ويکىليکس: قالیباف دارد آماده می شود
بر اساس گزارش های محرمانه وزارت خارجه آمریکا که توسط سایت ویکی لیکس فاش شده فعالیت های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا به صورت ویژه در شهر استانبول ترکیه متمرکز شده است تا ضمن دریافت اطلاعات از داخل ایران، با درون این کشور ارتباط برقرار شود.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه السفیر چاپ بیروت، بر اساس این اسناد، ایران نیز به شدت با این روند آمریکا، در حال مقابله است.
دیپلمات های آمریکایی در استانبول در گزارش های خود نوشته اند که تعدادی از منابع اطلاعاتی"دفتر نظارت ایران" وابسته به کنسولگری آمریکا در استانبول به آمریکایی ها خبرداده اند که مسوولان ایرانی از آنها خواسته اند که ارتباط با آمریکا را متوقف کنند.
دیپلمات های آمریکایی همچنین گفته اند که یکی از این منابع اطلاعاتی به صورت موقت به ایران بازگشته تا بتواند مشکلات را با مقامات ایرانی حل کند.
دیپلمات های آمریکایی گفته اند این اقدامات مقامات ایرانی تاکید دوباره آنها بر این مساله است که حکومت تهران متوجه اقدامات ما برای دریافت اطلاعات در خارج از ایران است.
این اسناد ادامه می دهند: یک خبرنگار ایرانی دارای تابعیت انگلیسی که از تابستان 2007 در استانبول برای شبکه پرس تی وی فعالیت می کند اعلام کرد که آماده است اطلاعاتی را از درون این شبکه و صدا و سیمای ایران (IRIB) در اختیار دیپلمات های آمریکایی قرار دهد.
با این حال او به دیپلمات های آمریکایی گفت که سردبیرش در تهران در هفته گذشته به وی هشدار داد که با هیچ دیپلمات آمریکایی درباره ایران ارتباط برقرار نکند.
این خبرنگار به آمریکایی ها گفته است که منزلش در استانبول نیز مورد سرقت قرار گرفت ولی تنها لپ تاپ وی دزدیده شد.
دیپلمات های آمریکایی اضافه کردند: با این حال با این خبرنگار به توافق رسیدیم که ارتباط خود را حفظ کنیم ولی توافق کردیم در نشست هایی که ممکن است افرادی از کنسولگری ایران نیز در آن حضور داشته باشند باهم تماس نگیریم.
دیپلمات های آمریکایی همچنین با هماهنگ کننده شورای بازرگانی ایران و ترکیه تماس گرفته و از وی می خواهند قبل از سفر به تهران برای برگزاری نشستی در این شهر، مقامات آمریکایی با اعضای این شورا دیداری داشته باشند.
هماهنگ کننده شورای بازرگانی ایران و ترکیه که از او به عنوان "منبع مهم اطلاعاتی از اواخر 2007 " یاد می شود به دیپلمات های آمریکایی می گوید که دو عضو این شورا از سوی ایرانی ها بازخواست و بازجویی شده اند. موضوع بازخواست، "تماس های شورای بازرگانی ایران و ترکیه با کنسولگری آمریکا در استانبول" و "پرسش های آمریکایی ها درباره بازرگانی میان ایران و ترکیه" بود.
دیپلمات های آمریکایی اضافه کرده اند: به احتمال زیاد مقامات ایرانی به مقابله فیزیکی با منابع اطلاعاتی آمریکا به استانبول اقدام نخواهد کرد زیرا این موضوع به معنی عبور از خط قرمزهاست.
دیپلمات های آمریکایی گفته اند که تلاش می کنند منابع اطلاعاتی خود را حفظ و آنها را گسترش دهند.
در این اسناد به اظهارات "کیهان اوزدمیر" بازرگان اهل ترکیه و مدیر شرکت "پارس انفست" که دارای طرح های ساختمان سازی و سرمایه گذاری در زمینه انرژی در ایران است اشاره شده که می گوید: از طریق ارتباطات خود با مجموعه شهرداری تهران به این نکته پی بردم که قالیباف شهردار تهران خود را برای حضور جدی در انتخابات آینده ریاست جمهوری آماده می کند. تصمیم وی برای شرکت نکردن در انتخابات قبلی ریاست جمهوری بر اساس یک تفاهم ضمنی بود که باقی ماندن او خارج از رقابت ها باعث می شود شرایط برای قالیباف به عنوان گزینه برتر در دوره بعدی فراهم شود.
این بازرگان ترک از دیپلمات های آمریکایی می خواهد با توجه به شرایط ایران به سرعت با تهران از در معامله وارد شوند.
در سند دیگری نیز یک منبع دانشگاهی به دیپلمات های آمریکایی می گوید که آیت الله مصباح یزدی قدرت بیشتری از احمدی نژاد دارد و در موضوعاتی حکومتی نیز نقش مهمی را ایفا کرده و اولویت وی ماندن در سایه است.
احتمال سفر ملک عبدالله به تهران
روزنامه السفیر از سفر پادشاه عربستان به تهران در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش ایسنا، این روزنامه لبنانی در گزارشی به نقل از دیپلماتهای برجسته عربی آورده است، انتظار میرود ملک عبدالله بن عبدالعزیز ـ پادشاه عربستان ـ بهزودی و در صورتی که وضعیت جسمی وی اجازه دهد، به دعوت رسمی برای سفر به ایران پاسخ گوید.
به گفته این منابع، بعید نیست با توجه به جو خوبی که بین پادشاهی عربستان و بشار اسد ـ رییسجمهور سوریه ـ وجود دارد، طی چند روز آینده شاهد تحولات جدی باشیم.
این منابع اظهار کردند، این سفر در حالی است که تهران اعلام کرده است ملک عبدالله دوم ـ پادشاه اردن ـ اوایل 2011 عازم تهران میشود.
حسابهای پرس تی وی در انگلیس تعطیل شد
معاون برون مرزی صدا و سیما بسته شدن حساب های "پرس تی وی" در کشور انگلیس را غیرقانونی اعلام کرد و گفت: بانک ها حق ندارند حساب بانکی رسانه ای را که براساس قانون آن کشور عمل می کند، بدون دلیل ببندند.
محمد سرافراز افزود: ’پرس تی وی’ شرکتی است در لندن که بر اساس قوانین انگلیس به ثبت رسیده است و مطابق قانون آن کشور نیز فعالیت رسانه ای می کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این شرکت وابستگی مستقیم به شبکه ’پرس تی وی’ در تهران ندارد، اظهار داشت: کشورهای غربی و به ویژه انگلیس اقدامات خلاف قانون خود را عموما از طریق اهرم های اقتصادی و بانکی پیگیری می کنند و تاکنون در چند مورد بعضی از حساب های مربوط به این شبکه را در بانک های مختلف تعطیل کردند.
معاون برون مرزی صدا و سیمای با بیان اینکه مسئولان بانک ها در هیچ موردی پاسخ رسمی ندادند، افزود: فقط به طور غیرمستقیم دلیل این اقدام را اینگونه اعلام کنند که ’از بالا فشار آوردند’.
سرافراز به اسناد منتشر شده از پشت صحنه ارتباطات انگلیس اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: مقامات امنیتی انگلیس اشاره کرده بودند که باید کاری کنیم که فعالیت های ’پرس تی وی’ در لندن تعطیل شود و به نظر می آید اینها به هم ارتباط دارد و این اقدامات با چنین هدف هایی صورت می گیرد.
وی با اشاره به تظاهرات دانشجویان انگلیس یادآور شد: هنگامی که خبرنگار و تصویر بردار ’پرس تی وی’ در جریان تظاهرات دانش آموزان و دانشجویان انگلیسی برای گزارش خبر به صحنه رفته بودند از سوی افرادی که صورت خود را پوشانده بودند مورد حمله قرار گرفتند.
معاون برون مرزی رسانه ملی با بیان اینکه به روش های مختلف برای شبکه ’پرس تی وی’ محدودیت ایجاد می کنند، ادامه داد: شدت ضربه به تصویربردار به گونه ای بود که پس از اصابت به زمین افتاد و دوربین فیلمبرداری وی که چند هزار پوند ارزش داشت، آسیب جدی دید.
سرافراز اضافه کرد: این وقایع جلوی چشم پلیس اتفاق افتاده و احتمالا سیستم امنیتی پلیس آنها را اجیر کرده بود.
وی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به اینکه بستن حساب های بانکی هیچ ارتباطی با تحریم ها ندارد، گفت: چند روز پیش روزنامه ’گاردین’ در خبری نوشته بود که اگر بخواهد تحریم های جدیدی بر علیه ایران اعمال شود، فعالیت ’پرس تی وی’ کلا در انگلیس متوقف می شود، اینها هیچ ارتباطی به هم ندارد و فقط به منظور جلوگیری از فعالیت رسانه ای ایران انجام می شود.
ايران امروز رسماً رئيس اوپک شد
در حالى پيش از اين رياست اوپک در سال 2011 به ايران واگذار شده بود که وزير نفت ايران از امروز رسماً بر کرسى رياست اوپک تکيه زد.
به گزارش خبرگزارى فارس، در حالى رياست سازمان کشورهاى صادرکننده نفت اويک بر اساس حروف الفبا تعيين مى شود که در يکصد و پنجاه و هفتمين نشست اوپک که اواخر مهرماه در وين برگزار شده بود بر رياست وزير نفت ايران بر اوپک از سال 2011 تاکيد شد.
اين در حالى است که ايران از 36 سال پيش تاکنون رياست اوپک را بر عهده نداشته است.
در عين حال روابط عمومى اوپک اعلام کرد ايران تنها به عنوان رياست اوپک انتخاب شده است.
سمت دبيرکلى سازمان اوپک که به صورت دورهاى و براى دو سال تعيين مىشود تنها يک بار در سالهاى آغازين تاسيس اين سازمان به ايران رسيده است.
چندى پيش سيد محمد على خطيبى نماينده ايران در اوپک نيز در گفت وگو با فارس گفته بود، ايران از اول ژانويه به طور رسمى رياست اوپک را برعهده مى گيرد.
*امکان برگزارى اجلاس اوپک در ايران با دعوت وزير نفت
همچنين عليرضا حميدى يونسى رئيس اداره کنفرانسها و سمينارهاى وزارت نفت در گفتوگو با فارس اظهار داشته بود: ايران از اول ژانويه 2011 رياست اجلاس وزيران اوپک را بر عهده خواهد گرفت که اين رياست تا اول ژانويه 2012 ادامه خواهد يافت.
وى افزود: وظيفه رئيس اجلاس وزيران هماهنگى و نظارت بر برگزارى نشست وزيران عضو اوپک و اداره جلسات وزيران عضو اوپک است.
رئيس اداره کنفرانسها و سمينارهاى وزارت نفت در خصوص امکان ميزبانى اجلاس وزيران اوپک توسط ايران گفته بود: رئيس دورهاى اجلاس مىتواند براى برگزارى يک نشست از وزيران عضو دعوت کند که به کشورش سفر کنند و يک نشست از اجلاس وزيران مىتواند به دعوت وزيرت نفت ايران در کشورمان برگزار شود، کما اينکه در نشست اخير همه اعضا به دعوت وزير نفت اکوادور که رياست اجلاس وزيران را تا ژانويه بر عهده دارد به اکوادور رفتند و رنج راه طولانى را براى احترام به درخواست وزير نفت اکوادور به جان خريدند.
وى درباره پيشبينى بازار انرژى و وضعيت سقف توليد اوپک با بيان اينکه اعضاى اوپک با برگزارى جلساتى نسبت به تغيير وضعيت بازار واکنش نشان مىدهند گفته بود: نظر بعضى وزرا اين بود که قيمت 85 تا 95 يا حتى 100 دلارى براى هر بشکه نفت قيمت مناسبى است و بهتر است وضعيت توليد به صورتى که اين قيمت تامين شود ادامه بيابد؛ به همين دليل در اين نشست بر حفظ سقف توليد فعلى تاکيد شد و تصويب ادامه توليد در وضعيت فعلى نشان از موافقت ضمنى ديگر وزرا با اين پيشنهاد دارد.
يونسى در پاسخ به پرسشى درباره نگرانىها از رعايت نشدن سهميه توليد نفت توسط بعضى اعضا اظهار داشته بود: اوپک يک کميته نظارت بر سهميهها دارد که به کمک بازوهاى اجرايى بر رعايت سهميه توليد توسط اعضا نظارت کرده و از نقض اين سهميه جلوگيرى مىکند.
نظر شما :