دفاع صالحی از وتوی روسیه و چین

۱۷ بهمن ۱۳۹۰ | ۱۸:۳۹ کد : ۱۸۹۷۶۶۹ سرخط اخبار
وزیر امور خارجه ایران می گوید گروه 1+5 مرجع قضاوت در باره فعالیت های هسته ای ایران نبوده و فقط آژانس بین المللی انرژی اتمی مرجع اصلی و تعیین کننده در این زمینه است.

به گزارش ایرنا،' علی اکبر صالحی' یکشنبه شب در پایان جلسه هیات دولت در گفت وگو با خبرنگاران خاطر نشان کرد که سفر هیات آژانس بین المللی هسته ای به ایران با گروه 1+5 ارتباطی ندارد.

آمریکا ، روسیه ، انگلیس ، فرانسه وچین -‌ 5 کشور عضو دایم شورای امنیت – و آلمان اعضای گروه 1+5 هستند.

صالحی با بیان اینکه هیات آژانس سه هفته دیگر ودوباره به ایران سفر می کند، اظهار داشت: دو طرف در جریان سفر اخیر هیات آژانس به ایران ودر گفت وگوهای صورت گرفته گام نخست را در جهت افزایش نقاط مشترک و کاهش اختلافات برداشتند.

وی تصریح کرد: دو طرف بعداز بازگشت هیات آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران، مذاکرات را برای دستیابی به تفاهم و یک نقطه مشترک ادامه می دهند.

وزیر امور خارجه ضمن ابراز خوشبینی از نتایج سفر هیات آژانس به ایران و گفت وگوهای دو طرف گفت که مذاکرات و بازدیدهای آژانس یک مسئله حقوقی و فنی است و از این رو مسایل باید دقیق مطرح و پیگیری شود.

صالحی افزود: جمهوری اسلامی تهران نظرات خود را به اعضای هیات آژانس اعلام کرده و آنها در سفر آینده به ایران باید قدم های بعدی را بردارند.

** جلیلی زمان مذاکره با کاترین اشتون را اعلام می کند

وزیر امور خارجه درباره زمان و مکان مذاکرات آینده ایران و گروه

1+5 گفت: سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی بر اساس اطلاعات رسیده به وی در نامه ای به کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا زمان و مکان مذاکرات آینده ایران و این گروه را اعلام خواهد کرد.

**وتوی قطعنامه شورای امنیت از سوی چین و روسیه به حق بود

وی در خصوص اقدام غرب و شورای امنیت برای تحت فشار قرار دادن سوریه گفت چین و روسیه با وتوی قطعنامه پیشنهادی اعضای شورای امنیت ،‌ رفتاری بین المللی و بحق را انجام دادند.

صالحی افزود: شورای امنیت به ابزاری برای زورگویی و یکه تازی غرب علیه سایر کشورها تبدیل شده که این بار روسیه و چین در مقابل آنها ایستادند.

وزیر خارجه در ادامه افزود : شورای امنیت با صدور قطعنامه در مسیری گام بر می داشت که ریاست یک کشور را تعیین کند در حالیکه به هیچ عنوان درحوزه عملکرد این شورا نیست که در مسائل داخلی کشورها دخالت کند.

صالحی خاطر نشان کرد : پیشنهاد کشورهای غربی این بود که بشار اسد کنار رفته و معاون وی امور این کشور را در دست بگیرد اما باید این پرسش را مطرح کرد که در کدام قوانین سازمان ملل چنین موضوعی گنجانده شده است که در مسائل داخلی کشورها بدین گونه دخالت شود.

صالحی با بیان اینکه مسائل سوریه هم اکنون درحال حل شدن است،یادآور شد:روسیه نیز در قطعنامه ای ،‌پیشنهادی در همین راستا به شورای امنیت ارایه کرد.

وزیر امور خارجه اقدام روسیه و چین در مقابل فشار سایر اعضای شورای امنیت را در رابطه با مسائل سوریه پیامی به غرب دانست وگفت: این اقدام به غربی ها پیام داد که دست از استفاده ابزاری از شورای امنیت بردارند.

وی افزود : آمریکا تاکنون بیش از 60 مصویه در رابطه با پیشنهادات مطرح شده علیه رژیم صهیونیستی را وتو کرده که در واقع نشان دهنده آنست که این کشور به دنبال حمایت از منافع برخی طرف ها است.

وزیر خارجه در عین حال اقدام روسیه و چین را مقابله با قدرت های سلطه طلب در استفاده ابزاری از سازمان های بین المللی نظیر شورای امنیت دانست.

نظر شما :