الاهرام:
ایران بخاطر سوریه در ژنو امتیازاتی به گروه 1+5 داد!
ایرنا - پایگاه اینترنتی روزنامه الاهرام چاپ قاهره روز یکشنبه در مقاله ای نوشت که ایران در توافق ژنو بخاطر نگه داشتن سوریه حاضر شد در خصوص برنامه هسته ای خود به گروه 5+1 امتیازاتی بدهد.
دراین مقاله آمده است:ˈحرکت دیپلماسی بین المللی در مورد سوریه دچار یک تناقض آشکار شده است که نمی توان بر آن سرپوش گذاشت. تاکتیک ها و مانور برخی از طرف های ذیربط باموضوع سوریه و در راس آنها آمریکا بی فایده است. زیرا همگان می دانند آمریکا سیاست ماهیگیری در آبهای گل آلود خاورمیانه را درپیش گرفته و ماهیت واشنگتن در بازیچه قراردادن برخی از کشورها برملا شده است.
آمریکا برای باجگیری از این کشورها به آنها فرصت می دهد تا نقش مشخصی را ایفا کنند تابتواند ذهن آنها را از اهداف واقعی خود در منطقه و جهان منحرف کند.
به نوشته الاهرام، سیاست آمریکا در این رابطه اقتضا می کند روابط خود را با تهران بهبود بخشد و بر نفت ایران مسلط شود.
نویسنده مقاله این روزنامه اعتقاد دارد که آمریکایی ها وانمود کرده اند که سیاست های منطقه ای ایران را تایید می کنند و یا حداقل با آنها مخالفت نمی کنند. از جمله این سیاست ها می توان به تشکیل هلال شیعی از ایران تا سوریه و لبنان و در پیش گرفتن خط مشی مذهبی از سوی تهران اشاره کرد.
در همین راستا باید یادآور شد، سوریه از نظر آمریکا هیچ امتیاز مهم اقتصادی و یا اجتماعی ندارد. سوریه کشوری است که در آن نفت یافت نمی شود و ثروت های زیرزمینی با ارزشی ندارد. ملت سوریه شیفته شیوه زندگی در آمریکا نیست .
دمشق از زمان شکل گیری موجودیت سیاسی خود دشمنی با آمریکا را به عنوان ایدئولوژی سیاسی خود برگزیده است . البته این ایدئولوژی به معنای مطرح شدن به عنوان یک کشور بازدارنده و مقاوم نیست. در واقع این دشمنی سوریه نشات گرفته از گرایش های قومی و انسانی است و سالها دشمنی با رژیم اسراییل در این کشور است. این دشمنی هیچگاه در دو دوره حافظ اسد و بشار اسد قطع نگردید و همواره ادامه داشته است. رویکرد آمریکا در مذاکرات با ایران چنین واقعیتی را تایید می کند .
الاهرام می نویسد: خیز برداشتن ایران به سمت سوریه محصول آمیزه ای از عناصر و عوامل قومی، مذهبی و تاریخی متعددی است.
به نوشته الاهرام، ایران با تمام قدرت خود برثبات در سوریه شرط بندی می کند و حاضر به نشان دادن نرمش بیشتری در پرونده هسته ای از خود است. به شرط آنکه دست تهران در سوریه باز بماند. بدیهی است ایران برای تحقق بخشیدن به این موضوع امکانات بسیاری را بکار گرفته است.
نظر شما :