ایران تحریمها را در شب دور میزند
به گزارش «تابناک»، آروتز شوا با اشاره به افزایش بهای ارز در هفته اخیر در کشور نوشت: گویا تحریم های غرب علیه ایران، کار خود را انجام می دهند و ارزش ریال ایران، به شدت در برابر دلار سقوط کرده است؛ اما هنوز ایران به لحاظ مالی سر پاست و به باور متخصصان، این امر شاید ناشی از آن است که راهی جدید برای پیش دستی و دور زدن تحریم های نفتی پیدا کرده است.
آروتز شوا سپس با استناد به گزارشی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده است، می نویسد: ایران از یک بندر دور افتاده در شرق مالزی برای ذخیره کردن میلیون ها بشکه نفت بهره می گیرد و این نفت ذخیره شده، در کشتی های به ظاهر خالی ـ که از سوی کشورهای آسیایی فرستاده می شود ـ در تاریکی شب بارگیری می شود.
این مطلب ادامه می دهد: این کشتی ها با پرچم پاناما در دریا حرکت می کنند و در بندر لابوآن، که یک مرکز مالی ساحلی با وسعت منهتن است، لنگر می اندازند.
آروتز شوا سپس به بیان مستندات این مطالب می پردازد و می نویسد: این گزارش و تحقیق بر پایه اطلاعات به دست آمده از جابجایی کشتی ها، بارنامه هایی که توسط گزارشگر رویترز بررسی شده، اطلاعات مربوط به محموله ها و بارگیری و دیگر آمار و داده هاست.
این نوشته مدعی شده است که در یک مورد، بازرسان به یک کشتی چینی برخوردند که پنهانی نزدیک شش میلیون بشکه نفت بارگیری کرده بود و سپس می افزاید: هرچند آمریکا و اروپا تحریم هایی علیه فروش نفت ایران اعمال کردند، کشورهای آسیایی عموما محدودیتی در این باره ندارند و همچنین سازمان ملل متحد و دیگر ارگان های بین المللی نیز اقدام به وضع یک تحریم جامع علیه فروش نفت ایران نکرده اند، ولی چین و دیگر کشورهای آسیایی، دست کم برای کاستن از حجم معاملاتشان با ایران از سوی غرب در فشارند که نحوه دور زدن تحریم ها از سوی ایران، خود نشان دهنده این فشار است.
این گزارش در پایان آورده است، در همین حال، دیروز رئیس بخش اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم خزانه داری آمریکا اعلام نموده که تحریم های اقتصادی علیه ایران، صادرات و فروش نفت کشور را کاهش داده است.
دیوید کوهن مدعی شده است که تحریم ها هزینه ماهیانه پنج میلیارد دلاری برای صادرات ایران به دنبال داشته است.
از سویی، اشاره به دور زدن تحریم ها از سوی ایران و این که در ماه آگوست، صادرات نفت ایران تقریبا به میزان پیش از تحریم بازگشته است، در تناقض کامل با آنچه دیوید کوهن مدعی شده، قرار دارد.
بنابراین، با توجه به اختلاف نظر شدید آمریکا و اسرائیل برای تعیین خط قرمز ها در برنامه هسته ای ایران و همراهی نکردن آمریکا در حمایت از حمله نظامی به ایران، بیش از همه این گونه به نظر می رسد که آمریکا می کوشد با القای اثرگذاری تحریم ها بر اقتصاد ایران، تا اندازه بسیاری مقامات و افکار عمومی اسرائیل را از بحث گزینه نظامی دور و منحرف سازد.
نظر شما :