماینده اسبق ایران در سازمان ملل در پاسخ به این سئوال که چه باید کرد گفت: به عنوان یک کارشناس سیاسی معتقدم از لابلای برخی قوانین موجود در صحنه نظامی و سیاسی می توان اسرائیل را تحت شعاع قرار داد که تحقق این امر مستلزم تحقق چند نکته است.

معاون اسبق وزارت خارجه گفت: در دنیای اسلام باید اختلافاتمان را کنار بگذاریم و کنفرانس اسلامی باید با چیدمان جدیدی یک ناتوی اسلامی را سازماندهی کند تا در هر مقطعی که دنیای اسلام مورد تجاوز یک عنصر قرار گرفت یک نیروی واکنش سریع با آن مقابله کند.

وی اظهار داشت: می توانیم به لحاظ اقتصادی در کل دنیای اسلام ، اسرائیل را وارد محاصره اقتصادی کنیم زیرا اسرائیل نیازمند انرژی و تکنولوژی است و در بسیاری از مسائل روزمره خود محتاج است. اگر شیر نفت را به سوی دنیا ببندیم می توانیم به اهدافمان دست پیدا کنیم.

خرازی گفت:  برداشت من این است که ما در عصری زندگی می کنیم، انفورماتیک، الکترونیک،  عصر انفجار اطلاعات که در این عصر، آگاهی، بینایی و خرد موجب رشد مردم در منطقه می شود و این امر کمک می کند آینده خاورمیانه متاثر در جهانی شود که از دموکراسی بوجود آمده است.

سفیر و نماینده اسبق ایران در سازمان ملل افزود: مهمترین قدرتی که در آینده حیات مسلمین است واگذاری سیسم های انتخاباتی به سمت دموکراسی است. مهمترین قدرت دنیای اسلام انرژی موجود در این کشورها ست که می توان با آن به بسیاری از اهداف در دنیای اسلام دست یافت.

معاون اسبق وزارت خارجه تصریح کرد: به طور قطع وظیفه دستگاه دیپلماسی در عرصه سیاست بین الملل بسیار دشوار است و باید و امروز جهان بر اساس منطق اداره می شود واگر ما باورهای خودمان را عرضه کنیم می توانیم تاثیرات بسزایی داشته باشیم.

وی در پایان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرد: ایشان در سخنان اخیر خود فرمودند باید اختلافات خودمان را در دنیای اسلام کنار بگذاریم و به یک طرح مشترک که بازدارنده باشد دست یابیم.
 


نظر شما :