ابهام در وضعیت مهمترین سفارت ایران در آمریکای لاتین
سفارت جمهوری اسلامی در ونزوئلا که به عنوان محور تعاملات تهران با کشورهای آمریکای لاتین شناخته میشود به دلیل غیبت سفیر ایران که در شهر خود سرگرم انتخابات و تلاش برای راه یافتن به مجلس است، در حالت بلاتکلیفی به سر میبرد.
به گزارش خبرنگار فارس از منطقه آمریکای لاتین، تعلل وزارت امور خارجه ایران در معرفی جایگزین "عبدالرضا مصری"، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کاراکاس که از چندی پیش برای شرکت در انتخابات مجلس، ونزوئلا را ترک کرده است، موجب بلاتکلیفی در وضعیت سفارت ایران در این کشور شده است.
این در حالی است که ونزوئلا به عنوان محور اصلی تعاملات ایران با منطقه آمریکای لاتین محسوب میشود و سفارت ایران در کاراکاس مهمترین نمایندگی خارجی جمهوری اسلامی در آن منطقه است.
روز گذشته رئیسجمهور ونزوئلا نیز از بروز مشکلات در روابط تجاری با تهران خبر داد.
هوگو چاوز اظهار داشت: "ما برخی مشکلات را به واسطه تحریم ایران داشته ایم که اکنون شرکت های ایرانی – ونزوئلایی را در بر گرفته است." وی ادامه افزود "برای واردات قطعات و پرداخت دلار به شرکت های ایرانی با دردسر مواجه شده ایم." رئیس جمهور ونزوئلا تصریح کرد که تولید شرکتها و کارخانهها به دلیل کمبود قطعات کاهش یافته است.
اما اینکه در چنین شرایطی چه کسی میبایست پیگیر مسائل موجود در روابط تهران-کاراکاس باشد، نا مشخص است و بیم آن وجود دارد که خلاء موجود، موجب صدمات جبرانناپذیر به روابط دو کشور شود.
این در حالی است که با توجه به اعمال دور جدید تحریمهای نفتی علیه ایران، نیاز برای تماس و هماهنگی با مقامات کشور ونزوئلا که از مهمترین اعضای اوپک و صادرکننده بزرگ نفتی در جهان محسوب میشود، دو چندان شده و در همین زمان سفیر جمهوری اسلامی در کاراکاس در حوزه انتخاباتی خود در حال جمعآوری رای است.
از سوی دیگر، سفارت ایران در کاراکاس در دورهای با غیبت سفیر مواجه شده است که کشور ونزوئلا در حال ورود به کورس یکی از مهمترین انتخاباتهای تاریخ خود است که به گفته کارشناسان بر آینده تحولات در آمریکای لاتین نیز تاثیرگذار خواهد بود. از این رو، احزاب اپوزیسیون از هر بهانه برای تخریب رئیسجمهور کنونی این کشور بهره میگیرند که یکی از حساسیت برانگیزترین آنها، کارآمدی روابط با ایران است.
طبیعتا برای مقامات دولت ونزوئلا نیز این سوال مطرح میشود که چگونه مقامات تهران در چنین شرایطی حاضر میشوند که سفارت خود در این کشور را بدون سفیر رها کنند!
اکنون و با توجه به اینکه موضوع شرکت "عبدالرضا مصری" در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ماهها پیش مطرح و قطعی شده بود، جای طرح این سوال وجود دارد که علت تعلل وزارت امور خارجه در معرفی جایگزین وی به چه علت است؟
همچنین مسوولین ذیربط پاسخ دهند در شرایطی که به دلیل تحریمهای گسترده غرب و طرحهای خصمانه کشورهای اروپایی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی، کشور در یکی از خطیرترین برهههای تاریخی قرار دارد، آیا شایسته است سفارتخانه ایران در یکی از کشورهای متحد به امان خدا رها شود؟
هر چند زمزمههای عدم بازگشت مصری به کاراکاس در وزارت امور خارجه به گوش میرسد، برخی شواهد حاکی از آن است که وی منتظر برگزاری و مشخص شدن نتیجه انتخابات است تا در صورت عدم موفقیت به ونزوئلا بازگردد!
نظر شما :