روایت آمریکا از حمله شیمیایی اخیر در سوریه
وزیر خارجه آمریکا در بیانیه ای قبل از آنکه نتایج تحقیقات کمیته حقیقت یاب سازمان ملل اعلام شود دولت بشار اسد را در استفاده از سلاح های شیمیایی مسئول دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر خارجه آمریکا بیانیه ای درباره آنچه گفته می شود اطلاعات از طبقه بندی خارج شده واشنگتن درباره ادعاهای استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه است، قرائت کرد.
وزیر خارجه آمریکا گفت رئیس جمهور این کشور با متحدان آمریکا درباره اقدام نظامی در سوریه مشورت کرده است.
جان کری اشاره کرد که نتایج جامعه اطلاعاتی آمریکا همانقدر که قانع کننده هستند، معلوم هستند.
وی ادعا کرد که نتایج ارزیابی های جامعه اطلاعاتی آمریکا با توجه به این انجام شده اند که تجربه جنگ عراق تکرار نشود.
در جنگ عراق در سال ۲۰۰۳، دولت آمریکا به نتایج ارزیابی های تیم تحقیقات سازمان ملل که می گفتند رژیم صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق سلاح های کشتار جمعی در اختیار ندارد بی توجهی نشان داد. در آن زمان جامعه اطلاعاتی آمریکا با انتشار گزارش هایی مشابه مدعی شد عراق سلاح های کشتار جمعی در اختیار دارد.
علی رغم این، نتایج جستجوی ۱۵ ماهه کارشناسان سازمان ملل و کارشناسان آمریکایی نشان داد رژیم عراق چنین سلاح هایی در اختیار نداشته است.
کری گفت: «ما می دانیم که رژیم اسد بیشترین سلاح شیمیایی را دارد و بارها از آن استفاده کرده است.»
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد بشار اسد در حالی از این سلاح ها استفاده کرده است که در برابر مخالفان شسکت خورده بود.
جان کری گفت: «ما می دانیم که موشک ها از مناطقی که تحت کنترل دولت هستند، شلیک شده اند.»
وزیر خارجه آمریکا افزود: «اینها کارهایی هستند که بشار اسد در مقابل شهروندان کشور خودش انجام داده است.»
وی افزود: «دولت آمریکا اکنون می داند دست کم ۱۴۲۹ نفر از مردم سوریه در این حمله کشته شده اند که دست کم ۴۲۶ نفر از آنها کودک بوده اند.»
کری ادعا کرد: «ما می دانیم که یکی از مقامات ارشد رژیم اسد از این حمله اطلاع داشت، در این حمله بازنگری کرد و از اینکه عمل آنها کشف شود، نگران بود.»
وی ادامه داد: «بنابراین مسئله چیزهایی نیست که ما می دانیم.»
جان کری گفت که این مسأله برای آمریکا، متحدان این کشور، اسرائیل و دوستان نزدیک این کشور از جمله اردن، ترکیه، لبنان مهم است.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «بعضی ها می گویند خطرات دست به اقدام زدن چیست و ما باید از آنها بپرسیم خطرات اینکه کاری نکنیم چیست».
وی ادامه داد این مسئله به ایران که خود قربانی سلاح های شیمیایی بوده هم مربوط می شود.
جان کری گفت ما به سوریه واکنش نشان می دهیم تا به ایران و حزب الله هم پیام بفرستیم.
وزیر خارجه آمریکا گفت باید احساس اطمینان کند که ما در محکوم کردن استفاده از سلاح های شیمیایی تنها نیستم.
وی به لیست کشورهایی که این حمله را محکوم کرده اند اشاره کرد.
جان کری درباره اینکه واشنگتن چگونه با تیم کمیته حقیقت یاب سازمان ملل تعامل خواهد کرد گفت همان طور که بان کی مون هم گفته است، بازرسان سازمان ملل فقط می توانند بگویند آیا از سلاح شیمیایی استفاده شده یا خیر؛ و افزود این بازرسان نخواهند گفت چه کسی از سلاح های شیمیایی استفاده کرده است.
کری اضافه کرد هر گونه اقدام نظامی در سوریه مشابه عراق، افغانستان و حتی لیبی نخواهد بود.
وی اشاره کرد که از نیروی زمینی آمریکا در اقدام نظامی علیه سوریه استفاده نخواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا گفت مردم آمریکا از جنگ خسته اند اما خستگی ما را از مسئولیت معاف نمی کند و افزود: «تاریخ درباره همه ما قضاوت خواهد کرد.»
کری همچنین گفت مشکل سوریه راه حل نظامی ندارد و مسائل باید سر میز مذاکره حل شوند.
این خبر در حالی اعلام شده که پارلمان انگلیس شب گذشته (پنجشنبه 7 شهریور) در اقدامی غیرمنتظره به طرح پیشنهادی آقای «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس برای دخالت نظامی در کشور سوریه به عنوان پاسخی به ادعاهای استفاده دولت این کشور از سلاح های شیمیایی رأی منفی داد.
به دنبال اعلام این خبر، امروز (جمعه 8 شهریور) گزارش هایی از مخالفت دست کم ده عضو ائتلاف ناتو، از جمله انگلیس با دخالت نظامی در سوریه منتشر شد.
لفاظی های جنگ طلبانه در سوریه پس از آن بالا گرفت که مقامات کشورهای غربی ادعا کردند در منطقه غوطه الشرقیه از حمله شیمیایی علیه مخالفان استفاده شده است.
استفاده از سلاح های شیمیایی چند روز پیش در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خان العسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.
دولت سوریه هر گونه استفاده از سلاح های شیمیایی را رد کرده و به بازرسان سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا می شود دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده تحقیق کنند.
علی رغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته دولت سوریه برای اعتمادسازی دیر وارد عمل شده است.
سوریه از سال 2011 صحنه ناآرامی و خشونت های مرگبار بوده است. بسیاری از مردم و مأموران امنیتی در درگیری های این کشور از آن زمان کشته شده اند.
بر اساس گزارش های منتشر شده، قدرت های غربی و متحدان آنان در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبه نظامیان معارض دولت در سوریه حمایت می کنند
نظر شما :