صادرات نفت ایران به 30 کشور
وزیر نفت با اعلام این که امروز ایران با وجود همه مشکلات به 30 کشور نفت و محصولات پتروشیمی خود را صادر می کند گفت: طی هشت سال گذشته 20 میلیارد بشکه به ذخایر قابل استحصال نفت خام کشور افزوده شد.
به گزارش ایسنا رستم قاسمی در آخرین گزارش خود به مقام معظم رهبری با بیان این که در دو سال اخیر با تحریم صنعت نفت کشور مواجه شدیم گفت: این تحریم ها با سه هدف دنبال شد؛ نخست این که ایران نتواند در بازارهای جهانی حضور داشته باشد، دوم نتوانیم نیاز کشور را به فرآورده هایی مانند بنزین تامین کنیم و در نهایت این که توسعه صنعت نفت کشور را متوقف کنند.
وزیر نفت اعلام کرد: همچنین در حالی که پیش از این ایران وارد کننده گازوییل، سوخت جت و ال.پی.جی بود اکنون به صادرکننده این فراورده ها تبدیل شده است و در صورت تکمیل بزرگترین واحد پالایشگاهی کشور در بندعباس –ستاره خلیج فارس- تا سال آینده به عمده ترین صادرکننده بنزین هم تبدیل خواهد شد.
وی با تایید این که برای توسعه صنعت نفت کشور وابستگی زیادی به غرب وجود داشت گفت: در بخش تامین کالا و تجهیزات و استاندارهای مهندسی گاهی تا 80 درصد و در بخش صنایع بالادستی تا 100 درصد وابسته به خارج بودیم. اما امروز علی رغم عدم حضور شرکت های خارجی با برنامه ریزی صورت گرفته توانمدی های سازندگان داخلی ارتقا یافته به طوری که بخش عمده نیاز در داخل ساخته می شود.
به گفته وی در صنایع بالادستی نیز پیشرفت های خوبی صورت گرفته است که به طور مثال قبل از تشدید تحریم ها هفت تا 9 دکل در پارس جنوبی مستقر بود که اکنون به 20 دکل افزایش یافته است.
افزایش 20 میلیارد بشکه ای ذخایر قابل استحصال کشور
قاسمی با اظهار این که نفت قابل استحصال کشور در دولت آقای احمدی نژاد 20 میلیارد بشکه افزایش یافت گفت: این در حالیست که پیش از این رقم نفت قابل استحصال کشور 137 میلیارد بشکه بود که با اکتشافات هشت سال اخیر به 157 میلیارد بشکه افزایش یافت.
به گفته وی، متوسط تولید روزانه میعانات گازی کشور نیز 374 هزار بشکه بود که در دولت نهم و دهم به 395 هزار بشکه در روز رسیده است.
توسعه همزمان 20 میدان مشترک
به اعتقاد وزیر نفت از اقدامات مهمی که در این دوران صورت گرفت توجه به میدان های مشترک بود؛ به طوری که در حال حاضر توسعه و یا فاز دوم توسعه 20 میدان مشترک در حال انجام است.
7فاز پارس جنوبی در مرحله نهایی
او در مورد توسعه میدان مشترک پارس جنوبی نیز توضیح داد: عملیات اجرای 17 فاز این میدان مشتر با قطر شروع شده است که هفت فاز آن در مرحله نهایی و 10 فاز دیگر به طور متوسط 50 درصد پیشرفت داشته است.
رشد کمی و کیفی تولید فرآورده های نفتی
وزیر نفت با اشاره به این که پیش از دولت نهم و دهم حجم تولید فرآورده های نفتی کشور دو هزار و 203 میلیون لیتر بود اما اکنون این رقم به دو هزار و 570 میلیون لیتر رسیده است گفت: از اقدمات مهمی که در هشت سال گذشته صورت گرفت، ارتقای کیفیت فرآورده های تولیدی پالایشگاه های کشور بود؛ به طوری که همه فرآورده های نفتی به استاندارد یورو 4 و5 ارتقا یابند این در حالیست که بیش از این اکتان بنزین تولیدی بسیار کمتر از این بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر چهار طرح ارتقا کیفیت پالایشگاهی به بهره برداری رسیده است و طبق برنامه طرحهای اتقا کیفیت پالایشگاه تبریز مردادماه، پالایشگاه اصفهان شهریورماه و پالایشگاه بندرعباس تا پایان سال افتتاح می شود.
این عضو هیات دولت تاکید کرد: در سالهای گذشته پالایشگاه های کشور از نظر کمیت و کیفیت تولید فرآوردههای نفتی توسعه خوبی یافته است.
افزایش ظرفیت پتروشیمی کشور به 100 ملیون تن
قاسمی با اشاره به این که پیش از دولت نهم و دهم ظرفیت تولید واحدهای پتروشیمی 18 میلیون تن بود ولی اکنون به 60 میلیون تن رسیده است گفت: هم اکنون 60 واحد پتروشمی در حال ساخت است که بین پنج تا 95 درصد پیشرفت داشته اند که در صورت تکمیل این تعداد واحد ظرفیت پتروشیمی کشور به 100 ملیون تن افزایش خواهد یافت.
به گفته وی از مهمترین اقدامات صرت گرفته در بخش پتروشیمی ساخت طولانی ترین خط لوله اتلین جهان –خط لوله اتلین غرب- است که از عسلویه تا تبریز کشیده شده و واحدهای پتروشیمی هفت استان می توانند خوارک موردنیاز خود را از آن تامین کنند. فاز نخست این خط لوله نیز تا کرمانشاه به بهره برداری رسیده است.
نظر شما :