ادامه بحران عراق و افزایش فشار بر بهای نفت
با توجه به ادامه ی درگیری ها در عراق به دنبال حملات متعدد گروهک متعدد گروهک تروریستی داعش و احتمال به کنترل درآوردن بیجی، بزرگ ترین پالایشگاه نفتی کشور به دست این گروه، امکان افزایش قابل توجه در بهای نفت خام وجود دارد.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته شورشیان داعش پس از تصرف دومین شهر عراق، موصل با هدف کنترل پالایشگاه بیجی در شمال عراق، حملات متعددی را به این منطقه ترتیب دادند.
به دنبال این اتفاقات و احتمال کاهش تولید نفتخام عراق، کارشناسان اقتصادی نسبت به افزایش بهای نفت خام به بش از 140 دلار در هر بشکه هشدار داده اند که این تهدید جدیدی برای اقتصاد جهانی است.
بهای نفت خام پس از کنترل کامل گروهک داعش بر شهر موصل، از 10 ام ژوئن تاکنون، حدود پنج درصد افزایش داشته است.
بهای نفت خام برنت، شاخص جهانی نفت خام نیز برای نخستین بار از ماه سپتامبر تاکنون و پس از اعلام رییس جمهور آمریکا، باراک اوباما مبنی بر عدم بازگشت نیرو های نظامی این کشور به عراق، به بیش از 115 دلار در هر بشکه رسید.
خولیان جسوپ، رییس مرکز تحقیقات تجاری Capital Ecomomic اعلام کرده است: در صورت ادامه ی بحران های عراق، بهای نفت خام به بیش از 120 دلار در هر بشکه خواهد رسید.
وی افزود: تا زمانی که بهای نفت خام بالاتر از 100 دلار در هر بشکه باشد، احتمال ثبات و بهبود در وضعیت اقتصاد جهانی وجود نخواهد داشت.
با توجه به اظهارات وی، در صورت ادامه ی درگیری ها در عراق، بی ثباتی در مناطق دیگر خاورمیانه بیشتر خواهد شد و بعید نخواهد بود که در این شرایط بهای نفت خام برنت به رکورد جدید خود با بیش از 140 دلار برای هر بشکه برسد.
جسوپ اضافه می کند: با این حال، در صورت اتمام سریع بحران عراق، بهای نفت خام احتمالا طی 6 الی 9 ماه به کمتر از 100 دلار برای هر بشکه خواهد رسید، بهایی که از زمان شروع بهار عربی در سال 2011 مشاهده نشده است.
هم اکنون مقامات رسمی عراق در تلاش برای مطمئن کردن بازار های بین المللی در ارتباط با صادرات نفتی این کشور هستند که عمدتا از جنوب این کشور صورت می گیرد و درگیر بحران ها در شمال عراق نیست.
میدان های نفتی کلیدی در عراق در جنوب این کشور به خصوص در استان بصره واقع شده است. برای مثال میدان نفتی رومیلا، با بیشترین میزان تولید در این منطقه واقع شده است.
اما در میان میادین نفتی شمالی، اصلی ترین آن میدان نفتی کرکوک است که به دنبال حملات متعدد به خط لوله کرکوک – سیهان و توقف چند ماهه تولید آن کاهش یافته است.
هفته گذشته گزارش آژانس بین المللی انرژی نسبت به خطر پیش روی افزایش روزانه 1.2 میلیون بشکه ای نفت خام عراق هشدار داد.
انتظار می رفت عراق طی پنج سال آینده 60 درصد ظرفیت جدید اوپک را تامین کند.
نظر شما :