نقش آمریکا در معادلات کردی - ترکی

پیشنهاد کُردها برای صلح با ترکیه

۲۷ دی ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰ کد : ۲۰۳۰۶۴۱ اخبار اصلی خاورمیانه
یک مقام ارشد نیروهای کُرد در سوریه گفت نیروهای آمریکا و فرانسه می‌توانند امنیت تمامی منطقه مرزی در شمال سوریه را تأمین کنند تا از بروز جنگ میان نیروهای کرد سوری مورد حمایت غرب با ترکیه جلوگیری شود. الهام احمد که مسئول سیاست خارجی حکومت خودمختار کردها در سوریه است، به شبکه ۵ تلویزیون فرانسه گفت نیروهای این منطقه آماده هستند که آمریکا و فرانسه امنیت این مناطق را تأمین کنند و عهده‌دار این مسئولیت شوند.
پیشنهاد کُردها برای صلح با ترکیه

دیپلماسی ایرانی: وزیر دفاع آمریکا می‌گوید نیروهای آمریکا باید برای مبارزه با داعش در سوریه باقی بمانند. هم‌زمان کردهای سوری نیز برای آغاز روند صلح با سوریه، خواستار حمایت آمریکا و فرانسه شدند. جو بایدن هم تصمیم درباره خارج‌کردن «هیئت تحریرالشام» از فهرست گروه‌های تروریستی را عملا به دولت دونالد ترامپ واگذار کرده است. به گزارش شرق، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، به آسوشیتدپرس گفت آمریکا باید نیروهای مستقر در سوریه را حفظ کند تا از تشکیل دوباره گروه داعش که می‌تواند «یک تهدید بزرگ» پس از سرنگونی حکومت بشار اسد باشد، جلوگیری کند. او افزود حضور نیروهای آمریکایی در سوریه یک «نیاز»، به‌ویژه برای تضمین امنیت اردوگاه‌های محل نگهداری ده‌ها هزار جنگجوی پیشین داعش و اعضای خانواده آنهاست.

شمار نیروهای داعش که در اردوگاه‌هایی در شمال و شمال شرق سوریه نگهداری می‌شوند تا ۱۰ هزار نفر هم ارزیابی شده که این تعداد همراه با اعضای خانواده آنها، جمعیت اردوگاه‌ها را به ده‌ها هزار نفر افزایش می‌دهد. گفته شده که دست‌کم دو هزار نفر از نیروهای داعش در این اردوگاه‌ها مهره‌های «بسیار خطرناک» طبقه‌بندی شده‌اند. اردوگاه‌های یادشده در کنترل شبه‌نظامیان کرد سوری متحد آمریکا و غرب است.

در این میان، یک مقام ارشد نیروهای کُرد در سوریه گفت نیروهای آمریکا و فرانسه می‌توانند امنیت تمامی منطقه مرزی در شمال سوریه را تأمین کنند تا از بروز جنگ میان نیروهای کرد سوری مورد حمایت غرب با ترکیه جلوگیری شود. الهام احمد که مسئول سیاست خارجی حکومت خودمختار کردها در سوریه است، به شبکه ۵ تلویزیون فرانسه گفت نیروهای این منطقه آماده هستند که آمریکا و فرانسه امنیت این مناطق را تأمین کنند و عهده‌دار این مسئولیت شوند.

به گزارش رویترز، احمد افزود به محض اینکه فرانسه ترکیه را برای قبول این پیشنهاد قانع کند، کردها آماده آغاز روند صلح با ترکیه هستند. رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ترکیه در روزهای اخیر دوباره هشدار دادند که اگر خواسته آنها در از بین رفتن مراکز استقرار نیروهای کرد مخالف حکومت ترکیه در سوریه و خلع سلاح آنها تأمین نشود، ارتش ترکیه آماده حمله به شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق کرد در سوریه است. در حالی که یگان‌های مدافع خلق کرد متحد جنگجویان نیروهای سوریه دموکراتیک، موسوم به «قسد» هستند، ترکیه یگان‌‎های یادشده با نام اختصاری ی.پ.گ را مرتبط با حزب کارگران کردستان، پ‌کاکا، می‌داند.

نیروهای پ‌کاکا در چهار دهه گذشته علیه حکومت مرکزی ترکیه جنگیده‌اند. آنتونی بلینکن در جریان آخرین سفر خود به فرانسه در مقام وزیر خارجه، گفت ترکیه درمورد شبه‌نظامیان پ‌کاکا در سوریه «نگرانی‌های مشروع» دارد. بلینکن گفت درخواست ترکیه برای خروج همه «جنگجویان تروریست خارجی» از سوریه یک روند زمان‌بر است و در عین حال، یک درگیری به نفع هیچ طرفی نخواهد بود و آمریکا سخت کار می‌کند تا مطمئن شود که چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

دونالد ترامپ در نشست خبری در فلوریدا گفت کردها و ترکیه دشمنان یکدیگر هستند ولی رجب طیب اردوغان که آن کار (حمله به کردها) را شروع کرده بود، به درخواست‌های من درباره جلوگیری از حمله به آنها عمل کرد. اشاره ترامپ به دوران اول ریاست‌جمهوری‌اش بود. دونالد ترامپ که به‌زودی به کاخ سفید بازمی‌گردد، درباره سیاست احتمالی خود در قبال حفظ نیروهای آمریکایی در سوریه توضیح نداد، اما گفت که «ترکیه دو هزار سال به شکل‌های مختلف به دنبال سوریه (کنترل و تصاحب سوریه) بوده و افرادی که در آنجا هستند (حاکمان جدید سوریه) از ترکیه آمده‌اند»./شرق

کلید واژه ها: آمریکا سوریه کردها ترکیه ترامپ اردوغان بلینکن


( ۲۲ )

نظر شما :

عبدالرضا ۲۷ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۹
این پیش شرط ضلح به دول امپریالیستی اجازه می دهد که در سوریه مستقر و به تفرقه افکنی و ایجاد در گیری بپردازند در صورتیکه اگر گروههای کوردی به حق خود قانع بوده و عامل دول دیگر نشوند می توانند در سوریه یکپارچه جایی برای خود باز کنند و یا در مناطق خود به خود مختاری برسند و الا به این کار مجبور می شوند
خسرو ۲۷ دی ۱۴۰۳ | ۱۳:۲۹
نیروهای کرد -- روند صلح با سوریه-- درخواست عهده داری امنیت مرز سوریه توسط آمریکا و فرانسه -- کردها آماده صلح با ترکیه هستند-- اسرای داعش تحت کنترل کردها -- گزاره های فوق نشانگر تلقین تجزیه شرق فرات از سوریه با حمایت آمریکا و فرانسه و ایجاد تروریستان مورد نظر پ ک ک می باشد که دولت سوریه و ترکیه مخالف آن هستند و بخصوص ترکیه حتی به بهای درگیری با آمریکا ، چنین اجازه ای نمی دهد
علی ۲۸ دی ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۳
ضمن عرض گلایه از عدم نشر نظرات بنده ، به نظر من تورکیه به عنوان یک دولت مقتدر نباید با گروههای تروریستی سر میز مذاکره بنیشند چون این موضوع باعث مشروعیت بخشیدن به وجودگروههای تروریستی می شود که آلت دست آمریکا وفرانسه واسرائیل هستندوبدون شک درصورت قصر در رفتن از نابودی منشاء دردسر های تازه برای کشورهای دیگر مانند ایران وعراق وتورکیه هم خواهندشد. البته اگر دست تورکیه توسط آمریکا بسته نشود حساب آنها را خواهد رسید وشاید برای همیشه باطل شدن شناسنامه شان را خواهیم دید.