فرماندار روانسر: تفکرات سنتی در پذیرش مدیریت زنان تا حد قابل توجهی رنگ باخته است

۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰ کد : ۲۰۳۱۱۶۵ سرخط اخبار

فرماندار روانسر در گفت‌وگوی اختصاصی با دیدبان حقوق بشر کردستان ایران: جامعه ایرانی یک جامعه دارای بلوغ فکری است و تفکرات سنتی در پذیرش مدیریت زنان تا حد قابل توجهی رنگ باخته است و ما حتی در روستاها شاهد حضور زنان در مراکز درمانی، دهیاری، کارآفرینی و غیره هستیم.

در راستای انجام رسالت و وظیفه ذاتی در خصوص پیگیری مطالبات شهروندان مناطق کُردنشین ایران و البته آشنایی هرچه بهتر و نزدیکتر آنها با مسئولین شهری و استانی خود، دیدبان حقوق بشر کردستان ایران این افتخار را دارد که یکی از اولین گفت‌وگوهای رسانه‌ای خانم جشن‌پرور فرماندار شهرستان روانسر که نخستین فرماندار خانم در استان کرمانشاه نیز محسوب می‌شوند را تقدیم حضور مخاطبان کند. خانم فرماندار در این مصاحبه تفصیلی با صبر، حوصله و البته با انرژی بالایی سوالات را به صورت صمیمانه پاسخ دادند که این نشان از توجه و اهمیت بالای رسانه‌ها و افکار عمومی نزد اولین خانم فرماندار استان کرمانشاه دارد که می‌تواند نویدبخش آینده‌ای متفاوت و پُرامید برای اهالی روانسر و مردم استان باشد.

 

متن کامل گفت‌وگو با فرماندار شهرستان روانسر به شرح زیر است:

در ابتدای مصاحبه جهت آشنایی بهتر و بیشتر مخاطبان و مردم عزیزمان با جنابعالی از خودتان بفرمائید (شرح حالی از مهمترین اتفاقات زندگی و شغلی که می‌تواند جالب توجه باشد، مثل اینکه در کجا و چه خانواده‌ای و… متولد شده و زندگی کرده‌اید و چه مراحل تحصیلی و شغلی را پشت سر گذاشته‌اید)

پاسخ: من در یک خانواده مذهبی در روستای کندوله سنجابی از توابع دهستان زالواب بخش مرکزی شهرستان روانسر به‌دنیا آمدم. بخش اعظم خاطرات شیرین زندگی من مربوط به روستای بهشتی کندوله سنجابی است. بعد از اتمام تحصیلات متوسطه در رشته علوم انسانی در سال ۱۳۸۲ در رشته اقتصاد بازرگانی دانشگاه رازی پذیرفته شدم و دانشجوی ممتاز مقطع کارشناسی آن دانشگاه شدم. سپس در مقطع کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه رازی پذیرفته شدم و در سال ۱۳۸۹ از رساله خود دفاع کردم و پس از اتمام تحصیل در شرکت‌های کارآفرینی ایده‌های نو زاگرس به مدیرعاملی دکتر سهراب دل‌انگیزان مشغول فعالیت شده و به عنوان مدرس رسمی دوره‌های کارآفرینی تدریس و به عنوان مشاور طرح‌های پژوهشی و اقتصادی مشغول به فعالیت شدم. در کنار این فعالیت؛ از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ در مراکز اموزش عالی تدریس و با استخدام در وزارت کشور، به منظور بهره‌مندی دانش‌آموختگان تحصیلان تکمیلی بیکار از ظرفیت حق‌التدریسی، صرفاً به عنوان کارمند و مشاور کسب و کار فعالیت داشتم.

شروع فعالیت من از فرمانداری روانسر به عنوان کارشناس برنامه‌ریزی بود و سپس با توجه به توان پژوهشی با دستور استاندار وقت جهت ادامه خدمت به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مامور و پس از اتمام ماموریت در دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری مشغول به خدمت شدم و سپس در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به عنوان معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری کرمانشاه خدمت کردم. با پایان دولت دوازدهم و تغییر تیم مدیریتی از معاونت استعفا نموده و در دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مشغول به خدمت شده و اکنون در پست سرپرستی فرمانداری روانسر مشغول به خدمت هستم.

تجربه نخستین فرماندار زن در استان کرمانشاه بودن چگونه است؟ از حال و هوای شخصی و کاری این روزهای ابتدایی انتصاب خود بگوئید.

پاسخ: یقیناً اولین نفر بودن در هر جایی به افراد احساس مسئولیت بیشتری می دهد؛ البته همین فضا در حوزه مردان نیز وجود دارد. به هر ترتیب استقبال بسیار خوبی در جامعه زنان از من صورت گرفت. پذیرش مدیریت زنان با توجه به انتصابات خوب دولت چهاردهم در تعیین معاونین محترم، سخنگوی دولت و وزیر راه و شهرسازی که از جامعه زنان هستند با استقبال مواجه شد و این موارد در پذیرش مدیریت زنان در حوزه فرمانداری نقش بسیار موثری دارد. به عنوان یک زن و یک مادر با مدد الهی تمام توانم را برای نشان دادن توانمندی زنان به کار خواهم گرفت و در این مسیر از هر فرصتی استفاده خواهم کرد که نشان دهم زنان ما می‌توانند در نقشی فراتر از فرماندار به راحتی ظاهر شوند و از کارآمدی قابل توجهی در این خصوص برخوردارند. خوشبختانه در منطقه اورامانات، تکریم زنان از سنت‌های مردم این منطقه است و فضای کاری با مردم و مدیران به خوبی در حال انجام است و امیدوارم به زودی شاهد پیشرفت‌های ملموسی در سطح شهرستان باشیم.

از وضعیت زنان کُرد در حوزه‌های مدیریتی، اجرایی، اقتصادی و تحصیلی چه ارزیابی و تحلیلی دارید؟

پاسخ: یقینا تعداد زنان کُرد به‌کارگیری شده تاکنون در مقایسه با ظرفیت و توان مدیریتی آنان در سطوح مختلف مناسب نیست. گرچه روند کنونی در مقایسه با روند سال‌های گذشته مطلوب ارزیابی می‌شود. تلاش دولت برای استفاده از این ظرفیت قابل تقدیر است و این امر نیازمند الزام تمام دستگاه‌های دولتی بر بهره‌گیری از این ظرفیت ارزشمند است. چرا که غالبا زنان در معادلات سیاسی استان‌های کُردنشین سهم کمی دارند و به همین دلیل در انتخاب مدیران سهم کمی به آنان تعلق می گیرد.

مهمترین رویکرد و محورهای برنامه شما در مسئولیت جدید در راستای توسعه، ثبات و بهبود وضعیت اقتصادی، فرهنگی و آموزشی مردم شهرستان روانسر چیست؟

پاسخ: رویکرد اصلی من در بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های دولتی و غیردولتی شامل سمن‌ها، نهادها، هیات‌ها و فعالین عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و … با بهره‌برداری ویژه از ظرفیت زنان است. روانسر شهرستانی با کارهای ابتر است، کارهایی که در نیمه راه رها شده‌اند. بنده خود را مکلف به اتمام کارهای نیمه‌تمام که از مطالبات اصلی مردم هستند می‌دانم. کارهایی مانند اتمام بیمارستان، کلینیک اجتماعی، پزشکی قانونی، ساماندهی فضای شهری، تعریض محور شریانی، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام اقتصادی و… و در این راه از تمامی ظرفیت‌های داخلی و استانی و در صورت امکان ملی استفاده می‌کنم. یقینا ظرفیت ارزشمند این شهرستان در حوزه کشاورزی، صنعتی، گردشگری، حمل‌و‌نقل مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. کارها بسیار زیاد است؛ اما توان مدیریت شهرستان مناسب و حمایت‌های استانی به خصوص از سوی استاندار محترم بسیار ارزشمند است. مطمئنا در این راه از تمامی ظرفیت‌ها بهره‌برداری خواهد شد.

برخی این انتقاد را مطرح می‌کنند که استفاده از زنان در مناصب و جایگاه‌های اجرایی و مدیریتی بر اساس توانمندی و شایستگی نیست بلکه صرفا جهت افزایش آمار حضور زنان در رده‌های مدیریتی است، پاسخ جنابعالی به عنوان شخصی که پُست‌های مدیریتی مناسب و سطح بالایی را هم پیش از این در کارنامه خود دارد، چیست؟

خوشبختانه بررسی اقدامات صورت گرفته در استان و انتصاب‌های صورت گرفته خلاف صحبت‌های فوق است. جناب آقای استاندار محترم کرمانشاه به تبعیت از رویه شایسته‌مداری دولت، با دغدغه‌مندی قابل توجه و ارزیابی میزان کارآمدی افراد؛ نسبت به انتخاب زنان شایسته و توانمند اقدام به انتصاب زنان در پُست‌های مدیریتی نموده است. خوشبختانه این انتصاب‌ها نه تنها در حوزه‌هایی که تا به حدی عمومی است بلکه در حوزه تخصصی نیز صورت گرفته که می‌توان به انتصاب دو بانوی کُرد در سمت معاون دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک و دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اشاره نمود. امیدواریم با تعیین مدیران کل دستگاه‌های اجرایی این روند سرعت بگیرد.

بعضا فضاهایی به اشتباه وجود دارد که می‌تواند در صورت عدم مدیریت صحیح، زنان توانمند، تحصیل کرده و مستعد جامعه را از جایگاه‌های واقعی خود در عرصه‌های مختلف دور نگاه دارد (فضاهای غالبا سنتی که به اشتباه در میان برخی افراد و خانواده‌ها وجود دارد). آیا جنابعالی جهت عبور از این دست فضاها یا کاستن از چنین تفکراتی در حوزه مسئولیت خود برنامه‌ای دارید؟

پاسخ: جامعه ایرانی یک جامعه دارای بلوغ فکری است که تفکرات سنتی در پذیرش مدیریت زنان تا حد قابل توجهی رنگ باخته است. ما حتی در روستاها شاهد حضور زنان در مراکز درمانی، دهیاری، کارآفرینی و… هستیم. در حوزه مدیریت میانی و ارشد هم توجه خوبی به مدیران زنان صورت می‌گیرد. به نظر بنده بستر برای مدیریت زنان آماده است و این روند نیازمند تلاش ویژه ما است تا با اقدامات بیشتر به جامعه نشان دهیم زنان نه تنها در حوزه مدیریتی کم‌توان‌تر از مردان نیستند، بلکه با توجه به دغدغه‌مندی، سطح سواد، ظرفیت فکری چندبُعدی خود می‌توانند کارآمدتر از آنان وارد حوزه مدیریتی شوند تا ان شاالله شاهد روند صعودی این انتصابات در کشور و تقویت مطالبه‌گری زنان در ارتقای سهم خود از مدیریت کشور باشیم.


نظر شما :