«ایران در تلاش است سالانه 30 بمب هستهای بسازد»!
ادعاهای وزیر اطلاعات رژیم اسرائیل درباره برنامه هسته ای ایران، تلاش حماس برای یافتن گزینه های بدیل حمایتی به جای ایران، بروز مشکل فنی در نیروگاه هسته ای بوشهر، تهدیدهای فرانسه بر سر نیروگاه هسته ای اراک و وفاداری طبقه تهیدست ایران به نظام با وجود مشکلات اقتصادی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به ادعاهای مقامات و رسانه های اسرائیلی علیه ایران مربوط می شود. در این رابطه، «دیلی استار» و برخی دیگر از مطبوعات بین المللی، ادعاهای وزیر اطلاعات رژیم اسرائیل را بازتاب داده اند که گفته ایران در تلاش است تا توانایی ساخت سی بمب هسته ای در سال را به دست بیاورد.
وی مدعی شده ایران برای رسیدن به این هدف، بی وقفه مشغول فعالیت است و زیرساخت های هسته ای خود را گسترش می دهد. یووال استینیتز که در جمع خبرنگاران سخن می گفته، همچنین اظهار داشته ایران فاصله زیادی با خط قرمز هسته ای که نتانیاهو در سازمان ملل برایش رسم کرد، ندارد. وی مدعی شده هدف ایران، ساخت تنها یک بمب هسته ای نیست، بلکه ایجاد یک زرادخانه هسته ای است.
در مطلبی دیگر مرتبط با رژیم اسرائیل، روزنامه «تایمز اسرائیل» از ادامه و حتی گسترش واردات سلاح از سوی حماس در غزه، به رغم تیرگی روابط با ایران خبر داده است. این روزنامه به نقل از یک مقام بلندپایه ارتش رژیم اسرائیل می نویسد، هرچند منطقه غزه از زمان آخرین حمله این رژیم، ساکت و آرام بوده، در همین مدت، قاچاق سلاح های بسیار پیشرفته به این منطقه به شدت در جریان بوده است.
این روزنامه می نویسد، هرچند در پی اظهارنظرها و موضع گیری های مقامات حماس درباره تیرگی روابط این سازمان با ایران و کاهش کمک های ایران، انتظار می رفت حمایت از این سازمان کاهش یابد، گزارش ها حاکی از آن است که ماهیت سلاح های ارسالی به غزه در ماه های اخیر تغییر یافته و هرچند حجم سلاح های دریافتی این سازمان کاهش یافته، کیفیت آن ها افزایش داشته است؛ بنابراین، به نظر می رسد حماس جایگزین هایی برای ایران جهت تأمین تسلیحاتی خود یافته است.
اظهارات سفیر ایران در مسکو درباره برخی مشکلات فنی نیروگاه اتمی بوشهر، از جمله دیگر موضوعاتی است که در شماری از مطبوعات و رسانه های جهانی بازتاب داشته است. خبرگزاری «رویترز» به نقل از محمودرضا سجادی می نویسد، به تازگی ژنراتور نیروگاه بوشهر با برخی مشکلات فنی روبه رو شده و متخصصان در تلاشند تا این موضوع را برطرف کنند.
با این حال، وی تأکید کرده این ایرادات هیچ گونه ارتباطی با زمین لرزه های شدید اخیر در بوشهر ندارد. با این حال، همین سخنان بهانه ای به دست رویترز داده تا با کنار هم گذاشتن مجموعه ای از گزارش ها و نیز ادعاها، درباره ایمنی نیروگاه بوشهر ابراز تردید کند. در این راستا، این خبرگزاری ادعا می کند، ایران در نیروگاه بوشهر به استانداردهای ایمنی پایبند نبوده و این نیروگاه، از سوی کشورهای غربی به عنوان یک خطر مهم در نظر گرفته می شود.
اما به جز بوشهر، فعالیت های هسته ای ایران در اراک نیز همچنان در معرض اتهام زنی کشورهای غربی است. به نوشته خبرگزاری کویت، دولت فرانسه روز گذشته هشدار داده در صورتی که ایران به فعالیت های هسته ای خود ادامه داده و به موضع جامعه بین المللی در این زمینه بی توجه باشد، با فشار دیپلماتیک بیشتر و احتمالاً تحریم های بیشتری روبه رو خواهد شد. وزیر خارجه فرانسه در این زمینه اظهار داشته، شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی، خواستار تعلیق همه فعالیت های مرتبط با آب سنگین در ایران هستند و اقدام ایران در توسعه نیروگاه آب سنگین اراک، به منزله نقض قطعنامه های سازمان ملل و اقدامی تحریک آمیز است.
در پایان، «فایننشال تایمز» به بررسی وضعیت مشارکت سیاسی طبقه تهیدست در ایران و میزان وفاداری آن ها به نظام پرداخته و می نویسد، با وجود شکاف طبقاتی گسترده و وضع نامناسب اقتصادی، قشر تهیدست در ایران همچنان به نظام جمهوری اسلامی ایران وفادارند. این روزنامه اشاره می کند که در چهار سال گذشته، در پی سوءمدیریت دولت و همچنین در نتیجه تحریم های بین المللی، وضعیت اقتصادی ایران آشفته شده و این موضوع، گسترش فقر را در کشور به همراه داشته است. با این حال، بیشتر خانواده های فقیر، به جمهوری اسلامی وفادار هستند و همچنین رأی دادن در انتخابات را به منزله کاری مقدس و برآمده از زمینه های مذهبی و ملی می نگرند.
نظر شما :