لاریجانی: استراتژی ایران داشتن تکنولوژی هسته‌ای است

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ | ۱۴:۱۵ کد : ۱۲۶۴۵ سرخط اخبار

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ‌استراتژی جمهوری اسلامی تأکید بر داشتن حق استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز است.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی ویژه خبری سه‌شنبه شب در مورد نامه جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور به اشتون گفت: نامه‌نگاری و اینکه غربی‌ها اعلام می‌کنند پای میز مذاکره می‌آییم، تاکتیک و غمزه سیاسی است، اما استراتژی جمهوری اسلامی این است که در مسیر داشتن حق انرژی هسته‌‌ای صلح‌آمیز حرکت کنیم.

وی افزود: غربیها دنبال محروم‌سازی ما هستند و این برای من محرز است، اما علنی اعلام می‌کنند که ابهام داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نقش رهبری در ایستادگی برحق مسلم انرژی هسته‌ای بسیار جدی است و در 20 سال اخیر رهبری انقلاب مرتب از حق ملت حمایت کرده و به کسی اجازه عبور از این حق مسلم ملت نداده‌اند.

لاریجانی تأکید کرد: ایران اسلامی امروز کشور هسته‌ای با داشتن فناوری پیشرفته است، اما در عین حال برای مذاکره هم حاشیه سازی نمی‌کند. یکی دو سال قبل غربی‌ها سروصدا می‌کردند که ایران با آژانس انرژی اتمی کار نکرده است و به آنها گفتیم نقشه راه ارائه کنید و 6 - 7 سؤال کلیدی و مدولیته بود که حل شد و پس از این چانه‌زنی سیاسی است که باید براساس منطق و مصلحت بر حق ملت ایران استقامت و با دیپلماسی درست کار را دنبال کنیم.

وی در مورد بیداری اسلامی نیز گفت: موضوع مهم ماهیت نهضت‌های مردمی است که در برخی زاویای صحنه دیپلماسی عمومی چرخش‌های قابل توجهی رخ داده اما نهضت‌ها اصالت دارند و دارای ویژگی ضد صهیونیستی، ضد استعماری و ضد دیکتاتوری و خواهان مردم‌سالاری هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بعد از جنگ جهانی دوم ظلم بزرگی به جهان اسلام وارد شد که اکثر این کشورها تحت سیطره قرار گرفتند و امام (ره) از ابتدا گفت جمهوری اسلامی ضد ظلم است و ایشان پیش‌بینی کردند که عده‌ای در آینده پیدا شوند که در مبانی شورای امنیت و سازمان ملل باید تجدیدنظر کنند.

لاریجانی افزود: گرچه ایران قبل از انقلاب وابسته و رفیق اسرائیل بود، اما امروز به برکت انقلاب اسلامی در منطقه تأثیرگذار است و خیلی از کشورها چشم به ایران دوخته‌اند و ما حق داریم از این ملت‌ها دفاع کنیم چون مبنای ما دفاع از ملت‌های مظلوم است.

وی تأکید کرد: یک متفکر غربی گفته بود این چه مبنایی است که ما نشسته و نگاه می‌کنیم در حالی که ملت‌های منطقه به ایران تمایل پیدا می‌کنند و در پی آن آنها در بحرین دخالت‌های آشکار و وحشتناک‌ترین کارها را انجام دادند و به بحرین لشکرکشی کرده و زن و بچه مردم را در خانه‌ها و مساجد کشتند به اسم اینکه سپر خلیج فارس را به آن کشور فرستاده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب لایحه بودجه در مجلس گفت: این لایحه که قرار بود طبق آیین‌نامه داخلی مجلس حداکثر تا 15 آذر ارائه شود سوم اسفند به مجلس ارائه شده و گرچه کار فشرده انجام شد اما قبل از پایان سال 89 به تصویب نرسید و حدود یک ماه در کمیسیون تلفیق و دو هفته در صحن مجلس بررسی و تصویب شد و نظر شورای نگهبان نیز اعلام و هم‌اکنون تبدیل به قانون بودجه 1390 کل کشور شده است.

لاریجانی افزود: بودجه عمومی کشور از 177 هزار میلیارد تومان به 170 هزار میلیارد تومان، بودجه کل کشور از 522 هزار میلیارد تومان به 508 هزار میلیارد تومان و بودجه شرکت‌های دولتی از 362 هزار میلیارد تومان به 355 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.

وی تأکید کرد: در بودجه عمرانی از رقم پیشنهادی 47 هزار میلیارد تومانی دولت به 35 هزار میلیارد تومان کاهش یافت اما در جای دیگر با توجه به افزایش 1.5 دلاری در هر بشکه نفت بر مبنای 81.5 دلار مقرر شد اگر درآمد فروش نفت بیشتر از پیش‌بینی بودجه بود حدود 11 میلیارد دلار در بند 17 صرف اموری شود که عمده آن عمرانی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین 3 میلیارد دلار به وزارت بهداشت برای تجهیز بیمارستان‌ها، یک میلیارد دلار برای مهار آب‌های مرزی، گردوغبار و دریاچه‌ها، 500 میلیون دلار برای آبرسانی روستاها و 8هزار و 500 میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری در نفت اختصاص می‌یابد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد طرح نظارت بر نمایندگان گفت: اولاً مجلس بالاترین مرجع از طرف مردم بر همه دستگاهها نظارت می‌کند و باید سیستم خودنظارتی هم داشته باشد که با این طرح می‌خواهیم این کار سیستماتیک و نظامند باشد.

وی تأکید کرد: از طرفی نمی‌خواهیم طبق قانون اساسی که نمایندگان آزاد هستند در همه مسائل اظهارنظر کنند و فریاد ملت باشند این حق طبیعی آنها با مشکل مواجه شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در این طرح دنبال این هستیم که عده‌ای از نمایندگان با رأی خود مجلس انتخاب شده و بر عملکرد مجلس و نمایندگان نظارت کنند و مکانیزم تشویق و تنبیه در آن دیده شده است.

لاریجانی در بخش دیگری در مورد ادغام وزارتخانه‌ها گفت: در این زمینه تعارف نداریم و باید حقوق مردم در قانون اساسی رعایت شود و عقلاً‌ کسی که از مجلس به عنوان وزیر رأی گرفته، بنابر این تا استیضاح نشده، باید به کار خود ادامه دهد.

وی گفت: گرچه طبق ماده 53 قانون برنامه پنجم تعداد وزارتخانه‌ها از 21 باید به 17 برسد زیرا بخش‌هایی از وظایف دولت واگذار شده و باید کوچک شود اما وزارتخانه‌های جدید از ادغام دو یا چند وزارتخانه باید با ساختار جدید و شرح وظایف جدید که از تصویب نمایندگان نیز می‌گذرد با معرفی فرد جدید شروع به کار کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس به یک وزیر براساس اختیارات در یک وزارتخانه مشخص رأی اعتماد داده و اگر قرار باشد در وزارتخانه‌‌ جدید قرار گیرد باید رأی اعتماد جدید کسب کند.

لاریجانی در مورد مصوبه داشتن حداقل فوق‌‌لیسانس برای نمایندگی مجلس گفت: این مصوبه مجلس هفتم است و کسانی که در مجلس 4 سال کار می‌کنند ورزیدگی ذهنی پیدا می‌کنند و با کسی که تازه فوق‌لیسانس گرفته فرق دارند. در عین حال نمی‌خواهیم دانشکده ایجاد کنیم، بلکه باید افراد ورزیده و تحصیلکرده وارد مجلس شوند.

وی در مورد فرمان 8 ماده‌ای مقام معظم رهبری گفت: برای جلوگیری از مفاسد اقتصادی کارهای مختلفی شده و لایحه جلوگیری از فساد اداری تصویب شده که شورای نگهبان بر آن ایراد گرفته و به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد بررسی اموال مقامات دولتی گفت:‌ باید انضباط ایجاد شود و گرچه قانون اساسی گفته فقط اموال رئیس جمهور و وزرا قبل و بعد از مسئولیت بررسی شود اما به نظرم باید اموال نمایندگان مجلس نیز مورد بررسی قرار گیرد و این لایحه نیز به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شده است.

 



نظر شما :