امریکا مسئول است
استعفا به خاطر نسل کشی اسرائیل
نویسنده: یاسمن ابوطالب
دیپلماسی ایرانی: یک مقام سیاسی یهودی منصوب جو بایدن روز چهارشنبه از سمت خود کناره گیری کرد و گفت که نمی تواند بیش از این با دولتی کار کند که رئیس جمهوری اش حمایتی پایدار از "نسل کشی" اسرائیل در غزه دارد. وی نوشت: "نمی توانم بیش از این با وجدان خود کنار بیایم و دولتی را نمایندگی کنم که رئیس جمهوری اش حمایتی پایدار و فاجعه آمیز از نسل کشی اسراییل در غزه دارد."
خانم لی لی گرینبرگ کال Lily Greenberg Call، دستیار ویژه رئیس ستاد وزارت کشور آمریکا، در نامه کناره گیری اش، با اشاره به رشدش در یک جامعه یهودی آمریکا و پیوندهایش با اسرائیل، نوشت که خانواده اش در گذشته از پیگردهای یهودی ستیزانه در اروپا گریخته و به آمریکا آمدند. آنها مجبور شدند نام هایشان را در اِلیس آیلند Ellis Island تغییر دهند و پدربزرگ و مادربزرگش نتوانسته اند به دانشگاه بروند.
وی با اشاره به سمت خود که یک انتصاب ریاست جمهوری است، افزود: "این داستان افراد بسیاری در جامعه یهودی است: داستان بقا، پویش و بالندگی و تحقق رویای آمریکایی. با این حال، در این هشت ماه، بارها از خود پرسیدم: قدرت چه ارزشی دارد وقتی نتوانید از آن برای توقف جنایت علیه بشریت استفاده کنید؟"
خانم گرینبرگ کال، نخستین مقام شناخته شده یهودی است که در اعتراض به حمایت بایدن از اسرائیل، کناره گیری می کند. اوایل هفته گذشته، یک افسر ارتش آمریکا که در سازمان اطلاعات دفاعی خدمت می کرد، از ارتش کناره گیری کرد و در یک نامه سرگشاده نوشت که احساس "شرمندگی و عذاب وجدانی شدید" دارد از اینکه می داند خدمت او به رنج و مرگ فلسطینیان کمک کرده است. یک مقام سیاسی در وزارت آموزش آمریکا هم در ژانویه از سمت خود کناره گیری کرد و یک کارمند وزارت خارجه هم که در زمینه انتقال جنگ افزار خدمت می کرد، در اکتبر گذشته از سمت خود کنار رفت، همگی در اعتراض به حمایت بی قیدوشرط دولت بایدن از جنگ اسرائیل در غزه.
گریبنرگ کال در یک مصاحبه گفت که تصمیم به کناره گیری، برایش بسیار چالش برانگیز و دشوار بوده چرا که در یک جامعه یهودی بزرگ شده اما همان ارزش های یهودی که با آن بزرگ شده، وی را به این تصمیم رسانده است.
خانم گرینبرگ می گوید: "ما اسرائیل را توانمند ساخته ایم و به کردارهایش مشروعیت داده ایم آن هم با وتوی قطعنامه های شورای امنیت که برای پاسخگوکردن اسرائیل ارائه شدند."
خانم گرینبرگ افزود: "هویت یهودی من، مهمترین بخش از شخصیت من است و ارزشهایی که با آن رشد کرده ام، آموزش های یهودی ام در طول بیست سال، من را به این تصمیم رساند و اکنون می دانم که کار درستی انجام داده ام. آنچه اسرائیل با مردم غزه و با فلسطینیان در سراسر آن سرزمین انجام می دهد، به طور کامل "غیریهودی" است و موجب بی آبرویی پیشینیان ما."
هرچند خانم گرینبرگ یک مقام بلندپایه دولت آمریکا نیست اما کناره گیری او قابل توجه است چرا که وی در هر دو کارزار ریاست جمهوری بایدن و نیز کامیلا هریس فعال بود و همچنین در نامه کناره گیری اش به پیشینه یهودی اش اشاره کرده است. خانم گرینبرگ پیش از این از فعالان "امور عمومی اسرائیل و آمریکا – آیپک American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) بوده است که نیرومندترین لابی یهودی حامی اسرائیل در آمریکا به شمار می رود.
وی در این نامه می گوید که در یک جامعه یهودی در آمریکا و اسرائیل بزرگ شده و افرادی از جامعه او، کسانی را در حمله هفتم اکتبر حماس از دست داده اند. وی می گوید که از افزایش موج یهودی ستیزانه به هراس افتاده اما "اطمینان دارم که واکنش به آن حمله، مجازات جمعی میلیون ها فلسطینی بیگناه با بیجاشدگی، گرسنگی و پاکسازی نژادی نیست."
وی در نامه کناره گیری اش این استدلال را مطرح می کند که آمریکا اسرائیل را در انجام "جنایات جنگی و حفظ وضعیت موجودِ تبعیض نژادی و اشغال، توانمند می سازد" و چنین سیاست هایی به اسرائیلی ها و یهودیان امنیت نخواهد داد.
خانم گرینبرگ می نویسد: "رئیس جمهوری آمریکا از قدرت لازم برای درخواست یک آتش بس پایدار و جلوگیری از ارسال سلاح به اسرائیل و مشروط ساختن کمک به اسرائیل برخوردار است. آمریکا تقریبا از هیچ اهرمی در این هشت ماه برای پاسخگوکردن اسرائیل استفاده نکرده است بلکه کاملا برعکس، ما اسرائیل را توانمند ساخته ایم و به کردارهایش مشروعیت داده ایم آن هم با وتوی قطعنامه های شورای امنیت که برای پاسخگوکردن اسرائیل ارائه شدند."
منبع: واشنگتن پست / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱
نظر شما :