سیاست خارجی رامنی در قبال ایران جنگ ‌افروزانه‌تر خواهد بود

۱۸ شهریور ۱۳۹۱ | ۱۹:۱۵ کد : ۱۹۰۶۵۴۵ سرخط اخبار

نوام چامسکی فعال سیاسی و استاد بازنشسته دانشگاه ام.آی.تی آمریکا معتقد است: در مقایسه با سیاست خارجی اوباما در قابل ایران، سیاست خارجی رامنی در قبال ایران جنگ افروزانه تر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، به‏نظر جیمز روزنا نظریه پرداز فقید مکتب فرارفتارگرایی در تصمیم‏گیری سیاست خارجی علت رفتار سیاسی حکومت‏ها به مجموعه ‏ای از این عوامل پنج‏گانه مربوط می‏ شود: ۱ - متغیر شخصیت تصمیم‏ گیرنده؛ ۲ - نقش و میزان اختیارات تصمیم ‏گیرنده؛ ۳ - متغیر دیوان‏ سالاری حکومتی؛ ۴ - متغیر جامعه؛ ۵ - متغیر نظام بین‏ الملل.

به اعتقاد وی در کشورهای بزرگ با وضعیت اقتصادی و سیاسی توسعه یافته باز، اولویت متغیرها بدین ترتیب هستند: نقش، جامعه، دیوان‏ سالاری، نظام بین‏ الملل و شخصیت در حالی که در کشورهای کوچک توسعه نیافته با جابه‏ جایی قابل توجه متغیرها بدین ترتیب: شخصیت، نظام بین‏ الملل، نقش، جامعه و دیوان‏ سالاری، مواجه هستیم.

اما به هر حال آنچه در سیاست خارجی یک کشور اعم از توسعه یافته و توسعه نیافته مشهود است تأثیر متغیر شخصیت بر سیاست خارجی است. در کشوری مثل آمریکا نیز سیاستمدارانی چون کندی، کیسینجر و بوش پسر نمونه ای از تأثیر عامل "شخصیت" و تفسیر موسع از نقش توسط آنها در سیاست خارجی بوده است.

بر این اساس می توان تصور کرد که انتخاب میت رامنی به رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا و نوع سیاست خارجی او در قبال ایران با آنچه اوباما اتخاذ کرده و می کند تفاوت قابل ملاحظه ای خواهد داشت.

پروفسور نوام چامسکی زبانشناس معاصر و استاد بازنشسته دانشگاه ام.آی.تی آمریکا در خصوص تفاوت سیاست خارجی اوباما و رامنی در قبال ایران به خبرنگار مهر گفت: پیش بینی نوع رفتار "رامنی" و سیاست خارجی او در قبال ایران سخت و دشوار خواهد بود.

وی تصریح کرد: به آسانی نمی توان پیش بینی کرد که او در قبال ایران چه رفتاری را انجام خواهد داد.

وی تصریح کرد: اما آنچه می توان گفت این است که سیاست خارجی "رامنی" در مقایسه با اوباما در قبال ایران جنگ افروزانه تر خواهد بود.

استاد بازنشسته دانشگاه MIT تأکید کرد: همچنین در قبال سیاست خارجی رامنی در مقایسه با سیاست خارجی اوباما در قبال اسرائیل باید توجه داشت که "رامنی" حمایت های جدی تر و بیشتری از جنایات اسرائیل خواهد داشت.

بنیانگذار زبان شناسی مدرن در پایان تصریح کرد: البته این تفاوت سیاست خارجی رامنی با اوباما فقط محدود و منحصر به موارد مذکور نیست و می توان انتظار این تفاوت در موارد دیگر را نیز داشت.

کلید واژه ها: سیاست خارجی اوباما رامنی


نظر شما :