وقتی طالبان پشت زنان زیبا پنهان می شوند
بررسی تازه وزارت دفاع استرالیا نشان می دهد طالبان با استفاده از نام و تصاویر جعلی دختران در شبکه های اجتماعی از سربازان خارجی افغانستان اطلاعات می گیرند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ایجاد روابط دوستی با سربازان، خانواده ها و دوستان شان جزو شگردهای تازه جنگجویان طالبان برای شناسایی موقعیت و طرح های عملیاتی نیروهای خارجی در افغانستان است.
به گزارش بی.بی.سی، طالبان که در زمان حاکمیت شان مخالف سرسخت تصویر بودند، اینک گفته می شود که آنها با هدف دستیابی به اطلاعات در مورد موقعیت و طرح های عملیاتی نیروهای خارجی مستقر در افغانستان، خود را در پشت تصاویر زنان زیبا و جذاب پنهان می کنند.
گونتر کتز، سخنگوی نیروهای بین المللی در افغانستان استفاده از تصاویر دختران توسط طالبان را تائید می کند اما می گوید او نگران نیست و تمامی نیروهای که به افغانستان اعزام می شوند قبلا درباره این مسایل آموزش دیده اند: "این موضوع مهمی برای ما نیست. بلکه تلاشی ناکام از سوی طالبان است و همه می دانند که این فقط تبلیغات است."
طالبان بر خلاف عقاید گذشته شان در سالهای اخیر به استفاده گسترده از اینترنت و شبکه های اجتماعی روی آورده اند. جنگجویانی که تصور می شود فقط با کاربرد اسلحه آشنایی داشته باشند، اینک رقیبان شان را در میدان جنگ به شیوه های تازه غافلگیر می کنند.
"جاوید کوهستانی"، از کارشناسان امور امنیتی معتقد است که در این عرصه طالبان تنها نیست و سازمان القاعده و سازمان استخبارات ارتش پاکستان نیز طالبان را در این راه یاری می کنند: "طالبان و سازمان القاعده بخشی از طلاب جوانی را که در مدارس دینی پاکستان درس می خوانند و دارای استعداد و توانایی هستند، آنها را علاوه بر آموزش های دینی به زبانهای مختلف، به خصوص در بخش آی تی و کامپیوتر آموزش می دهند. بخش آی تی سازمان آی اس آی پاکستان بسیار فعال است یک دانشگاه بزرگ آی تی در پاکستان وجود دارد که از کشورهای مختلف اساتید در آنجا تدریس می کنند."
در حالی که نیروهای ناتو و افغان تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته اطلاعاتی را در اختیار دارند، اما فرماندهان آنها اذعان می کنند که در جنگ اطلاعاتی، طالبان از آنها یک گام جلوترند.آنها به صورت گسترده در اینترنت تبلیغات می کنند و در شبکه های اجتماعی نیز به صورت گسترده ای فعال اند. مجیب خلوتگر، از مسئولان دیده بان رسانه ها در افغانستان می گوید فعالیت طالبان در شبکه های اجتماعی در دو سال گذشته بصورت قابل ملاحظه ای افزایش یافته است: "حداقل از دو سال به این طرف و به صورت گسترده طالبان از رسانه های اجتماعی به خصوص از فیسبوک و توئیتر هم استفاده می کنند، بعضی موقع آنها استفاده مستقیم دارند، یعنی خودشان را معرفی می کنند اما در بسیاری موارد آنها تحت عناوین مختلف پشت چهره های مختلف پنهان می شوند. به باور من، طالبان به اهمیت رسانه ها به خصوص رسانه های اجتماعی پی برده و آن را جدی گرفته اند."
به گفته خلوتگر این چیزی است که ادارات نظامی و امنیتی افغانستان کمتر به آن بها داده اند.اما طالبان ضمن رد این گزارش می گویند که "اصول و ارزشهای افغانی و اسلامی به آنها اجازه چنین کاری را نمی دهد."بر اساس گزارش دیلی تلگراف، وزارت دفاع استرالیا به سربازان آن کشور در افغانستان در مورد استفاده از شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک هشدار داده است.مقامات نظامی استرالیا گفته اند که سربازان، خانواده و بستگان آنها به طور غیر عمد با اشتراک اطلاعات محرمانه در اینترنت، ماموریت رزمی این نیروها را به خطر می اندازند.خطرات استفاده از شبکه های اجتماعی در جریان یک تحقیق که توسط دولت استرالیا درباره رسانه های اجتماعی انجام شده، بر ملا گردید.این بررسی نشان داد که "اعتماد آشکار" در حریم خصوصی به " امنیت کاذب" در میان نیروهایی منجر شده است که در افغانستان سرگرم نبرد با تروریسم هستند.این گزارش ضمن تاکید بر آموزش سربازان در مورد خطرات استفاده از شبکه های اجتماعی، خواهان آموزش خانواده ها و دوستان آنها نیز در مورد عواقب به اشتراک گذاری اطلاعات در باره نام، مشخصات و موقعیت این سربازان شده است.
نظر شما :