اینسایدر: نیروهای روسی احتمالا هنوز در پایگاه‌هایشان در سوریه هستند

۲۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۴۶ کد : ۲۰۲۹۹۲۱ سرخط اخبار

ارتش روسیه پس از سقوط دولت بشار اسد همچنان در پایگاه‌های خود در سوریه مستقر است و تحلیلگران می‌گویند که اگر برنامه‌ای برای خروج در کار باشد، مشاهده و رصد آن قابل مشاهده خواهد بود.

به گزارش ایسنا، در پی خروج بشار اسد از سوریه و تسلط مخالفان مسلح بر این کشور در هشتم دسامبر، اما و اگرهایی درباره رویکرد حاکمان بعدی و ادامه حضور نیروهای خارجی در این کشور به وجود آمده است.

کرملین دارای ۲ تاسیسات اصلی در کشور سوریه است که توسط بشار اسد میزبانی شده است؛ یک پایگاه دریایی در طرطوس و پایگاه هوایی حمیمیم که برای دسترسی روسیه به مدیترانه و آفریقا بسیار مهم هستند. رسانه‌های دولتی روسیه می‌گویند که نیروهای مسلح سوری اکنون کنترل استان لاذقیه، جایی که این پایگاه‌ها در آن قرار دارند، در اختیار دارند.

با زیر سوال رفتن دسترسی طولانی‌مدت مسکو به این پایگاه‌ها، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که کشتی‌های جنگی روسیه از روز دوشنبه طرطوس را تخلیه کرده‌اند و تعدادی نیرو، در حال نگه داشتن مواضعی در حدود ۱۵ کیلومتری ساحل مشاهده شدند.

مشخص نیست که آیا این کشتی‌ها باز خواهند گشت یا خیر.

«دارا ماسیکو» یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، به فایننشال تایمز گفت: «اما تصاویر ماهواره‌ای همچنین نشان می‌دهند که تخلیه کامل طرطوس اتفاق نیفتاده است.»

اینسایدر: نیروهای روسی احتمالا هنوز در پایگاه‌هایشان در سوریه هستند
پایگاه حمیمیم
او به این نشریه گفت: «و اگر مجبور شوند طرطوس را ترک کنند، در واقع شاهد حضور کشتی‌های بیشتری برای کمک به جابجایی وسایل خواهید بود. این احتمال وجود دارد که روسیه کشتی‌های خود را برای محافظت از آنها، در حالی که شرایط سوریه نامشخص است، به طور موقت به دریا منتقل کرده باشد.»

در حمیمیم، که روسیه از آن به‌عنوان کانال اصلی خود برای پرواز نیروها به آفریقا استفاده می‌کند، تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهد که بسیاری از تجهیزات کرملین، از جمله جت‌های جنگنده و هلیکوپتر، در محل باقی مانده‌اند.

به گزارش بیزنس اینسایدر، دارا ماسیکو در پیامی در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت، تخلیه پایگاه هوایی، اگر چنین چیزی در کار باشد، «مشخص خواهد بود.»

او با اشاره به چند فروند هواپیمای باربری ایلیوشین و آنتونوف که در اوایل این هفته در حمیمیم مشاهده شدند، نوشت: «تخلیه هوایی صدها سورتی IL-۷۶ و An-۱۲۴ را می‌طلبد، نه تعداد انگشت شماری که دیروز در حمیمیم شناسایی شد.»

ماسیکو افزود: «زمانی که نیروهای روسی در سال ۲۰۱۵ در سوریه مستقر شدند، تقریبا ۳۰۰ سورتی پرواز را در ۲ هفته انجام دادند و این قبل از توسعه پایگاه بود.»

اینسایدر: نیروهای روسی احتمالا هنوز در پایگاه‌هایشان در سوریه هستند
نیروهای روس در سوریه
تحلیلگران مؤسسه مطالعات جنگ، یک اندیشکده مستقر در واشنگتن دی‌سی، نوشتند که روسیه احتمالا تخلیه کامل را به تعویق می‌اندازد و تلاش دارد توافقی با حاکمان جدید سوریه امضا کند. آنها گفتند که روسیه همچنان تجهیزات خود در حمیمیم را حفظ می‌کند و «عدم پاسخ منسجم روسیه» نشان می‌دهد که مسکو همچنان ناظر بر اوضاع است.

تحلیلگران نوشتند: «کرملین به احتمال زیاد در تخلیه کامل تمام تجهیزات نظامی از سوریه مردد است و تلاش دارد بتواند با نیروهای مخالف سوری و دولت انتقالی رابطه برقرار کند و به تضمین امنیت پایگاه و پرسنل خود در سوریه ادامه دهد. کرملین امیدوار است که مجبور به تخلیه نشود. روسیه همچنین علنا نشان می‌دهد که از پایگاه‌های حیاتی خود دست نمی‌کشد.»

پیشتر «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت روسیه با «کسانی که می‌توانند امنیت پایگاه‌های نظامی ما را تضمین کنند» در تماس بوده است. در همین حال، رسانه دولتی روسیه «تاس» به نقل از یک منبع ناشناس در کرملین گفت رهبران مخالفان سوری امنیت طرطوس و حمیمیم را تضمین کرده‌اند.

از سوی دیگر، بخش اطلاعات اوکراین سه‌شنبه مدعی شد که روسیه با آنتونوف‌ها و ایلیوشین‌ها برنامه تخلیه حمیمیم را دارد و نیروهای روسی زیر نظر نیروهای ویژه عملیات خنثی کردن تجهیزات در طرطوس را آغاز کرده‌اند. این سرویس اوکراینی نگفت که چگونه این اطلاعات ادعایی را به دست آورده است.

آینده نامشخص روسیه در سوریه

با وجود این پیش‌بینی‌ها، مشخص نیست که سوریه پس از اسد چگونه شکل خواهد گرفت.

نیروهای مسلح در این کشور عمدتا متلاشی شده بودند و از جناح‌های مجزای مختلفی تشکیل شده بودند که هدف مشترک سرنگونی اسد را دنبال کردند.

روز سه‌شنبه «محمد البشیر» که کنترل مناطق تحت کنترل گروه‌های مسلح در شمال سوریه را بر عهده داشت، گفت به‌عنوان نخست‌وزیر موقت منصوب شده است.

گروه اسلام‌گرایی که در راس پیروزی گروه‌های مسلح سوری است، «هیات تحریر الشام» نامیده می‌شود که توسط «ابومحمد الجولانی» یک چریک سابق وابسته به القاعده که گفته می‌شود روابط خود را با این سازمان تروریستی قطع کرده است، رهبری می‌شود.

اما او همچنان در لیست تروریستی ایالات متحده قرار دارد و برای سرش ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین شده است. اگرچه او یک مدعی برجسته برای رهبری بوده است، اما تا زمان انتشار این خبر مقام رهبری رسمی را نگرفته است.

انتهای پیام


( ۲ )

نظر شما :