رئیس سابق سیا: پیروزی اسد بهترین گزینه است

۲۲ آذر ۱۳۹۲ | ۱۵:۳۷ کد : ۱۹۲۵۹۵۹ سرخط اخبار

رئیس سابق آژانس مرکزی جاسوسی آمریکا (سیا) گفت: پیروزی اسد بهترین گزینه در میان سه سناریو وحشتناک بحران سوریه است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، مایکل هایدن رئیس سابق آژانس مرکزی جاسوسی آمریکا روز پنجشنبه گفت: پیروزی بشار اسد رئیس جمهور سوریه در بحران کنونی این کشور، بهترین گزینه در میان سه سناریوی بسیار بسیار وحشتناک برای آینده این بحران است.

رئیس سابق سیا این سه گزینه احتمالی برای آینده سوریه را پیروزی اسد، تجزیه سوریه و ادامه درگیری های موجود میان تندروهای سنی و شیعه در این کشور دانست.

وی افزود: در میان این سه سناریو، هیچ یک پیروزی مخالفان را شامل نمی شود.
او که در هفتمین نشست سالانه تروریسم مرکز جیمز تاون با موضوع تروریسم سخن می گفت سه سناریو را برای آینده بحران سوریه پیش بینی کرد و گفت: همه این سه سناریو به شکل
وحشتناکی ترسناک هستند.

هایدن بین سال های 2006 تا 2009 مدیریت سیا و بین سال های 1999 تا 2005 مدیریت مرکز ملی جاسوسی را برعهده داشت.

هایدن افزود: یکی از این احتمالات، پیروزی اسد است. در صورت تحقق این احتمال، این گزینه بیش از چیزی که می دانیم ترسناک است. به سمت این اعتقاد گرایش پیدا می کنم که این گزینه در میان این سناریوهای بسیار بسیار وحشتناک برای پایان بحران در سوریه، بهترین است. وضعیت در سوریه هر دقیقه به سمت بی رحمی بیشتر حرکت می کند.

وی ادامه داد: سناریویی که به احتمال بسیار ما در حال حرکت به سمت آن هستیم تجزیه و تکه تکه شدن کشور سوریه میان گروه های درگیر است. این به معنی پایان توافق سایکس - پیکو است. این موضوع منجر به تجزیه کشورهایی می شود که پس از جنگ جهانی دوم به صورت مصنوعی در منطقه به وجود آمدند.

سایکس - پیکو به توافق فرانسه و انگلیس در سال 1916 گفته می شود که براساس آن مرزهای کشورهای جدید بعد از تجزیه کشور عثمانی ترسیم شد. براساس این توافقنامه، مرز کشورهای شامل عراق، اردن، لبنان و سوریه ترسیم شد.

مدیر سابق سیا اظهار داشت: از تجزیه سوریه به شدت نگرانم. این اتفاق منجر به تولد منطقه جدیدی بدون دولت در تقاطع تمدن ها می شود. همه کشورهای منطقه به ویژه لبنان، اردن و عراق از این وضعیت جدید متاثر خواهند شد.

وی افزود: داستان این است آنچه که هم اکنون در سوریه روی می دهد سیطره تندروهای سنی بر بخش بزرگی از جغرافیای خاورمیانه است. این یعنی انفجار حکومت سوریه و خاورمیانه.

هایدن ادامه داد: سناریوی احتمالی دیگر ادامه درگیری ها تا بی نهایت است. تندروهای سنی با شیعیان متعصب می جنگند و همین روند ادامه دارد. هزینه اخلاقی و انسانی این فرضیه بسیار گران است.

او اظهار داشت: نمی توانیم در میان سناریوهای احتمالی برای آینده سوریه، وحشتناک تر را نام ببرم.


نظر شما :