خداحافظى از عراق با يک کفش اضافه

۲۵ آذر ۱۳۸۷ | ۱۸:۰۸ کد : ۳۴۴۶ آمریکا
سفر جورج بوش به عراق با حادثه نادری همراه شد که به عنوان یک حادثه تاریخی در سفر خداحافظی رئیس جمهوری امریکا ثبت شد. وی پس از امضای توافق­نامه به همراه نوری مالکی نخست­وزیر عراق به جمع خبرنگاران آمد که یک خبرنگار جوان عراقی مواجه شد که به طرفش کفش­هایش را پرتاب کرد و به او دشنام داد.
خداحافظى از عراق با يک کفش اضافه

جورج بوش، رئیس جمهوری امریکا در حالی روز گذشته به طور سر زده وارد بغداد شد که رسانه­ها این سفر را سفر خداحافظی وی با عراق توصیف کردند. هدف از انجام این سفر امضای توافق­نامه امنیتی که اکنون دیگر به توافق­نامه خروج نیروهای امریکایی از عراق معروف شده، میان بغداد و واشنگتن بود. اما سفر جورج بوش به عراق با حادثه نادری همراه شد که به عنوان یک حادثه تاریخی در سفر خداحافظی رئیس جمهوری امریکا ثبت شد. وی پس از امضای توافق­نامه به همراه نوری مالکی نخست­وزیر عراق به جمع خبرنگاران آمد و پس از ایراد سخنانی با حرکت ناگهانی یک خبرنگار جوان عراقی مواجه شد که به طرفش کفش­هایش را پرتاب کرد و به او دشنام داد. این خبرنگار عراقی به هنگام پرتاب کفش­هایش به بوش گفت: «اين بوسه خداحافظى است، سگ!»

 

 

حرکت این خبرنگار 28 ساله به اندازه­ای غیر مترقبه بود که بهت همگان حتی روزنامه­نگاران و خبرنگاران حاضر را برانگیخت. نوری مالکی از این حرکت به اندازه­ای یکه خورد که غضب و ناراحتی در چهره­اش به وضوح دیده می­شد. وی حتی دستش را در برابر صورت رئیس جمهوری امریکا گرفت تا ضربه کفش دوم به وی اصابت نکند. البته این حادثه به رئیس جمهوری امریکا آسیبی وارد نکرد.

 

خبرنگار جوان عراقی در شبکه بغدادیه، که یک شبکه عراقی نزدیک به بعثی­ها است و به گفته منابع عراقی نزدیک به دیپلماسی ایرانی با حمایت رغد صدام، دختر صدام حسین رئیس جمهوری مخلوع عراق اداره می­شود. شبکه­ای که در بسیاری مواقع دقیقا از عقاید و منافع بعثی­ها حمایت می­کند و مواضعی ضد ایرانی و امریکایی دارد. خبرنگار جوان این شبکه که در کنفرانس خبری بوش مرتکب آن عمل شد، منتظر الزیدی نام دارد و به گفته شبکه الجزیره، متولد شهر بغداد و فارغ التحصیل دانشکده اطلاع رسانی بغداد است. همکارانش وی را به عنوان شخصی آرام می شناسند که امسال یک بار نیز توسط گروه­های تروریستی ربوده شده بود. الزیدی همچنین به عنوان فردی مخالف با حضور نظامیان امریکایی در عراق معروف است.

 

پس از حادثه، نیروهای امنیتی به این خبرنگار حمله کرده و وی را با کتک از محل کنفرانس خارج کردند. جورج بوش رئیس جمهوری امریکا پس از این حادثه تلاش کرد، خبرنگاران را آرام کند و فضا را به حالت اولیه خود بازگرداند. خبرنگاران حاضر در این نشست اقدام خبرنگار بغدادیه را ناپسند دانسته و خطاب به رئیس جمهوری امریکا گفتند، وی نماینده ملت عراق نیست.

 

جورج بوش، پس از آن با خنده و شوخی به حضار گفت: «شماره اين کفش 10 بود.»

 

وی سپس به خبرنگاران گفت: «من دلیل این کار خبرنگار بغدادیه را نفهمیدم. ولی می­دانم وی نماینده ملت عراق نیست. ما در عراق کار سختی را آغاز کرده و به سرانجام رساندیم. مردم عراق توانستند با سقوط رژیم بعثی به آزادی و حقوقشان برسند. اما به هر حال این رفتار نیز خود نشان از دموکراسی و آزادی بیان در عراق دارد که یک نفر این گونه آزادانه می­تواند اعتراضش را به من نشان دهد.»

 

شبکه بغدادیه پس از این حادثه از مقام­های عراقی خواست، خبرنگار جوانش را آزاد کند. در بیانیه­ای که از سوی این شبکه منتشر شده، آمده است، با توجه به اصول آزادی بیان و آزادی رسانه­ای خواستار آزادی خبرنگار شجاعمان(!) منتظر الزیبدی هستیم. این شبکه در ادامه بیانیه خود آورده است، در صورتی که دولت عراق اقدام به آزادی این خبرنگار نکند نشانه آن است که راهی را می­پیماید که پیش از این رژیم سابق عراق می­پیمود.   

 

نشست­های رئیس جمهوری امریکا

 

جورج بوش که به طور غیر منتظره وارد عراق شد، به محض وارد شدن مورد استقبال رسمی جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق قرار گرفت.

 

دو طرف پس از آن نشستى را برگزار کردند و طالبانى در اين نشست بار ديگر از جورج بوش به دليل تلاش‌هايش در نجات عراقى‌ها از نظام ديکتاتورى سابق عراق تقدير کرد.

 

در اين نشست که رايان کروکر، سفير آمريکا در بغداد، ريموند اوديرنو، فرمانده نيروهاى آمريکايى در عراق، استفان هادلى، مشاور امنيت ملى آمريکا، جان بولتون، رئيس دفتر رياست جمهورى ایالات متحد و دوک لوت، مشاور امور عراق و افغانستان در کاخ سفید، حضور داشتند دو طرف به بررسى راهکارهاى موجود برای تحکيم روابط دو جانبه و حمايت از دستاوردهاى سياسى به وجود آمده در عراق پرداختند.

 

طالبانى پس از اين نشست ضمن مهم توصيف کردن آن گفت: «ما در اين ديدار به بررسى نتايج و پيامدهاى امضاى توافق­نامه عراق و آمريکا و راه‌هاى تحکيم روابط دو جانبه پرداختيم. اين توافق­نامه يک دستاورد بزرگ بوده که خدمت بزرگى به روابط دو کشور خواهد کرد. ما در اين ديدار گزارشى از نحوه ايجاد اجماع سياسى در خصوص توافق­نامه بر اساس تصويب سند اصلاحات سياسى و تلاش برای تحکيم روابط بين رياست جمهورى کابينه و پارلمان را به رئيس جمهوری امريکا ابلاغ کرديم.»

 

بوش نيز ضمن تقدير از طالبانى و معاونانش، شجاعت و پافشارى آنها را در موفقيت تصويب توافقنامه‌ عراق و آمريکا سهيم دانست.

 

وى هم چنين تاکيد کرد، کمک به مردم عراق برای ايجاد يک کشور آزاد کار آسانى نبود، اما اين مساله يک ضرورت براى تضمين امنيت ایالات متحد و تحقق آمال و اهداف مردم عراق در ايجاد صلح محسوب مى‌شود. جنگ هنوز تمام نشده و اين جنگ به طور قاطع به سمت پيروزى پيش مى‌رود.

 

بوش هم چنين با سيد عبدالعزيز حکيم، رئيس مجلس اعلاى اسلامى عراق و مسعود بارزانى، رئيس منطقه کردستان عراق در نشست‌هاى جداگانه ديدار کرد و به بررسى آخرين تحولات اين کشور و راه‌هاى تحکيم و گسترش روابط دو جانبه پرداخت.

 

وی پس از بررسى توافق­نامه عقب نشينى نيروهاى امريکايى از عراق، در چهار نشست جداگانه با رهبران عراقى، اين توافق­نامه را با مالکى امضا کرد.

 

يک مقام نزديک به دولت عراق به خبرگزارى اصوات العراق گفت: «تاريخ نهايى خروج نيروهاى امريکايى از عراق در اين توافق­نامه آخر سال 2011 اعلام شده است که به نام نورى مالکى و جورج بوش به عنوان نماينده عراق و نماينده ايالات متحده امريکا به امضا رسيد.»

 

يک مقام مسئول در دفتر نخست وزيرى عراق نيز به این خبرگزارى: «سند توافق­نامه‌اى که مالکى و بوش به امضا رساندند، در بر گيرنده‌ شرح کامل مراحل ايجاد توافق­نامه خروج نيروهاى خارجى از عراق و تاکيد مشترک دو طرف بر ضرورت عمل به تاريخ‌هاى مشخص شده در توافق­نامه براى عقب نشينى نيروهاى امريکايى است که در مدت کمتر از يک ساعت به امضا رسيد.»

 

در همين حال استفان هادلى، مشاور امنيت ملى کاخ سفيد نیز در يک کنفرانس خبرى گفت: «ما وارد روابط جديدى با امريکا شديم که عراقى‌ها از طريق اين روابط مى‌توانند حاکميت بيشتر را به کشورشان بازگردانند و اين رابطه موجب افزايش ايفاى نقش ما در عراق خواهد شد.»

 

وى تاکيد کرد، توافق­نامه امنيتى که از اول ژانويه قابل اجراست دربرگيرنده‌ مسئوليت هر چه بيشتر و آشکارتر عراقى‌ها و ايفاى نقش کمتر ما در عراق خواهد بود. سال 2009 سال بزرگی براى عراقى‌ها است.  سفر بوش به عراق در راستاى تبريک به عراقى‌ها به دليل دستاوردهاى مهمى است که رقم زده‌اند.

 

 


نظر شما :