امریکا ریال و صنعت خودروسازی ایران را نشانه گرفت
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران، به نظر می رسد دولت آمریکا تمام توان خود را برای تشدید فشارها بر ایران از طریق وضع تحریم های جدید به کار گرفته است. در این راستا، پس از تحریم صنعت پتروشیمی ایران، باراک اوباما با امضای فرمانی، تحریم هایی را به تصویب رسانده که پول ملی ایران و نیز صنعت خودروسازی کشور را هدف قرار می دهد.
به گزارش «تابناک»، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، ساعاتی پیش یک فرمان اجرایی جدید را به تصویب رساند که هدف از آن، تشدید تحریم ها علیه ایران و واداشتن کشور به تجدیدنظر در برنامه هسته ای اعلام شده است.
به نوشته خبرگزاری کویت، در بیانیه ای که کاخ سفید منتشر کرده، آمده این فرمان جدید، پول ملی ایران، ریال را هدف قرار می دهد. در این راستا، موسسات مالی خارجی که در راستای انجام یا تسهیل تبادلات قابل توجه مالی به ریال فعالیت می کنند و یا دارای حساب های مالی قابل توجه به ریال در خارج از ایران هستند، مورد تحریم قرار می گیرند.
در این بیانیه آمده: «هرچند از ابتدای سال 2012 تاکنون و در نتیجه تحریم های جامع ما، ریال نیمی از ارزش خود را از دست داده، این نخستین بار است که تجارت با ریال مستقیماً هدف تحریم قرار می گیرد».
علاوه بر این، بر اساس این فرمان، تحریم هایی جدید علیه کسانی وضع می شود که به نحو مشخصی به منظور خرید، تأمین یا انتقال کالاها و خدمات مورد استفاده در صنعت خودروسازی ایران، به تبادلات مالی یا انواع دیگر مبادلات با ایران اقدام می کنند.
بخش دیگر این فرمان تحریمی جدید، ناظر به افراد حقیقی بوده و به دولت آمریکا اجازه می دهد تحریم هایی را علیه کسانی وضع کند که از جنبه مادی و غیرمادی، به حمایت از افرادی می پردازند که در لیست سیاه تحریمی آمریکا قرار دارند.
در مجموع، بر اساس این فرمان، فعالیت هایی که در معرض تحریم های آمریکا قرار می گیرند عبارتند از فعالیت های مرتبط با ریال، بخش خودروسازی ایران و حمایت مادی از دولت ایران.
بیانیه منتشر شده از سوی کاخ سفید، تحریم های جدید را بخشی از «تعهد اوباما به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای، از طریق افزایش هزینه مقاومت ایران در برابر جامعه بین المللی» خوانده است. با این حال، در همین بیانیه ادعا شده که درهای دیپلماسی برای ایران باز است و ایران می تواند «در صورت عمل به تعهدات خود، بار دیگر به جامعه بین المللی ملحق شود».
این بیانیه همچنین ضمن تکرار ادعاهای پیشین مقامات آمریکایی، تأکید می کند که این روند دیپلماتیک، دارای زمان نامحدود نبوده و در صورت عدم همراهی ایران، فشارهای آمریکا و شرکایش افزایش خواهد یافت.
به هر حال، در شرایطی که ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد، این روند کم سابقه در وضع پی در پی تحریم ها تنها در طی چند روز را می توان نشانه ای از عزم آمریکا برای اخلال در روند انتخاباتی و احیاناً تأثیرگذاری بر انتخابات ارزیابی کرد. هرچند، پیش از این نیز به بهانه های مختلف فشارها علیه ایران افزایش یافته است.
نظر شما :