بایدن: آمادگی حمایت از عضویت اوکراین در ناتو را ندارم

۱۶ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۲:۱۱ کد : ۲۰۲۶۴۶۲ سرخط اخبار

براساس گفت‌وگویی که از بایدن منتشر شده، چشم‌انداز رئیس‌جمهور ایالات متحده از صلح برای اوکراین لزوما عضویت این کشور جنگ‌زده در ناتو نیست.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، در مورد سیاستش در خصوص اوکراین، چین، رژیم صهیونیستی و مسائل مرتبط با انتخابات صحبت کرد.

بایدن در پاسخ به پرسشی درباره پایان جنگ در اوکراین گفت: «به نظر می‌رسد صلح این است که روسیه هرگز، هرگز، هرگز و هرگز اوکراین را اشغال نکند. این چیزی است که صلح باید باشد. و این بدان معنا نیست که ناتو، آنها بخشی از ناتو هستند.»

او افزود: «این بدان معناست که ما مانند سایر کشورها با آنها رابطه داریم؛ اینکه ما سلاح تهیه می‌کنیم تا آنها بتوانند در آینده از خود دفاع کنند. اما اگر متوجه شده باشید، من کسی بودم که قبلا هم گفتم و شما هم گزارش کردید که آمادگی حمایت از ناتویی‌شدن اوکراین را ندارم.»

بایدن سپس استدلال کرد که «اگر ما کاری در مورد اوکراین انجام ندهیم، غرب در مسیر لغزنده ورود به جنگ قرار دارد» و اگر کی‌یف سقوط کند، «شما خواهید دید که لهستان به سمت جنگ می‌رود و همه آن کشورها را در امتداد واقعی مرز روسیه خواهید دید، از بالکان و بلاروس، همه آن‌ها، تدابیر خودشان را خواهند داشت.»

به گفته بایدن، او انتشار اطلاعاتی مربوط به «تهاجم» روسیه به اوکراین را تایید کرد «تا به جهانیان بفهماند که ما هنوز مسوول هستیم و ما هنوز می‌دانیم چه خبر است.»

این دموکرات ۸۱ ساله آمریکایی در گفت‌وگو با تایم مدعی شد: «ما قدرت جهانی هستیم» و در ادامه به‌عنوان مدرک، به نشست ژوئن ۲۰۲۱ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سوئیس اشاره کرد، جایی که رهبر روسیه ظاهرا به او گفت می‌خواهد شاهد «فنلاندی‌شدن ناتو» باشد.

بایدن گفت: «من به او گفتم، او شاهد فنلاندی‌شدن ناتو نمی‌شود، بلکه می‌بیند که فنلاند عضوی از ناتو شود. و همه آن زمان فکر می‌کردند، حتی خود شما، که من دیوانه هستم. و حدس بزنید چه شد؟ من کارم را کردم و ما اکنون قوی‌ترین ملت هستیم.»

به گزارش راشا تودی، در دسامبر ۲۰۲۱، روسیه ۲ پیش‌نویس معاهده امنیتی را برای ایالات متحده و ناتو ارسال کرد و از جمله موارد، به دنبال این بود که اوکراین هرگز به این بلوک تحت رهبری ایالات متحده نپیوندد. در ژانویه ۲۰۲۲، واشنگتن و بروکسل پیشنهاد مسکو را رد کردند و اصرار داشتند که ناتو سیاست «درهای باز» دارد که مشمول امر و نهی خارجی نیست. عملیات نظامی روسیه در اوکراین هم یک ماه بعد از آن آغاز شد.


( ۱ )

نظر شما :