نباید تیم مذاکرهکننده را تحت فشار قرار دهیم
حسن عباسی گفت: نباید تیم مذاکره کننده کشورمان را به خاطر مسائل اقتصادی در مسیر مذاکره تحت فشار قرار دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، حسن عباسی رییس اندیشکده یقین در دانشگاه لرستان با تاکید بر این که مشکل اقتصاد ایران ربطی به مذاکره با آمریکا ندارد، گفت: در صورتی که رابطه با آمریکا به رفع موانع پیش روی بانک ها و رفع موانع صادرات و واردات کالا شود، این وضعیت تنها می تواند پنج درصد از مشکلات اقتصاد ایران را بهبود ببخشد.
وی با بیان این که نباید تیم مذاکره کننده کشورمان را به خاطر مسائل اقتصادی در مسیر مذاکره تحت فشار قرار دهیم، تصریح کرد: این مذاکرات صرفا برای مسائل حقوقی سیاست خارجی، فنی و هسته یی انجام می شود و ربطی به مسائل اقتصادی ندارد، با این حال باید با مردم صداقت داشته باشیم.
رییس اندیشکده یقین گفت: بدهی های آمریکا در سال 80 چهار تریلیون دلار بوده است؛ اما امروز این بدهی ها به 17 تریلیون دلار رسیده است و با این حال کشوری که بودجه سالانه آن چهار تریلیون دلار است و 17 تریلیون دلار بدهی دارد خود دچار مشکلات اقتصادی فراوانی است.
عباسی ادامه داد: اگر رابطه با آمریکا می توانست در بهبود وضعیت اقتصادی کشورها موثر باشد امروز وضعیت کشورهایی مثل ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، پرتغال و یونانی که دچار ورشکستگی هستند و با کمک های بین المللی سرپا مانده اند، این گونه نبود.
وی مشکل اصلی اقتصاد ایران را الگوهای مدیریتی دانست و اظهار کرد: امروز اقتصاد ایران بر اساس اقتصاد نئوکینزی در دولت یازدهم اداره می شود که این نوع اقتصاد دو بخش دارد که یکی از آن ها توجه به اقتصاد بازار است که حرف رییس بانک مرکزی مبنی بر این که دلار از 2900 تومان نباید پایین تر بیاید متاثر از همین جریان اقتصادی است. در دولت دهم نیز اقتصاد کشور از جریان اقتصادی فریدمن تبعیت می کرد که پراخت یارانه ها متاثر از این مکتب اقتصادی بود و با این حال هم مکتب فریدمن و هم مکتب نئوکینزی ها در دنیا دچار شکست شده اند و اقتصاددانان نیز بر این امر واقف هستند.
عباسی گفت: در دولت دهم بارها بر اشتباه بودن هدفمندی یارانه ها که بر اساس نظریه فریدمن اجرا شد تاکید کردم، اما متاسفانه دوستان اقتصادی دولت دهم حاضر نشدند که این واقعیت را بپذیرند و امروز شاهدیم که هدفمندی یارانه ها به بن بست رسیده است.
وی با تاکید بر این که باید از نظریات اقتصادی شکست خورده غربی ها خود را رها کنیم و برای یک نظریه اقتصادی جدید تلاش کنیم، ادامه داد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، همان الگویی است که می تواند وضعیت اقتصادی ما را در صورت تکامل به بهبود برساند.
عباسی در ادامه با تاکید بر این که اکنون که تیم مذاکره کننده ایران بعد از 34 سال پای میز مذاکره نشسته است با یک مذاکره نفس گیر، سخت و اجماع گرا رو به رو هستیم، ادامه داد: ایرادی که به گروه های سیاسی کشور وارد است، این است که اذعان دارند مشکلات کشور گردن ارتباط نداشتن با آمریکا است، درحالی که اقتصاد جهانی دچار رکورد شده است.
وی گفت: کشور ما جدای از رکود اقتصادی در جهان از سوء مدیریت، ضعف مبانی نظری، فساد و برخورداری های جناحی رنج می برد.
لازم به ذکر است، این مراسم با عنوان "دکترین دیپلماسی قابل انعطاف" توسط تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان برگزار شد.
نظر شما :